Yaşıl mərci şorbası

Yaşıl mərci şorbasıƏrzaqlar:Yaşıl mərci şorbası

1 st yaşıl mərci

2 ədəd baş soğan

2 ədəd kartof

2 ədəd pomidor

2 x.q əridilmiş kərə yağı

Keşniş

Duz

Istiot

Hazırlanması:

Mərcimək təmizlənib yuyulur və 5-6 saat suda qoyulur.

Yaşıl mərci şorbasıSonra qazana 6 st su töküb qaynadırıq və mərciməyi əlavə edib 45 dəqiqə bişiririk.

Sonra kartofun qabığı soyulub yuyulur və mərciməyə əlavə edilir.

Yaşıl mərci şorbasıSoğanın qabığını soyub yuduqdan sonra xırda doğrayırıq.

Yaşıl mərci şorbasıTavada soğana yağ və duz əlavə edib qızılı rəngdə olana qədər qızardırıq.

Yaşıl mərci şorbasıPomidorun qabığını soyub xırda doğrayırıq.

Yaşıl mərci şorbasıDoğradığımız pomidoru qızartdığımız soğana əlavə edirik. Suyu çəkilib yağa düşənə qədər qovururuq.

Yaşıl mərci şorbasıSonra soğan qovurmasını yeməyə əlavə edirik.

Yaşıl mərci şorbasıHazır olana yaxın duz və istiotunu da tökürük.Yeməyi süfrəyə verdikdə üstünə xırda doğranmış keşniş səpirik.

Yaşıl mərci şorbasıNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 9902   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Fərqli Dad: Sobada Kartof Dolması

Hər birimizin mətbəxində olan kartofdan bir çox yeməklər hazırlanır. Bəs kartofdan hazırlanan dolma yemisinizmi? Klassik dolmalardan fərqli olaraq asan hazırlanır və dadlı bir yeməkdir. hər kəsin bəyənəcəyi sobada karof dolmasını

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Çox şık, çox məmnun: Kremli toyuq resepti

Kremli toyuq resepti üçün maddələr. Toyuq üçün:. 3. nömrə. toyuq budu. 5. yemək qaşığı. zeytun yağı. 2 -ci. diş. sarımsaq. bir. çay qaşığı. quru kəklikotu. bir. desert qaşığı. limon qabığı. bir. desert qaşığı. duz. bir. ça

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

turlar.az

hamiləlik qadin sayti kosmetik vasiteler kolbasa hazirlanmasi şorbalar mayalanma 2025 hicab geyimləri kosmetika uşaq nece olur ağır itki arxadan olmag 8 mart novruz