Manqalda ət bişirdiyiniz zaman diqqət edin
Mütəxəssislərin fikrincə, kanserogen maddələrin yaranmaması üçün manqal atəşi ilə bişirilən ət arasında 15 santimetr məsafə qoyulması lazımdır.
Havaların isinməsi ilə insanlar piknik üçün meşəlik ərazilərə və parklara üz tutaraq manqal yeməklərinə üstünlük verirlər. Prof. dr. Sevinç Yücecan ət bişirilərkən diqqət edilməsi gərəkli olan məqamlardan danışıb. Onun fikrincə, əti manqalda ən az 15 santimetr məsafədə bişirmək lazımdır . Yaxın təmas kanserogen maddələrin yaranmasına səbəb olur. Manqalda ətin bişirilməsi zamanı üzərində yaranan qəhvərənglilik və və qaralma kanserogen maddələrin artdığının göstəricisidir. Yağ yandığı zaman da sağlamlıq baxımından riskli, zərərli maddələr əmələ gəlir. Bu, manqalda bişirilən sucuğa da aiddir. Yaxın təmas zamanı bu məhsullarda qaralma artıq ola bilər. Ancaq biraz diqqət edilməklə ət sağlam şəkildə manqalda bişirilə bilər.
Milli.Az









Hakışta
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Cəfərinin insan orqanizminə inanılmaz faydaları
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Mükəmməl seks üçün yataqdakı QAYDALAR
DİQQƏT ! Yuxuda pişik görmüsüzsə ..Ağır xəstəlik gözləyir
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
3-3-3 üsulu ilə insomnia olub-olmadığınızı test edin
Çox səhvlərim olub, peşmanam' - Şəbnəm
8 saatdan az yatanlara xəbərdarlıq
Türk kişiləri yaraşıqlılığa görə dünya ikincisi oldu
Elvin Babazadənin ailəsinə ağır itki
Kardioloq Xəbərdar Edir: Soyuq Havada Bu Səhvləri Etməyin
İncə görünmək üçün korset taxanlara xəbərdarlıq