1 həftə acqarnına bal və sarmısa yeyin, orqanızminizdə baş verənlər ən məşhur həkimləri belə təəccübləndirəcək!
Sarımsaq və bal təbii müalicə üçün vacib qida hesab edilir. Bal və sarımsağın qarışığı isə bir çox xəstəliyin sağalmasında zəruridir.
Eyni zamanda xolesterinin səviyyəsini aşağı salmağa və immunitet sistemini gücləndirməyə yarayan bal və sarımsaq qarışığı, zəifləyən gözləri də canlandırır. İnsanın yaşına görə, yaxud genetik və ekoloji amillər səbəbindən gözlərin görmə qabiliyyəti aşağı düşür.
Ekspertlər bu problemdən təbii yolla xilas olmağı tövsiyə edir.
Qoxusuna görə yeməkdən çəkindiyimiz sarımsağın faydalarını bilsəz, çətin ondan imtina edəsiz.
Sarımsaq orqanizmi pis xolesterindən təmizləyir, damarlarda xolesterinin yığılmasına mane olur, damarları təmizləyir, onların elastikliyini artırır. Məhz bu səbəbdən sarımsaq əsasında hazırlanan dərman preparatları tibbdə aterosklerozun müalicəsində geniş istifadə olunur.
Sarımsağın daim qəbul edilməsi infarkt keçirmiş insanlarda təkrar infarktın inkişafı riskini xeyli azaldır.
- Sarımsaq təbii antikoaqulyantdır, qanın laxtalanma proseslərini normallaşdırır, trombların əmələ gəlməsinə mane olur. Bəzi tədqiqatlar sübut edir ki, sarımsaq hətta artıq əmələ gəlmiş trombları əridir.
- Sarımsaq ağız boşluğunun sağlamlığına müsbət təsir edir. Burada yaşayan mikrobları məhv edir, selikli qişaların immunitetini möhkəmləndirir, parodontozla (damaqların iltihabı) mübarizə edir.
- Sarımsaq immun sistemini gücləndirir.
- Alimlər sarımsağın xərçəngəleyhinə təsirini təsdiq edirlər. Sübut olunub ki, hər gün 1-2 diş sarımsaq qəbul edən insanlarda bəzi xərçəng növləri (düz bağırsaq xərçəngi, mədə xərçəngi və s.) daha az hallarda inkişaf edir.
SaqlamHeyat.az-ın məlumatına görə,
sarımsaq allergiyalara qarşı bədənin müqavimətini artırır, qan şəkəri səviyyəsinin qoruyur, yüksək təzyiqi və xolesterolu düşürür. Hazırlanması olduqca asan olan sarımsaq çayı, vitamin və minerallar baxımından zəngindir, zərərli mədə parazitlərinin təmizləyir, qrip və infeksiyalara qarşı bədənin müqavimətini artırır.
Lazım olanlar:
Təzə zəncəfil və ya quru zəncəfil, sarımsaq, limon suyu və bal.
Hazırlanması və istifadə qaydası:
2 stəkan qaynar suyun içərisinə 4-5 ədəd təzə zəncəfil və ya bir çimdik quru zəncəfil atın və 6 dəqiqə qədər qaynadın. Daha sonra 2 ədəd orta boylu sarımsağı rəndələyib suya atın və yarım çay qaşığı qaşığı təzə sıxılmış limon suyunu əlavə edin. Sonra 4 xörək qaşığı bal qataraq dadlandırın. Bu qarışımdan hər səhər və hər axşam bir xörək qaşığı yeyin..