sebet.az onlayn maqazin

Toyuqlu,göbələkli blinçik

Toyuqlu,göbələkli blinçikBlinçikin hazırlanması

• kəsmik - 200 q.
• yumurta - 2 ədəd
• qatıq (və ya süd) - 500 ml
• kraxmal- 2,5 x.q (vacib deyil atılmağı)
• şəkər tozu - 2 ç.q.
• duz - 0,5 ç.q.
• soda - 1 ç.q.
• un - 300 q.
• qızartmaq üçün bitki yağı

İçlik üçün

• toyuğun filesi - 300 q.
• göbələk - 100 q.
• soğan - 2 ədəd
• smetan - 1 x.q.
• göyərti (zövqə görə)
• duz
• istiot
• bitki yağı - 1-2 x.q.

Hazırlanması

Kəsmiyi yumurta və qatığın yarısını ilə (və ya südün yarısı) qarışdırırıq,üzərinə duz,şəkər tozu,kraxmal və unu əlavə edirik.

Toyuqlu,göbələkli blinçikQatığın qalan hissəsini (və ya südün) soda əlavə edib şişməsi üçün mikserlə qarışdırıb əlimizi saxlayırıq.

Toyuqlu,göbələkli blinçikİçlik üçün toyuğun filesini,göbələyi və soğanı xırda-xırda doğrayırıq.Doğradığımız bütün komponentləri qarışdırıb duz,istiot və yağ əlavə edirik.

Toyuqlu,göbələkli blinçikHazırladığımız içliyi tavada toyuq bişənə kimi yaxşıca qızardırıq.Qızartdıqdan sonra üzərinə göyərti və smetan əlavə edirik.İçliyi qızartdığımız zaman fikir verməliyik ki,bir az sulu olsun.Quru olmaz.

Toyuqlu,göbələkli blinçikYaxşıca qızdırılmış,ölçüsü çoxda böyük olmayan tavaya (diametri 18 sm) blinçik üçün hazırladığımız qarışığı əlaqə edirik.Elə etməliyik ki,blinçik çox da qalın olmamalıdı.

Toyuqlu,göbələkli blinçikBlinçikin bir hissəsinə (şəkildə görsəndiyi kimi) 2 dolu xörək qaşığı qızartdığımız içlikdən əlavə edirik.İçiyi elə əlavə etməliyik ki,qıraq hissələr boş qalmalıdı.

Toyuqlu,göbələkli blinçikBliçikin boş saxladığımız hissəsini içliyin üzərinə əlavə edib qiraq hissələrini yaxşıca bərkidirik və blinçiki tavanın ortasına gətirib ağzını bağlayırıq.Yarım dəqiqədən sonra o biri üzünü çevirib tavanın ağzını yenə bağlayırıq.

Toyuqlu,göbələkli blinçikYarım dəqiqə gözlədikdən sonra toyuqlu,göbələkli blinçikimiz hazır olur.

Toyuqlu,göbələkli blinçikSüfrəyə isti-isti verilir.Nuş olsun!

Müəllif: Leyla Abdullayeva

Mətbəx     Baxılıb: 7310   Tarix: 01 noyabr 2013
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.


DİGƏR XƏBƏRLƏR

Yumurta ilə qozlu toyuq salatı

Ərzaqlar: . 200 q toyuğun döş əti . 3 ədəd yumurta . 1 ədəd qırmızı soğan . 1/2 st qoz ləpəsi . Mayonez . Duz . İstiot . Hazırlanması. Toyuğun döş ətini duz töküb suda bişiririk. Soyuduqdan sonra doğrayırıq. Qozu ya blenderdə

Xamalı kakaolu püre

Ərzaqlar:. 3 x.q şəkər tozu. 3 x.q kakao. 50 q kərə yağı. 2 x.q xama. Hazırlanması:. Kakao ilə şəkər tozunu qarışdırırıq. Xamanı əlavə edib qarışdırırıq. Qazın üstündə vam odda 5 -6 dəqiqə qarışdırırıq. Qaynayanda götürürük

Kakaolu burma qurabiyə

Ərzaqlar:. 200 q kərə yağı. 3/4 st şəkər tozu. 2 ədəd yumurta. 2,5-3 st un. 1 2 x.q kakao. paket qabartma tozu. 1 paket vanil. Hazırlanması:. Yumşalmış kərə yağını şəkər tozu və vanil ilə qaşıqla qarışdırırıq. Yumurtanı əlav

Şokoladlı çizkeyk

Ərzaqlar:. 400 q qurabiyə (Petit Beurre). 200 q kərə yağı. İçlik üçün:. 3 ədəd yumurta. 200 q qaymaq (33%-li). 500 q krem pendir. 2/3 st şəkər tozu. 1 paket vanil. 150 q şokolad. Hazırlanması:. Qurabiyəni blenderdən ya d

Damla şokoladlı keks

Ərzaqlar:. 3 ədəd yumurta. 1 st şəkər tozu. 1 st süd. 2/3 st zeytun ya da bitki yağı. 3 st un. 1 paket qabartma tozu. 1 paket vanil. 4 x.q damla şokoladı. 2 x.q kakao. 1/3 ç.q darçın. Hazırlanması:. Yumurtanı mikserlə ağaranadə

Yağlı xəmir ilə almalı, kişmişli və qozlu piroq

Ərzaqlar:. 500 q hazır yağlı xəmir. İç üçün:. 4 ədəd alma. 1/2 st qoz ləpəsi. 1/2 st kişmiş. 2 x.q şəkər tozu. 50 q kərə yağı. Üstü üçün:. 2 ədəd yumurta. 2 x.q şəkər tozu. 1 paket vanil. 200 q 33%-li qaymaq. Üstünə səpmə

Fəsəli

(Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biri)  . Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 4 st un. 1 st+1/3 st ilıq su. 1 ç.q quru maya. 1 ç.q duz. Arasına çəkmək üçün:. 1250 q kərə yağı. 1/2 ç.q ədava qarışığı(küşniş toxumu, hil, darçı

Kakaolu kakoslu qurabiyə

Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 4,5 st un. 125 q kərə yağı (yumşalmış). 5 x.q qatıq. 1/2 st bitki yağı. 2 ədəd yumurta (bir yumurta ağı içliyinə). 1/2 st şəkər kirşanı. 1 paket qabartma tozu. 1 paket vanil. 3 ç.q kakao. İç:. 1,

Rafaello

Ərzaqlar:. 3 st kakos. 1 banka qatılaşdırılmış süd. Qovrulmuş fındıq ləpəsi . Üstü üçün:. 0,5 st kakos. Hazırlanması:. Qatılaşdırılmış südü dərin bir qaba tökürük. Kakosu az-az əlavə edib qarışdırırıq. Kakoslu qarışıqda


sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


vizalar.az
viza desteyi


biletler.az
avia biletler


turlar.az

sonxeber.az sonxeberler.az yay kolleksiyasi qadin sayti maskalar gozlerin bezenmesi qozlu toyuq salati 2020 geyim kolleksiyalari saç kəsimləri kosmetika vətən nəğməsi popo boyutme