Turpun bilmədiyiniz faydaları...
Turp, həqiqətən çox faydalı tərəvəz növüdür. Turpun fərqli növləri vardır, bəziləri ağ, bəziləri isə qırmızı olur. Hər yerdə tapa bilərsiniz və turplarla bir çox yemək növü yeyə bilərsiniz. Qırmızı turplar yumru olub kiçikdir və ağ turplar isə, uzundur, üzərində kökü vardır və iki növüdə qabıqlıdır.
Turpun faydaları
İki növ turp var ki, biri ağ və digər isə qırmızıdır. Turpun ən böyük üstünlüyü, turpta olan hər şeyi yeyə bilməkdir. Turpun gövdəsindən tutmuş yarpaqları və kökünə qədər hər şeyi yeyə bilərsiniz. Turp qətiliklə çox faydalı tərəvəzdir və turptan edilən bütün yeməklərdə ayrıca çox faydalıdır. Turpta C vitamini, kükürd və yod tapa bilərsiniz. Bunlar bir insan bədəni üçün həqiqətən çox əhəmiyyətlidir. Ayrıca bunun tərkibində B1 və B2 kimi mineralları da var.
turp yeməkləri
Turp, əslində ən çox uzaq şərqdə çox qəbul olunur. Turp elə bir tərəvəzdir ki, hər şeyə dad verə bilir əslində. O elə tərəvəzdir ki qatı olaraq yeyə bilərsiniz . Üzərinə bir az duz və limon tökdüyünüz zaman, çərəz kimi də qəbul edə bilərsiniz. Buna görə bütün mətbəxlərdə turpun olması çox əhəmiyyətlidir. Turp səhiyyə baxımından ən əhəmiyyətli bir tərəvəz növüdür.
Yaponiyada turp necə yeyilir?
Hər yerdə turpu müxtəlif cürə istifadə edirlər. Kimi turp yeməkləri edir, kimi turpdan fərqli souslar hazırlayar, kimi turpu rəndələnmiş şəkildə, hətta balıq yeməklərinin yanında yeyir. Yaponiyada da turp ümumi olaraq sous kimi və ya sulu yeməklər içərisinə doğranmış halda soya sousu və ya bənzər souslarla yeyilir. Yaponiyada turp çox olur və o qədər möhkəm turplardır ki, hətta, orada çürük turpa rast gələ bilməsiniz.
Ustalar.az ustalar sayti