Alma cemli piroq
Ərzaqlar:
2 ədəd yumurta
3 st un
200 q kərə yağı
1 st şəkər tozu
1/2 paket vanil (5 q)
1 paket qabartma tozu (10q)
200-250 q alma çemi
Zövrə görə içinə tökmək üçün: qoz ləpəsi
Zövqə görə üstü üçün: şəkər kirşanı
Hazırlanması:
Yağı əridirik.
Yağ ilıq olanda şəkər tozunu əlavə edib qaşıqla qarışdırırıq.
Yumurtanı əlavə edib qaşıqla qarışdırırıq.
Vanili və qabartma tozunu töküb qaşıqla qarışdırırıq.
Unu əlavə edib qarışdırıb sonra əlimiz ilə yumşaq xəmir düzəldirik.
Xəmirin 1/3 hissəsini soyuducunun buzxanasında 1 saat saxlayırıq.
Qalan xəmiri qaba yayırıq. (Qabın diametri 26 sm)
Cemi yayırıq. Zövqə görə istəsəniz üstünə qoz doğrayıb tökə bilərsiniz.
Soyuducudan xəmiri cıxardıb sürtgəcin böyük gözündən kecirib üstünə səpirik.
200 dərəcədə qızdırılmış sobada 25 dəqiqəyə bişiririk.
Piroq soyuduqdan sonra kəsib süfrəyə verə bilərsiniz. Zövqə görə üstünə şəkər kirşanı səpə bilərsiniz.
Nuş olsun!









Vətən haqqında bayatılar
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
Qaravəllilər
Arzuolunmaz hamiləlik
İradədən boşanması haqda çıxan xəbərlərə CAVAB
Ürək üçün faydalıdır deyə ovuc-ovuc yeyilir- qaraciyəri məhv edirmiş
Dilarədən sürpriz tərz: "Mamma mafia" - FOTOLAR
Yaşı 50-dən yuxarı kişilər mütləq bu müayinədən keçməlidir
"Bu qidaları yeyənlərin dərman atmağa ehtiyacı olmur"
Bu qidalar bağırsaq xərçənginin düşmənidir
Abacının vəsiyyəti açıqlandı
Ən sağlam süd növü açıqlandı– İnək südü siyahıda deyil
Evdə qadını yaşlandıran 5 amil: Bunları etməyin
Həkim 3-3 üsulu ilə 1 həftəyə arıqlamağın sirrini açdı
Bu xəstəliklər kişiləri gücdən salır