Asan hazırlanan çiyələkli tart – RESEPT

Asan hazırlanan çiyələkli tart – RESEPTMeyvəli şirniyyatı sevməyən yoxdur. Hazırda da yaz fəslidir və meyvələrin ən gözəli və dadlısı çiyələyin fəsli yetişir.
Ailem.az mətbəxinizdə asan hazırlayacağınız çiyələkli tart reseptini verir.
Lazım olanlar:
Xəmir üçün:
- 150 qram kərə yağı
- Yarım stəkan şəkər tozu
- 1 paket vanil
- 1 yumurta
- 2 stəkan un
Kremi üçün:
- 2 stəkan yarım süd
- 3 xörək qaşığı nişasta
- 3 xörək qaşığı şəkər tozu
- 1 paket vanil
- 2 xörək qaşığı kərə yağı
- 1 paket toz krem şanti
Hazırlanması:
1. Xəmiri hazırlamaq üçün undan başqa bütün ləvazimatları yoğurun. Daha sonra unu içinə yavaş-yavaş əlavə edərək yoğurmağa davam edin.
2. Hazırlanan xəmirdən parçalar qopararaq, daha əvvəldən yağlanmış kiçik tart qəliblərinin içinə yerləşdirin.
3. Xəmiri qəliblərin içinə yerləşdirdikdən sonra qabarmaması üçün çəngəllə deşiklər açın.
4. 180 dərəcəlik sobada 20 dəqiqə bişirin.
5. Bişən tart xəmirlərini soyumaları üçün sərin bir yerdə saxlayın. 
6. Kremin hazırlanması: Qazana sıra ilə süd, nişasta və şəkər tozu tökərək qarışdırın. Qarışım krem formasına gəldikdə içinə kərə yağı tökün və qarışdırmağa davam edin.
7. Qaynayan kremi ocaqdan götürün və içinə krem şanti töküb çırpın. Alınan kremi tartların içinə sıxın və çiyələklə bəzəyin.
Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 2059   Tarix: 15 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

turlar.az

aksessuarlar sac duzumleri geyim şəkilləri cennet almasindan murebbe usaq otagi dizaynlari yeni geyimler 2025 ev dekorasiyası kosmetika suni mayalanma kondom novruza aid hakışda atalar sozu penis