Yağlı bibər turşusu resepti

Yağlı bibər turşusu reseptiTərkibi:
2 kq uzunsov bibər ,
1 stəkan sirkə (Üzüm və ya alma),
1 stəkan günəbaxan yağı,
2 yemək qaşığı duz,
1 dolu yemək qaşığı toz şəkər,
Sarımsaq,
cəfəri

Hazırlanması:
1-ci üsul:
Bibərləri təmiz yuyun.
Quruyan bibərləri əllə azcz basdıraraq turşunu qoyacağınız bankaya yığın.
Aralarına bir neçə dənə diş sarımsaq və cəfəri yarpaqları atın.
Bir litrəlik banka hesabına bir su stəkanı yağ, bir stəkan sirkə, duz və şəkər tozu əlavə edib ağzını möhkəm bağlayın.
Bankaları yanı üstə yıxın.
Bu zaman içində bankaların qapaqları əsla açılmaz.
Hər gün nəzarət edilən bankalar gün içərisində bir neçə dəfə hərəkət etdirərək yağ və sirkənin bibərin hər yanına yaxılmış olsun.
Bu işləmi 10-12 gün davam etdirin.
Hazır olan turşuları sərin bir yerdə saxlanaraq istifadə edilir.

2-ci üsul:
Bibərləri təmiz yuyub qurudun.
Bibərləri ortadan ikiyə bölün.
Dərin bir qazanda yağ və sirkəni qataraq qaynadın.
Bibərləri qaynayan yağlı sirkəyəı ataraq azca bişirərək süzün və soyumağa qoyun.
Soyuduqdan sonra duz və şəkəriqataraq bibərlərin üzərinə səpib qarışdırın.
Sarımsaqları iri-iri doğrayıb bibərlərin içinə qatın.
Cəfəri yarpaqlarını da əlavə edin.
Bütün ərzaqları qarışdırın.
Hazırladığınız bibərləri şüşə bankalara yığın.
Kənarda soyuyan yağlı suyu da bibərlərin üzərinə əlavə esdin.
bankaların ağzını möhkəmcə bağlayıb çox günəş görməyən yerdə 10-12 gün saxlayın.
Sürə sonunda rurşu yeməyə hazır olur.

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 2136   Tarix: 30 iyun 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Fərqli Dad: Sobada Kartof Dolması

Hər birimizin mətbəxində olan kartofdan bir çox yeməklər hazırlanır. Bəs kartofdan hazırlanan dolma yemisinizmi? Klassik dolmalardan fərqli olaraq asan hazırlanır və dadlı bir yeməkdir. hər kəsin bəyənəcəyi sobada karof dolmasını

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

turlar.az

toy makiyaji sekilleri qaşların formalari kosmetika mehsullari qış ayaqqabıları üz və bədənə qulluq hakista xina yaxdi ordan burdan kosmetika novruz hakistalari heyati seksi ginekoloq bedii edebiyyat