Toyuqlu,göbələkli blinçik

Toyuqlu,göbələkli blinçikBlinçikin hazırlanması

• kəsmik - 200 q.
• yumurta - 2 ədəd
• qatıq (və ya süd) - 500 ml
• kraxmal- 2,5 x.q (vacib deyil atılmağı)
• şəkər tozu - 2 ç.q.
• duz - 0,5 ç.q.
• soda - 1 ç.q.
• un - 300 q.
• qızartmaq üçün bitki yağı

İçlik üçün

• toyuğun filesi - 300 q.
• göbələk - 100 q.
• soğan - 2 ədəd
• smetan - 1 x.q.
• göyərti (zövqə görə)
• duz
• istiot
• bitki yağı - 1-2 x.q.

Hazırlanması

Kəsmiyi yumurta və qatığın yarısını ilə (və ya südün yarısı) qarışdırırıq,üzərinə duz,şəkər tozu,kraxmal və unu əlavə edirik.

Toyuqlu,göbələkli blinçikQatığın qalan hissəsini (və ya südün) soda əlavə edib şişməsi üçün mikserlə qarışdırıb əlimizi saxlayırıq.

Toyuqlu,göbələkli blinçikİçlik üçün toyuğun filesini,göbələyi və soğanı xırda-xırda doğrayırıq.Doğradığımız bütün komponentləri qarışdırıb duz,istiot və yağ əlavə edirik.

Toyuqlu,göbələkli blinçikHazırladığımız içliyi tavada toyuq bişənə kimi yaxşıca qızardırıq.Qızartdıqdan sonra üzərinə göyərti və smetan əlavə edirik.İçliyi qızartdığımız zaman fikir verməliyik ki,bir az sulu olsun.Quru olmaz.

Toyuqlu,göbələkli blinçikYaxşıca qızdırılmış,ölçüsü çoxda böyük olmayan tavaya (diametri 18 sm) blinçik üçün hazırladığımız qarışığı əlaqə edirik.Elə etməliyik ki,blinçik çox da qalın olmamalıdı.

Toyuqlu,göbələkli blinçikBlinçikin bir hissəsinə (şəkildə görsəndiyi kimi) 2 dolu xörək qaşığı qızartdığımız içlikdən əlavə edirik.İçiyi elə əlavə etməliyik ki,qıraq hissələr boş qalmalıdı.

Toyuqlu,göbələkli blinçikBliçikin boş saxladığımız hissəsini içliyin üzərinə əlavə edib qiraq hissələrini yaxşıca bərkidirik və blinçiki tavanın ortasına gətirib ağzını bağlayırıq.Yarım dəqiqədən sonra o biri üzünü çevirib tavanın ağzını yenə bağlayırıq.

Toyuqlu,göbələkli blinçikYarım dəqiqə gözlədikdən sonra toyuqlu,göbələkli blinçikimiz hazır olur.

Toyuqlu,göbələkli blinçikSüfrəyə isti-isti verilir.Nuş olsun!

Müəllif: Leyla Abdullayeva

Mətbəx     Baxılıb: 10035   Tarix: 01 noyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Ləzzətli və Ətirli Almalı Ördək Filesi

Restoranların menyusunda ördək ətindən hazırlanan dadlı və bahalı bir yemək növü. Lakin bu yeməyi restoranda yemək üçün xeyli miqdarda pul ödəməli olacaqsınız. Ördək filesi alma ilə inanılmaz dərəcədə ləzzətli, şirəli v

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Mandarin Bulgur Salat Resepti

Mandarin Bulgur Salat Resepti üçün Tərkibi. Salat üçün:. 2 -ci. su şüşəsi. bulgur başı. 4. nömrə. Mandarin. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. nömrə. yerkökü. 6. nömrə. quru pomidor. bir. bağlamaq. təzə nanə. Sos üçün:. 1 çay fincanı

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

turlar.az

gozel gorunmek geyim şəkilləri gelinlikler haxışta sözləri hakışdalar sepsis xesteliyi kök suyu kosmetika rus dili 2ci ders faydalı məsləhətlər hakisda maskalar gözellik