Küncütün inanılmaz cavanlaşdırıcı təsiri - Qədim Hind təbabəti
Gündəlik qidada küncütdən istifadə orqanizmi möhkəmləndirir və cavanlaşdırır.
Qədim Hindistanda küncüt daim cavan qalmanın və ölümsüzlüyün simvolu olub.
Müasir tibbdə küncüt cavanlaşdırıcı, E vitamini və kalsiumlu qida kimi istifadə olunur. Qidada 100 qr küncütdən istifadə orqanizmin gündəlik kalsium tələbatını ödəmiş olur. Həmçinin, küncütün tərkibindəki sink və fosfor sümük bərpası üçün önəmlidir.
Küncüt qadınlara isidici təsir edir. Qan-damar sisteminə çox kömək edir. Yuxarı tənəffüs orqanlarındakı xəstəliklərin müalicəsində yaxşı təsir göstərir. Yuxarı tənəffüs problemi yaşayanlara 1ay gündə 1ç.q küncüt yemələri məsləhətdir. Küncüt həmçinin mastopatiya riskini azaldır. Qadınlar bunu da bilməlidirlər ki, küncüt qan durulducudur, mens dönəmində istifadə qanı gücləndirə bilər. Hamilə xanımlara məsləhət görülmür.
Küncüt yağı dərini gözəlləşdirir, dırnaqları, saçları bərkidir. Küncüt toxumu həmçinin gücü bərpa edir, mədə-bağırsağı, qaraciyəri təmizləyir, damağı möhkəmləndirir, əzələlərin elastikliyini artırır. Küncüt yağı soyuq sıxma ilə hazırlanıbsa, kamfora, hil, darçın qarışığını miqren ağrılarında istifadə etmək olar. Ancaq küncüt yağından daxilə çox və davamlı istifadə etmək məsləhət deyil. Fasilələrlə və verilən miqdarda məsləhət görülür.
Küncütdən yoqa ilə məşğul olanlar da istifadə edir. Yoqlar küncütü orqanizmi möhkəmləndirdiyi və damarları elastikləşdirdiyi üçün yeyirlər. atv.az
f Paylaş