Manqalda ət bişirdiyiniz zaman diqqət edin

Manqalda ət bişirdiyiniz zaman diqqət edinMütəxəssislərin fikrincə, kanserogen maddələrin yaranmaması üçün manqal atəşi ilə bişirilən ət arasında 15 santimetr məsafə qoyulması lazımdır.
Havaların isinməsi ilə insanlar piknik üçün meşəlik ərazilərə və parklara üz tutaraq manqal yeməklərinə üstünlük verirlər. Prof. dr. Sevinç Yücecan ət bişirilərkən diqqət edilməsi gərəkli olan məqamlardan danışıb. Onun fikrincə, əti manqalda ən az 15 santimetr məsafədə bişirmək lazımdır . Yaxın təmas kanserogen maddələrin yaranmasına səbəb olur. Manqalda ətin bişirilməsi zamanı üzərində yaranan qəhvərənglilik və və qaralma kanserogen maddələrin artdığının göstəricisidir. Yağ yandığı zaman da sağlamlıq baxımından riskli, zərərli maddələr əmələ gəlir. Bu, manqalda bişirilən sucuğa da aiddir. Yaxın təmas zamanı bu məhsullarda qaralma artıq ola bilər. Ancaq biraz diqqət edilməklə ət sağlam şəkildə manqalda bişirilə bilər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 978   Tarix: 19 avqust 2022
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Evdə qarışqalardan necə qurtulmaq olar?

Qarışqalar, evdə yayılmış zərərvericilərdən biridir və onların evə daxil olma səbəbləri əsasən qida qalıqları və su mənbəyidir. xəbər verir ki, onlardan xilas olmaq üçün həm qısa müddətli, həm də uzunmüddətli tədbirlər görmə

.

Sağlamlığa faydalıdır, amma dişlərə ziyan vurur

Bəzi "faydalı" hesab edilən içkilər dişlər üçün müəyyən mənfi təsirlər göstərə bilər. Bu təsirlər adətən həmin içkilərin tərkibindəki turşuluq, şəkər və ya rəngləyici maddələrdən qaynaqlanır. xəbər verir ki, dişlər

.

ÜST: "Səs-küy insan sağlamlığı üçün gizli təhlükədir

Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının (ÜST) tədqiqatçıları müəyyən ediblər ki, 85 dB (desibel)-dən yuxarı səkkiz saatlıq fon səs-küyü ürək-damar və həzm sistemlərinin patologiyalarını təhrik edə, həmçinin beyin və eşitmə orqanlar

.

Gündə 6 dənəsini yemək bədəni dəmir və kalsiumla doldurur

Antioksidantlarla zəngin əncir südü immunitet sistemini gücləndirir. Əncir südündə olan antioksidantlar bədəni sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qorumağa kömək edir. -a istinadla xəbər verir ki, bu süd kalsium, maqneziu

.

Virusların "qorxulu yuxusu" - Antioksidant tərkibli 5 meyvə

C vitamini immun sistemini gücləndirən, dəri sağlamlığını yaxşılaşdıran və ümumi sağlamlığı dəstəkləyən ən təsirli antioksidantlardan biridir. Vücudumuz tərəfindən istehsal edilmədiyi üçün onu yalnız qida vasitəsilə əld

.

İnsan ömrünü bu yolla artıracaqlar

Alimlər müəyyən bir genin aktivliyini artırmaqla ömrünü 30 faiz uzatmağın mümkün ola biləcəyini aşkar ediblər. . -a istinadən xəbər verir ki, bu kəşf insan ömrünün uzadılmasına xidmət göstərəcək. Alimlər bu məsələ üzərind

.

Bu tərəvəz qış xəstəliklərindən qoruyur

Qışda salatları bəzəyən turp tərkibindəki vitaminlər, minerallar və liflə tam sağlamlıq qaynağıdır. xəbər verir ki, çoxsaylı araşdırmalar nəticəsində turp yeməyin immuniteti gücləndirdiyini sübut edib. O sizi qış xəstəliklərində

.

Arıqlamaq istəyənlərin nəzərinə

Hər bir fəsildə süfrələrin bəzəyi olan limon sağlamlıq baxımından çox faydalıdır. C vitamini deposu sayılan bu meyvə bədəndən sərbəst radikalları xaric edərək, antioksidan vəzifəsini yerinə yetirir. Eyni zamanda immunitet

.

Kiflənmiş çörəyi yemək olar?

Standart vəziyyət: çörək alırsan, unudursan, bir neçə gün (həftə?) sonra xatırlayırsan, sendviç etmək istəyirsən, amma çörəyin üzərində artıq yaşıl ləkə yetişib. Bu xoşagəlməzdir - amma bəlkə kəssəniz, qalanını yemək olar?

turlar.az

sonxeber.az maskalar donlar 2024 hamiləlik müsabiqələr praktik çanta ayaqqabı viruslar qurd ve quzu bürclər aybawi hüzeyir hacibəyov kokelmek