Dadlı bol kakaolu rulet tort resepti
Tərkibi:
4 yumurta
1 stəkandan bir barmaq az şəkər
Un 1 stəkanda 1 barmaq az
2 şorba qaşığı kakao
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
Krem üçün:
2 stəkan süd
1 yığılmış xörək qaşığı un
1 yığılmış xörək qaşığı nişasta
3 xörək qaşığı şəkər
2 şorba qaşığı kakao
1,5 xörək qaşığı kərə yağı
Arası üçün:
1 banan (çiyələk ilə yaxşı birləşir və istədiyiniz şəkildə bəzəyə bilərsiniz)
Hazırlanması:
Tort üçün yumurta ağlarını sarısından ayırırıq və köpüklənənə qədər çırpırıq.
Yavaş-yavaş şəkər əlavə edib yumurta ağlarına yedizdiririk və sarısı ilə yumurta ağlarını bir-bir qarışdırırıq.
Un, kakao, qabartma tozu və vanil əlavə edib qarışdırıb yağlı kağız qoyduğumuz qabın üstünə yaxşıca yayırıq.
Tortu əvvəlcədən qızdırılan 190 dərəcəlik sobada 10 dəqiqə bişiririk, daha çox bişirməyin, bükülərkən qıra bilər.
Bu vaxt gəlin puding hazırlayaq. Tavaya süd, un, kakao, nişasta və şəkəri alırıq və qaynana qədər qarışdırırıq. Sonra kərə yağı əlavə edib mikserlə qarışdırırıq. Davamlı qarışdıraraq isti saxlayırıq.Bişmiş tortu isti olsa da, yağlı kağızdan çıxarmadan qabın qısa tərəfinə büküb sərinlədirik.
Soyudulmuş tortu açırıq və isidilmiş kremi tortun hər yerinə tətbiq edirik.Bir bananı xırda-xırda doğrayırıq və bütün qaymaqa paylayırıq.
Yağlı kağızı yumşaq bir şəkildə qaldırırıq və yenidən bükürük.
Rulon tortunuzu təmiz bir kağıza götürürük və bükürük və ən azı 3 saat soyuducuda saxlayırq.
Nuş olsun!
f Paylaş