Yaşıl lobya (paxla) çığırtması

Yaşıl lobya (paxla) çığırtmasıƏrzaqlar:Yaşıl lobya (paxla) çığırtması

500 q yaşıl lobya (paxla)

2 ədəd baş soğan

2 ədəd yumurta

2 x.q əridilmiş kərə yağı

Duz

Istiot

Hazırlanması:

Lobyanı təmizləyib yuduqdan sonra üstünə su töküb qazın üstündə bişiririk.

Yaşıl lobya (paxla) çığırtmasıSoğanın qabığını soyub yuduqdan sonra doğrayırıq.

Yaşıl lobya (paxla) çığırtmasıDoğranmış soğanın üstünə duz və yağ töküb qızılı rəngdə olana qədər qovururuq.

Yaşıl lobya (paxla) çığırtmasıQovrulmuş soğanın üstünə bişmiş paxlanı əlavə edib qovururuq. Duz və istiotuna baxıb əlavə edirik.

Yaşıl lobya (paxla) çığırtmasıTamam qovrulanda yumurtanı sındırıb duz əlavə edib çalıb tökürük.

Yaşıl lobya (paxla) çığırtmasıYumurta bişdikdə yeməyimiz hazır olacaq.

Yaşıl lobya (paxla) çığırtmasıNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 6904   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Fərqli Dad: Sobada Kartof Dolması

Hər birimizin mətbəxində olan kartofdan bir çox yeməklər hazırlanır. Bəs kartofdan hazırlanan dolma yemisinizmi? Klassik dolmalardan fərqli olaraq asan hazırlanır və dadlı bir yeməkdir. hər kəsin bəyənəcəyi sobada karof dolmasını

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Ev şəraitində pendirin hazırlanma qaydası

Lazım olan məhsullar:. 3 litir süd. 300 qram xama. 2 ədəd yumurta. 1 yemək qaşığı duz. Qeyd edək ki, bu reseptlə 600 qram pendir hazırlanır. Hazırlanma qaydasını videoda izləyin. Nuş olsun!

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az aksessuarlar toy gecesi qis geyimləri 2025 2025 qonaq otagi qara qarağat aliment almaq balamı sevirəm qiz evi hüzeyir hacibəyov rus dilini öyrənək banan qiz evi haxista