Yaşıl mərci şorbası

Yaşıl mərci şorbasıƏrzaqlar:Yaşıl mərci şorbası

1 st yaşıl mərci

2 ədəd baş soğan

2 ədəd kartof

2 ədəd pomidor

2 x.q əridilmiş kərə yağı

Keşniş

Duz

Istiot

Hazırlanması:

Mərcimək təmizlənib yuyulur və 5-6 saat suda qoyulur.

Yaşıl mərci şorbasıSonra qazana 6 st su töküb qaynadırıq və mərciməyi əlavə edib 45 dəqiqə bişiririk.

Sonra kartofun qabığı soyulub yuyulur və mərciməyə əlavə edilir.

Yaşıl mərci şorbasıSoğanın qabığını soyub yuduqdan sonra xırda doğrayırıq.

Yaşıl mərci şorbasıTavada soğana yağ və duz əlavə edib qızılı rəngdə olana qədər qızardırıq.

Yaşıl mərci şorbasıPomidorun qabığını soyub xırda doğrayırıq.

Yaşıl mərci şorbasıDoğradığımız pomidoru qızartdığımız soğana əlavə edirik. Suyu çəkilib yağa düşənə qədər qovururuq.

Yaşıl mərci şorbasıSonra soğan qovurmasını yeməyə əlavə edirik.

Yaşıl mərci şorbasıHazır olana yaxın duz və istiotunu da tökürük.Yeməyi süfrəyə verdikdə üstünə xırda doğranmış keşniş səpirik.

Yaşıl mərci şorbasıNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 9445   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Ləzzətli və Ətirli Almalı Ördək Filesi

Restoranların menyusunda ördək ətindən hazırlanan dadlı və bahalı bir yemək növü. Lakin bu yeməyi restoranda yemək üçün xeyli miqdarda pul ödəməli olacaqsınız. Ördək filesi alma ilə inanılmaz dərəcədə ləzzətli, şirəli v

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

turlar.az

sonxeber.az qadin dunyasi adlarin menasi yemek reseptleri suni mayalanma pilinqin hazirlanmasi mantılar psixoloji məsləhətlər atalar sözləri yutube toy gecesı şirin qoğal