Ağız qoxusundan necə qurtulmaq olar?

Ağız qoxusundan necə qurtulmaq olar?Ağız qoxusu problemi insanın peşə və ictimai həyatına ciddi təsir edən, özünə inamını zədələyən problemlərdən biridir. Bu pis qoxu şəkər xəstəliyi, sinusit və mədə problemləri, tənəffüs yolları xəstəlikləri, böyrək və qaraciyər çatışmazlığı kimi səbəblərdən qaynaqlana bilər. Bundan əlavə pəhriz növü və ağız qoxusuna səbəb olan qidaların istehlakı da bu şikayətlərin artmasına yol açır.
Milli.Az Axşam.az-a istinadən qoxunu aradan qaldırmaqda sizə yardımçı olacaq təsirli üsulların bəzilərini təqdim edir.
1. Dişlərinizi fırçalayın
Dişləri gündə ən azı 2 dəfə 2 dəqiqə olmaqla fırçalayın. Qoxuya səbəb olan faktorlardan ən birincisi dişlə arasında yığılan və pis qoxuya səbəb olan qida qalıqlarının yaxşı təmizləməməsidir.
2. Dilin üstünü də təmizləyin
Çox vaxt dişləri fırçalayan insanlar dili təmizləməyi unudur. Buna görə fırça ilə dilin arxasını təmizləməyi unutmayın.
3. Bol su için və ac qalmayın
Su dilin qurumasının qarşısını alır və ağızdakı bakteriyaları azaldır. Ağız qoxusundan qurtulmaq üçün gündə ən azı 8 stəkan su içməlisiniz. Həmçinin gün ərzində ac qalmayın və tez-tez yemək yeyin.
4. Mixək çeynəyin
Ağızda hər hansı qoxu hiss edirsinizsə, bir neçə mixək çeynəyin.
5. Qatıq yeyin
Qatıq ağzınızın pH səviyyəsi balanslaşdırılır, bakteriya və həddindən artıq turşu əmələ gəlməsinin qarşısı alınır. Səhər yeməyində yarım kasa qatıq yeyərək günə başladığınız zaman ağız qoxusu problemi aradan qalxacaq.
6. Darçın istifadə edin
Darçın ağız qoxusunu aradan qaldırmağın ən təsirli üsullarından biridir. Darçınlı içkilər içmək və ya darçın çeynəmək ağızdakı bakteriyalarla mübarizə aparmaqda və qoxunu aradan qaldırmaqda sizə kömək edəcək. Darçından yeməyə əlavə edərək də istifadə edə bilərsiniz. 
7. Qarqara etmək
Yatmazdan əvvəl duzlu və içinə azca yod damcıladılmış su ilə qarqara edin. Bu səhər hiss etdiyiniz qoxu problemini zamanla azaldacaqdır.
Milli.Az  /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1024   Tarix: 29 may 2022
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

İşıqda yatanlara bəd xəbər

Yuxu və oyanma prosesləri melatonin və kortizol hormonları ilə tənzimlənir. xəbər verir ki, Piroqov Universitetinin tibb fakültəsinin mütəxəssisi Aleksandr Vrublevski bildirir ki, düzgün işıqlandırma bədənin yuxuya hazırlaşmasın

.

Bu qarışımı içsəniz, qışda heç xəstələnməyəcəksiniz

Qış aylarında H3N2 qripi, Covid-19, RSV və rinovirus kimi infeksiyaların yayılması sürətlənib. Mütəxəssislər xəstəlik zamanı düzgün qidalanmanın immunitetin qorunmasında mühüm rol oynadığını bildirirlər.  xəbər verir ki

.

Sağlam arıqlamanın yolları: Effektiv və davamlı üsullar

Arıqlamaq təkcə çəki itirmək deyil, həm də daha sağlam həyat tərzi qazanmaq deməkdir. Davamlı nəticələr almaq üçün məqsəd yalnız sürətli arıqlamaq yox, bədənin ehtiyaclarına uyğun balanslı plan qurmaq olmalıdır. xəbər veri

.

Sağlam bildiyimiz təhlükə - ÖLDÜRƏ BİLƏR

Bəzi qidaların düzgün şəkildə qəbul edilməməsi sağlamlıq üçün ciddi riski yarada bilər. -ın məlumatına görə, onlardan biri çia toxumudur. Əgər bir qaşıq çia toxumu udularaq, dərhal ardından bir stəkan su içilərsə, toxumla

.

"Məsum" görünən mayonezin ölümcül riskləri

Mayonez həddindən artıq istifadə edildikdə ürək-damar xəstəlikləri riski artır. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq Margarita Belousova deyib. O bildiirb ki, mayonezin həddindən artıq qəbulu sağlamlıq üçün ciddi risklə

.

Uzun ömür yaşamaq istəyirsinizsə, yatın

Pis yuxu rejimi beynin "təmizlənməsinə" mane olur və toksinlərin yığılmasına səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bu barədə alimlər xəbərdarlıq edir. Beyin toxumalarında yığılan toksinlərin, o cümlədən Alzheimer xəstəliy

.

Çox adam elə bilir ki, eyni xəstəlikdir, amma.. - Həkim fərqi açıqladı

Həkim soyuqdəymə və qrip simptomları arasındakı fərqləri açıqlayıb. xəbər verir ki, soyuqdəymə və qrip arasında əsas fərqlərdən biri simptomların inkişaf sürətidir. Bu barədə Puerto-del-Sur, Monteprinsipe və Torrelodone

.

Ən faydalı ət

Dovşan əti ən dietik və faydalı ət növüdür. -ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, onun tərkibində zülal miqdarı 21 faiz təşkil edir ki, bu göstərici üzrə dovşan əti, hətta toyuq ətini də qabaqlayır. Mütəxəssislə

.

İnnabın faydası və zərərləri

İnnab (Ziziphus jujuba) 3.00 ildən çoxdur ki, insanlar tərəfindən istehlak edilir və ənənəvi tibbdə geniş istifadə olunur. Lif və antioksidant baxımından zəngin, aşağı kalorili olan bu meyvə, bəzən "qırmızı xurma"

turlar.az

makiyaj etmek qaydalari yemek reseptleri sade makiyaj sekilleri vegetativ sinir sistemi sizanaqlara qarsi maskalar cinsi problemlər qadın və kişi kosmetika janrlar opusme kahfe falı vetene aid bayati 8 mart