Makiyajı təmizləyərkən edilən səhvlər
Makiyajı silmək, məsamələri təmiz saxlamaq dərinin nəfəs almasına və sızanaqların yaranmamasına yardımçı olur. Lakin bəzən istifadə edilən üsullar dərini zədələyə bilər.
Milli.Az Axşam.az-a istinadən üzü təmizləyərkən buraxılan səhvləri təqdim edir.
1. Səhv makiyaj və üz təmizləyicisi seçmək
Ən bahalı olması istifadə etdiyiniz vasitənin sizin üçün uyğun olduğu mənasını daşımır. Əgər sızanaqlara meylli dəriniz varsa, quru cildə sahibsinizsə, aldığınız vasitənin tərkibinə diqqət yetirin.
2. İsti sudan istifadə etmək
Təkcə üzü deyil, bütün bədəninizi yuyarkən çox isti sudan istifadə etməməyə diqqət yetirin. Çünki isti su dərinin ph dəyərini zədələyə bilər.
3. Makiyajı yalnız təmizləyici vasitələrlə silmək
Bəzən makiyajı xüsusi vasitələrlə təmizlədikdən sonra prosesin bitdiyi düşünülür. Lakin sonda mütləq su ilə üzü və dərini durulamaq lazımdır. Bu həm cildi tam təmizləyəcək, həm də onu silərkən istifadə etdiyiniz kimyəvi maddələrin dəridə qalmasının qarşısını alacaq.
4. Həddindən artıq təzyiq göstərmək
Yalnız 2-3 barmağınızla üzünüzü yumşaq dairəvi hərəkətlərlə yumalısınız. Daha çox təzyiq təmiz dəri demək deyil. Bu onu zədələyə bilər.
5. Nəmləndirici üçün dərinin qurumasını gözləmək
Nəmləndiricini nəm dəriyə çəkmək lazımdır. Bu zaman krem funksiyasını daha yaxşı yerinə yetirmiş olacaq.
Milli.Az /news.milli.az









Zibilə atılan bu meyvə qabığı qırmızı ətdən 100 dəfə daha faydalıdır
Telefonu tualetə əsla aparmayın - 10 səbəb
Nadir xanımı və yeni doğulan nəvəsi ilə - Foto
Masterşef'in iştirakçısı qəza törətdi
ABŞ-də mətbəx mebeli ilə əlaqəli təhlükəli xəstəlik AŞKARLANDI
Dünyada ölümcül qrip sürətlə yayılır: nə məlumdur?
Baş ağrısını tez aradan qaldırmaq üçün sadə ÜSUL
Bir qutu enerji içkisinin fəsadları
Kənan İmirzalıoğlu deputat olmaq istəyir - İDDİA
Meray Keri illərdir birinciliyini qoruyur
"Avroviziya 2026"da 35 ölkə çıxış edəcək
Hər daş atana fikir verməyin' - Mənsum İbrahimov
Protein tozları həqiqətən lazımlıdır? - Mütəxəssisdən açıqlama
İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar