Toyuğun içinə bir limon qoyun və ...
Sobada toyuq – hər bir xanımın ən sevimli reseptidir. Hər kəs də onu özünəməxsus şəkildə, daha maraqlı və fərqli etməyi sevir ki, dadlı alınsın. Bu dəfə biz sizə ən ləzzətli toyuq resepti təqdim edirik: limon və kəklikotu ilə bişirəcəyiniz, dadı uzun müddət ağızlarda qalacaq toyuğu belə hazırlayın:
Ərzaqlar:
Toyuq – 1 ədəd
Limon – 2 ədəd
Quru kəklikotu – 10 saplaq
Kartof – 500 qr.
Kərə yağı – 50 r.
Duz
Yumru qara istiot
Hazırlanması:
Kartofları soyursunuz, yuyub iri dilimlərə bölürsünüz. Ya keramik, ya da şüşə formanı kərə yağı ilə yağlayıb, kartofları ora düzürsüz. Kəklikotunu əlinizlə qırıb kartofun üzərinə səpirsiniz və duz-istiot vurursunuz.
Limonun birinin qabığını sürtgəcdən keçirirsiniz və qabıqları kəklikotu yarpaqları ilə qarışdırırsınız. İkinci limonu isə toyuğun içinə qoyursunuz, ayaqlarını da iplə bağlayırsınız ki, toyuq formasını dəyişməsin. İçindəki limon isə ona xüsusi dad və ətir verəcək.
Sonra toyuğun dərisini cırmadan, səliqə ilə aralayırsınız, içinə limon qabığı və kəklikotu qarışığını, duz-istiotu və istədiyiniz hər hansı sevimli ədviyyatınızı vurursunuz.
Sonra dərisin üzərini kərə yağı ilə yaxşıca sürtürsünüz və yenə üzərinə duz, istiot, limon qabığı və kəklikotu yarpaqları tökürsünüz, onu kartofların üzərinə "uzandırırsınız". Əvvəlcədən isidilmiş sobada 200 dərəcədə 1 saatdan bir qədər çox – qızarana kimi bişirirsiniz.
Bu toyuğun əti o qədər şirəli, dadlı və ətirli olacaq ki, yedikcə yeyəcəksiniz!
Bəyəndim Bəyənmədim