Xərçəng olmamaq üçün bunu MÜTLƏQ EDİN

Xərçəng olmamaq üçün bunu MÜTLƏQ EDİNSağlam bağırsaqlara sahib olmaq üçün sağlam qidalanmağa diqqət çəkən mütəxəssislər, probiotik qidaların istehlak edilməsini zəruri hesab edirlər.

qadınsaytı.az deyerler.org-a istinadən bildirir ki, sağlamlığı məhv edən bir çox xəstəliyin ilk olaraq bağırsaqlarda yarandığını bildirən mütəxəssislər, xeyirli bağırsaq bakteriyalarının orqanizmin immun sistemini gücləndirdiyini qeyd etdilər. Xeyirli bağırsaq bakteriyaları xərçəng, ishal, iltihab kimi xəstəliklərin qarşısını alır. Lakin mütəxəssislər sağlam bağırsağa sahib olmaq üçün qidalanmağın da çox önəmli olduğunu bildirdilər.

Yetkin bir insanın bağırsağında 100 trilyona qədər canlı bakteriya və göbələk var və bunlar normal bağırsaq florasını yaradırlar. Bunların bir qismi faydalı, bir qismi isə, zərərli bakteriyalardır. Sağlam insanlarda faydalı bakteriyaların sayı çoxdur. Bağırsaqda olan bakteriyaların 85 faizi probiotik dediyimiz xeyirli bakteriyalardır. Bu xeyirli bakteriyalar bağırsaq divarlarını qoruyucu bir təbəqə şəklində əhatə edirlər. Xeyirli bağırsaq bakteriyaları immuniteti gücləndirir. Onlar B7 (biotin), B12 və K elementlərini sintezləşdirirlər, bağırsaq divarını zərərli maddələrdən qoruyur, xərçəngi, ishalı, iltihab və qəbizliyin qarşısını alırlar.
Bu səbəbdən də, bağırsaq sağlamlığı çox önəmlidir. Bu sağlamlığı əldə etməyin başında isə, düzgün qidalanmaq durur.

Mətbəx     Baxılıb: 3673   Tarix: 09 noyabr 2016
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

.

Ev şəraitində pendirin hazırlanma qaydası

Lazım olan məhsullar:. 3 litir süd. 300 qram xama. 2 ədəd yumurta. 1 yemək qaşığı duz. Qeyd edək ki, bu reseptlə 600 qram pendir hazırlanır. Hazırlanma qaydasını videoda izləyin. Nuş olsun!

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az makiyaj etmek qaydalari geyim və ayaqqabılar qadin dunyasi 2025 qis modasi yaz geyimleri statuslar ev ve dizayn rus dilini öyrənək 2 ci dərs şebnem tovuzlu novruza aid hakista babasil vidyolar