sebet.az onlayn maqazin

Təcrübəli ev xanımlarının məsləhətləri. 2-ci hissə

Təcrübəli ev xanımlarının məsləhətləri. 2-ci hissə- Mətbəxdə xüsusi böyük mətbəx qayçısı olmalıdır. Bu qayçının köməyi ilə bir çox məhsulları kəsmək daha asandır.
- Bıçaqları digər dəmir əşyalarla birlikdə saxlamayın. Bu halda bıçaqlar daha tez kütləşir.
- Əksər reseptlərdə sobanı qabaqcadan qızdırmağı tövsiyə edirlər. Qaz sobanı məmulatları bişirdikdən 10 dəqiqə, elektrik sobanı 25 dəqiqə əvvəl yandırmaq lazımdır.   
- Südü allüminium qazanda uzun müddət ərzində saxlamaq olmaz.
- Pendiri qurumasın deyə onu bağlı qaba qoyun və yanına 2 tikə şəkər-rafinad qoyun.
- Emallı qazanın dibi yanıbsa, onu əvvəl soyudun sonra içinə soyuq su tökün. İsti qazana soyuq su tökəndə, emal çatlaya bilər.
- Qazanın dibi yanıbsa, qazana su və 1 qaşıq soda tökün, 1-2 saat saxlayın və sonra yuyun.
- Mətbəxdə xoşagəlməz iyi yox etmək üçün quru portağal, limon və ya mandarin qabığını yandırın.
- Əti çəkdikdən sonra ətçəkən maşınından çiy kartof keçirin. Bu halda ətçəkən maşın daha asan yuyular.
- Buzxanadan çıxardılmış ətin üzərinə bir qədər sirkə tökün. Ətin buzu daha tez açılacaq və ət daha yumşaq olacaq.
- Kartofu qızartdıqdan əvvəl dəsmalın üzərinə sərin, ki yaxşı qurusun. Bu halda kartof qızarma zamanı dağılmayacaq.
- Sousun dibi yanıbsa onu dərhal digər qazana boşaldın və 1/2 çay qaşığı şəkər tozu əlavə edin. Bu halda sousun dadı pisləşməyəcək.
- Bişirilmə zamanı çuğundurun rəngini saxlamaq üçün qazana bir qədər limon duzu əlavə edin.
- Balığın xoşagəlməz iyini yox etmək üçün balığı soyuq duzlu suda yaxşı yuyun.  
Evdarliq.Az

Mətbəx     Baxılıb: 782   Tarix: 27 may 2019
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.


DİGƏR XƏBƏRLƏR



sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


turlar.az
avia biletler

geyimler xeberler toy makiyajlari geyim şəkilləri donlar 2019 zara ayaqqabilari 2019 2019 ayaqqabı modelləri veten haqqinda bayatilar qish geyimleri xeberler son xeberler kosmetika su diyeti müsalman qız adları