Balqabaq və qozla dadlı piroq
Ərzaqlar:
Xəmir üçün:
- 1 dolu stəkan un
- 100 qr kərə yağı
- yarım stəkan şəkər tozu
- 2 qaşıq soyuq su
- 1 ç.q. qabartma tozu
İçlik:
- 1 kq balqabaq
- yarım stəkan şəkər tozu
- 2 yumurta
- 3 x.q. nişasta
- 100 qr qoz
- 1 paket vanilli şəkər tozu
Hazırlanması:
1. Unu qabartma tozu ilə birlikdə ələyin, soyuq kərə yağını xırda doğrayın, barmaqlarınızla unla ovuçdurun ki, narın ovuntu alınsın.
2. Şəkər tozu və soyuq su əlavə edin, xəmir yoğurun.
3. Xəmiri formaya qoyun, qıraqları qaldırın, formanı soyuducuda 40 dəqiqə saxlayın.
4. Balqabağı təmizləyin, doğrayın, bişirin, suyu süzün, əzin.
5. Balqabağa yumurta, şəkər tozu, nişasta, vanilin, xırda doğranmış qoz əlavə edin, yaxşı qarıışdırın.
6. Xəmiri soyuducudan çıxardın, çəngəllə bir neçə yerdən deşin, içlik qoyun, hamarlayın.
7. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın, piroqu 40 dəqiqə ərzində bişirin.
8. Piroqu soyudun, üzərinə pudra səpin.
Nuş olsun!
Evdarliq.Az









Qəhvə vaxtı: Səhər yoxsa günorta içmək daha yaxşıdır?
Bunları yeyən gec qocalır
Fonoqram oxumayana 'çuşka' kimi baxırlar' - Manaf fikrini dəyişdi
Avşar yeni reklam çarxı üçün tərzini dəyişdi
Saxta şərabı necə seçmək olar?
Kim Kardaşyana ağır xəstəlik diaqnozu qoyuldu
Şirin olsa da, başdan ayağa "zəhər"dir
Günay Musayeva 'Yaxın xoşbəxtlik'lə beynəlxalq arenada
Şirin yuxu gətirən qidalar
Dedilər onlar bakılıdır, biz kəndli, Tamillanı alma' - Xalq artisti
Qışda çayınıza dondurulmuş limon atın - faydasını görün
Körpə nə vaxt görməyə, eşitməyə başlayır?
Evimizdəki gizli düşmən - Vaxtsız ölümlərin səbəbi
Payızda bu qidalar immuniteti gücləndirir
Hər 10 evdən 7-də var - Xərçəng yaradır