Təcrübəli ev xanımlarının məsləhətləri. 2-ci hissə
- Mətbəxdə xüsusi böyük mətbəx qayçısı olmalıdır. Bu qayçının köməyi ilə bir çox məhsulları kəsmək daha asandır.
- Bıçaqları digər dəmir əşyalarla birlikdə saxlamayın. Bu halda bıçaqlar daha tez kütləşir.
- Əksər reseptlərdə sobanı qabaqcadan qızdırmağı tövsiyə edirlər. Qaz sobanı məmulatları bişirdikdən 10 dəqiqə, elektrik sobanı 25 dəqiqə əvvəl yandırmaq lazımdır.
- Südü allüminium qazanda uzun müddət ərzində saxlamaq olmaz.
- Pendiri qurumasın deyə onu bağlı qaba qoyun və yanına 2 tikə şəkər-rafinad qoyun.
- Emallı qazanın dibi yanıbsa, onu əvvəl soyudun sonra içinə soyuq su tökün. İsti qazana soyuq su tökəndə, emal çatlaya bilər.
- Qazanın dibi yanıbsa, qazana su və 1 qaşıq soda tökün, 1-2 saat saxlayın və sonra yuyun.
- Mətbəxdə xoşagəlməz iyi yox etmək üçün quru portağal, limon və ya mandarin qabığını yandırın.
- Əti çəkdikdən sonra ətçəkən maşınından çiy kartof keçirin. Bu halda ətçəkən maşın daha asan yuyular.
- Buzxanadan çıxardılmış ətin üzərinə bir qədər sirkə tökün. Ətin buzu daha tez açılacaq və ət daha yumşaq olacaq.
- Kartofu qızartdıqdan əvvəl dəsmalın üzərinə sərin, ki yaxşı qurusun. Bu halda kartof qızarma zamanı dağılmayacaq.
- Sousun dibi yanıbsa onu dərhal digər qazana boşaldın və 1/2 çay qaşığı şəkər tozu əlavə edin. Bu halda sousun dadı pisləşməyəcək.
- Bişirilmə zamanı çuğundurun rəngini saxlamaq üçün qazana bir qədər limon duzu əlavə edin.
- Balığın xoşagəlməz iyini yox etmək üçün balığı soyuq duzlu suda yaxşı yuyun.
Evdarliq.Az