Alma cemli piroq
Ərzaqlar:
2 ədəd yumurta
3 st un
200 q kərə yağı
1 st şəkər tozu
1/2 paket vanil (5 q)
1 paket qabartma tozu (10q)
200-250 q alma çemi
Zövrə görə içinə tökmək üçün: qoz ləpəsi
Zövqə görə üstü üçün: şəkər kirşanı
Hazırlanması:
Yağı əridirik.
Yağ ilıq olanda şəkər tozunu əlavə edib qaşıqla qarışdırırıq.
Yumurtanı əlavə edib qaşıqla qarışdırırıq.
Vanili və qabartma tozunu töküb qaşıqla qarışdırırıq.
Unu əlavə edib qarışdırıb sonra əlimiz ilə yumşaq xəmir düzəldirik.
Xəmirin 1/3 hissəsini soyuducunun buzxanasında 1 saat saxlayırıq.
Qalan xəmiri qaba yayırıq. (Qabın diametri 26 sm)
Cemi yayırıq. Zövqə görə istəsəniz üstünə qoz doğrayıb tökə bilərsiniz.
Soyuducudan xəmiri cıxardıb sürtgəcin böyük gözündən kecirib üstünə səpirik.
200 dərəcədə qızdırılmış sobada 25 dəqiqəyə bişiririk.
Piroq soyuduqdan sonra kəsib süfrəyə verə bilərsiniz. Zövqə görə üstünə şəkər kirşanı səpə bilərsiniz.
Nuş olsun!









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Belə məşq heç bir işə yaramır - Mif imiş
Niyə gündə mütləq 3 dəfə yemək yeməliyik?
Terapevtdən elektron siqaretlə bağlı XƏBƏRDARLIQ
Şizofreniyanın yaranma səbəbi açıqlandı
İsti su ilə çimənlərə pis xəbər
Niyə gündə üç dəfə yemək vacibdir? - Diyetoloqdan xəbərdarlıq
Zərərli olduğu deyilən pendir növləri demensiyanın qarşısını alırmış
Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd
Aramızda yaşananlar bizə böyük dərs oldu' - Aygün Röya ilə barışmasından danışdı
Xəzər Süleymanlı Gəncədə konsert verəcək
Böyük sənətkarlar özündən aşağı müğənnilərdən pul dilənir' - Taleh Yahyayev