Blinçikin hazırlanması
Ərzaqlar: 
2,5 st süd (ya da su)
1 st un
2-3 ədəd yumurta
1/2 x.q şəkər tozu
1/4 x. q duz
1 x.q bitki yağı
Qızartmaq üçün:
5-6 x.q bikti yağı
Pambıq
Hazırlanması:
Əvvəlcə yumurtanı çalırıq.
Sonra südü əlavə edib çalırıq.
Duzu, şəkər tozunu və bitki yağını töküb çaldıqdan sonra unu əlavə edib, yaxşı çalırıq.
Blinçiki bişirmək üçün balaca tava, balaca çömçə (abgərdən) pambıq, bıçaq və bir balaca kasada yağ götürürük.

Tavanı qızdırırıq. Pambığı əlimizdə yumurulayıb, yağa batırıb, tavanın hər tərəfinə çəkirik.
Əlimizdə qaynar tavanı tutub qarışıqdan bir dolu çömçə töküb tez tavanı fırladaraq hər tərəfinə yayırıq. Tez qazın üstünə qoyuruq.
Hər iki tərəfi çevirib bişiririk.
Hər dəfə tavanı pambığı yağa batırıb silirik. Bu qayda ilə bütün blinçikləri bişiririk.
Bu ölçülərlə 28-30 ədəd incə blinçik alınır.
Nuş olsun!
f Paylaş








8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Paltarları niyə radiatorların üstündə qurutmaq olmaz?
"Mərhəmətdən danışmağa ixtiyarımız yoxdur
Qrip zamanı isti vanna qəbul etmək təhlükəlidir
Çayı belə içəndə mədə xərçəngi yaradır
İspanaqdakı qum və palçığı yox edən təəccüblü üsul: 1 qaşıq bəs edir
Acılı, yağlı, yoxsa turş? - Mədə üçün ən zərərli qida
Bayramda bunları yeməyin