Xolesterolu aşağı salmağa kömək edən TƏRƏVƏZLƏR

Xolesterolu aşağı salmağa kömək edən TƏRƏVƏZLƏRBəzi dondurulmuş tərəvəzlər xolesterolu azaltmağa və ürək sağlamlığını dəstəkləməyə kömək edən lif və qida maddələrindən ibarətdir. 
Lent.az-ın xarici mediaya istinadla məlumatına görə, mütəxəssislər qida rasionunuza hansı qidaların daxil edilməsi lazım olduğunu açıqlayıblar.
Lobya, ispanaq və brokkoli kimi dondurulmuş tərəvəzlər lif və antioksidantlarla zəngindir və xolesterolu azaltmağa kömək edir.
Məsələn, 1 stəkan dondurulmuş lobya 8 qram lif ehtiva edir. Həll olunan lif bağırsaqlarda safra bağlayır, bu da qaraciyərin xolesterolu emal etməsinə kömək edir. Bundan əlavə, edamame izoflavonlarla zəngindir ki, bu da xolesterol səviyyəsini azaldır.
Hər fincanda 7 qram lif və 8 qram bitki zülalı olan yaşıl noxud doymuş yağda bişmiş heyvan məhsullarına əla alternativ hesab olunur. Dietoloq və ekspert Patrisia Kolesanın izah etdiyi kimi, bu cür qidaları bitki mənşəli alternativlərlə əvəz etmək "pis" xolesterinin səviyyəsini azaltmağa kömək edir.
İspanaq həll olunmayan lif, dəmir və kalsiumla zəngindir. Dietoloq Daria Zayats qeyd edib ki, ispanaqda qan damarlarının divarlarında xolesterinin çökməsinin qarşısını alan antioksidant olan lutein var.
Gül kələmi isə başqa bir faydalı tərəvəzdir. Bir stəkanda 3 q lif var. Nutritionist Heydi Makindoo onu şorbalarda krem əvəzi istifadə etməyi məsləhət görür.
Brokoli iltihabı azaldan fitokimyəvi birləşmə sulforafanla zəngindir. 2 qram həll olunan liflə Brüssel kələmi xolesterol səviyyəsini yaxşılaşdıran antioksidanlar ehtiva edir.
Nəhayət, şitake və ya enoki kimi göbələklərin tərkibində xolesterolu bədəndən çıxarmağa kömək edən beta-qlükanlar var. Dietoloq Lauren Manaker onların xolesterol mübadiləsini yaxşılaşdırdığını və ürək sağlamlığını dəstəklədiyini vurğulayıb.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1043   Tarix: 27 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Püstənin faydaları

Bir çox vitamin və mineralı özündə birləşdirən püstə yaşlanmanı gecikdirir. xəbər verir ki, təbii proses olan qocalma ətraf mühit amillərinin təsirindən tez başlaya bilər. Bunun qarşısını almaq üçün bir çox təbii qidala

.

Dərmanlarla gəncləşmək istəyənlərə xəbərdarlıq - Xərçəng yaradır

Bəzi əlavələr tez-tez gəncliyi qorumağın və yaşlanmanı yavaşlatmağın yolu kimi reklam olunur, amma elmi əsasları çox məhduddur. xəbər verir ki, bunu rusiyalı dermatoloq və kosmetoloq Natalya Mixaylova bildirib. "Bəz

.

Qadınlarda bu yaşdan sonra ürək problemləri başlayır - Səbəb

Alimlər qadınlarda yaş artdıqca ürək xəstəliklərinin yaranma səbəbini araşdırıblar. xəbər verir ki, Rusiyanın Penza Dövlət Universitetinin həkimləri müəyyən ediblər ki, qadınlarda yaş artdıqca bədəndə qadın hormonlarını

.

Bu xəstəliyi olanlar hər gün nar yesin

Narın tərkibindəki güclü antioksidant birləşmələr - polifenollar, antosiyaninlər və punikalaginlər - qan damarlarını təmizləyir, pis xolesterolu (LDL) azaldır və yaxşı xolesterolu (HDL) artırır. Mütəmadi nar istehlakı aterosklerozu

.

Hər gün mixək çubuğu çeynəsək, NƏ OLAR?

Mixəyin sonsuz faydalarına dair Çin təbabətində geniş məlumat var. Çinlilər bu möcüzəvi ədviyyatı süfrələrindən əskik etmirlər. Mixək öz unikal xüsusiyyətləri sayəsində bir çox xəstəliklərin dərmanı sayıla bilər. Onun tərkibind

.

Qara, yaşıl və ya adaçayı deyil: Ən sağlam çay bu imiş

Qış yaxınlaşdıqca "hansı çay həqiqətən faydalıdır?" sualı yenidən gündəmə gəlib. Mütəxəssislərin və elmi tədqiqatların nəticələrinə görə, nə qara, nə yaşıl, nə də adaçayı - ən sağlam çay ıhlamur (cökə) sayılır

.

Kişilərin ürəyi daha zəif olur - Həkim təsdiqlədi

Kardioloq Yekaterina Paukova kişilərdə qəfil ürək dayanması riskinin qadınlara nisbətən daha çox olduğunu bildirib. xəbər verir ki, kardioloqun fikrincə ürəyin dayanması adətən həyati təhlükə yaradan ritm pozğunluqları mədəci

.

Əllərin və ayaqların rənginin dəyişməsi xəstəliyə işarədir

Əllərin və ayaqların rənginin dəyişməsi orqanizmdə ciddi problemlərin ilk əlamətlərindən biri ola bilər. Bu hal sadəcə soyuğa reaksiya kimi görünə bilsə də, bəzən qan dövranı pozğunluğu, sinir sistemi problemi və ya endokri

.

Yaddaşı gücləndirən 8 əsas vitamin:Beynin qocalmasının qarşısını alırlar

Yeni araşdırmalar beynin qocalma prosesinin 40 yaşdan etibarən başladığını ortaya qoyub. Mütəxəssislər bildirirlər ki, Omega-3, B12, D vitamini və folat kimi mühüm qida maddələrini müntəzəm qəbul etmək yaddaşın güclü qalmasın

turlar.az

yay kolleksiyasi kosmetoloq geyim seçimi xiyar tursusu mütləq bilməlisiniz tük çıxartma balın faydaları kosmetika qiz evi haxista qiz adlari qizlar sevgi paxlava