Xolesterolu aşağı salmağa kömək edən TƏRƏVƏZLƏR

Xolesterolu aşağı salmağa kömək edən TƏRƏVƏZLƏRBəzi dondurulmuş tərəvəzlər xolesterolu azaltmağa və ürək sağlamlığını dəstəkləməyə kömək edən lif və qida maddələrindən ibarətdir. 
Lent.az-ın xarici mediaya istinadla məlumatına görə, mütəxəssislər qida rasionunuza hansı qidaların daxil edilməsi lazım olduğunu açıqlayıblar.
Lobya, ispanaq və brokkoli kimi dondurulmuş tərəvəzlər lif və antioksidantlarla zəngindir və xolesterolu azaltmağa kömək edir.
Məsələn, 1 stəkan dondurulmuş lobya 8 qram lif ehtiva edir. Həll olunan lif bağırsaqlarda safra bağlayır, bu da qaraciyərin xolesterolu emal etməsinə kömək edir. Bundan əlavə, edamame izoflavonlarla zəngindir ki, bu da xolesterol səviyyəsini azaldır.
Hər fincanda 7 qram lif və 8 qram bitki zülalı olan yaşıl noxud doymuş yağda bişmiş heyvan məhsullarına əla alternativ hesab olunur. Dietoloq və ekspert Patrisia Kolesanın izah etdiyi kimi, bu cür qidaları bitki mənşəli alternativlərlə əvəz etmək "pis" xolesterinin səviyyəsini azaltmağa kömək edir.
İspanaq həll olunmayan lif, dəmir və kalsiumla zəngindir. Dietoloq Daria Zayats qeyd edib ki, ispanaqda qan damarlarının divarlarında xolesterinin çökməsinin qarşısını alan antioksidant olan lutein var.
Gül kələmi isə başqa bir faydalı tərəvəzdir. Bir stəkanda 3 q lif var. Nutritionist Heydi Makindoo onu şorbalarda krem əvəzi istifadə etməyi məsləhət görür.
Brokoli iltihabı azaldan fitokimyəvi birləşmə sulforafanla zəngindir. 2 qram həll olunan liflə Brüssel kələmi xolesterol səviyyəsini yaxşılaşdıran antioksidanlar ehtiva edir.
Nəhayət, şitake və ya enoki kimi göbələklərin tərkibində xolesterolu bədəndən çıxarmağa kömək edən beta-qlükanlar var. Dietoloq Lauren Manaker onların xolesterol mübadiləsini yaxşılaşdırdığını və ürək sağlamlığını dəstəklədiyini vurğulayıb.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1007   Tarix: 27 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bağırsaq və sümük sağlamlığı üçün qatığın yeyilməsi üçün ən yaxşı vaxt

Qatığın düzgün zamanda yeyilməsi həzmi yaxşılaşdırır və bağırsaq mikroflorasını dəstəkləyir. xəbər verir ki, "Verywell Health"in məlumatına görə, aşağıdakı vaxt tövsiyələrinə əməl etməklə qatıqdan maksimum fayd

.

Ayda 1-2 dəfədən artıq yemək olmaz! - Həkim xəbərdarlıq etdi

Dondurmanın qaraciyərə zərərli təsiri barədə xəbərdarlıq edilib. xəbər verir ki, -ya açıqlama verən "Sağlam qidalanma" Elmi Mərkəzinin icraçı direktoru, həkim-dietoloq, hepatoloq Nuriya Dianova bildirib ki, qaraciyə

.

Antibiotik qəbul edərkən bu qidaları yemək olmaz

Antibiotik qəbul edərkən bəzi qidalardan imtina etmək tövsiyə olunub. xəbər verir ki, " "ya açıqlama verən pediatr Aygül İsrafilova bildirib ki, antibiotiklər orqanizmin bakterial infeksiyalara qarşı mübarizəsin

.

Dəriniz səpirsə, belə edin

Dəridəki problemlər bir çox qadınları narahat edən məqamlardandır. xəbər verir ki, yaş maya (quru maya da ola bilər) və süd vasitəsi ilə üzünüzdəki sızanaqlardan qısa zamanda xilas ola bilərsiniz. Hazırlanma qaydası:. 1 yemə

.

Tərləmənin və pis qoxunun səbəbi bu vitamin imiş

Xüsusilə yay aylarında çox görülən tərləmə və pis bədən qoxusunun pəhriz və vitamin çatışmazlığı ilə bağlı ola biləcəyi bildirilib. -ın məlumatına görə, Daxili Xəstəliklər Mütəxəssisi Dr. Betül Bal, diabet, böyrək və qaraciyə

.

Uzunömürlülüyün sirri: Alimlərin müəyyən etdiyi 5 əsas amil

İnsanlar min illərdir uzun və sağlam yaşamağın yollarını axtarıblar. Qədim filosoflar, həkimlər və alimlər bu sirri tapmağa çalışsalar da, müasir elmin əldə etdiyi biliklər bu sahədə əhəmiyyətli irəliləyişə səbəb olub. B

.

Xiyarın acı dadının səbəbi nədir?

Xiyarın bəzən ağızda qıcıqlandırıcı və acı dad buraxmasının əsas səbəbi nədir? . xarici mətbauat istinadən xəbər verir ki, bu sualın cavabını 35 illik təcrübəyə malik bağban İrina Alekseeva verib. Onun sözlərinə görə, acılığ

.

Manqo şəkər xəstələri üçün zərərli deyilmiş - Yeni araşdırma ümid verir

İllərdir 2-ci tip şəkər xəstələri üçün təhlükəli hesab edilən manqo ilə bağlı yeni elmi araşdırmalar fərqli nəticələr ortaya qoyub. Hindistanda aparılan klinik tədqiqatlara əsasən, ölçülü və düzgün formada istehlak edildikd

.

Kranın üzərində saxlanılan yaş bezlər təhlükəlidir - eşidən dərhal zibilə atır

Mətbəxdə diqqət yetirmədiyiniz kiçik bir vərdiş sağlamlığınız üçün ciddi təhlükə yarada bilər. xəbər verir ki, təmizlədikdən sonra kranın üzərində saxlanılan yaş mətbəx bezləri nəmli mühitdə bakteriyaların sürətlə çoxalmasın

turlar.az

sac duzumleri aksessuarlar reseptler estetik gözəllik vətən haqqında bayatılar qısa saç düzümləri qadin dunyasi kosmetika hədəfi olmayan gəmiyə heç bir külək kömək edə bilməz usaq geyimleri öpüşme rus dilini oyrenek 2ci ders maraqli hakistalar