Qarın əritməyin yolları
1. Acı bibər tomat pastası ilə maddələr mübadiləsi yenidən canlandırın. Göbək yağlarınızı yox etmənin ilk addımı maddələr mübadiləsi yenidən canlandırmaqdır. Bədəninizin yağ yandırma mühərriklərini acı bibər pastası yeyərək sürətləndirə bilərsiniz. Bu çeşni yedikdən sonrakı 30 dəqiqədə maddələr mübadiləsini yüzdə 20 sürətləndirən bir kimyəvi maddə olan Capsaicin ehtiva edir. Hər səhər iki yemək qaşığı acı bibər pastası yeyərək bu təsirdən siz də faydalana bilərsiniz.
2. Yağ hüceyrələrinizi yaşıl çayla kiçildin. Orqanlarınızı örtən yağa omentum deyilir. Bu ən təhlükəli yağdır, çünki bütün bədəninizdə yanma yarada bilər. Omentumu meydana gətirən yağ hüceyrələri bədəninizə daha çox yağ girdikcə çoxalmazlar, bunun yerinə genişlənər və böyüyərlər. Bu hüceyrələrin içindəki yağı boşaldaraq böyümələriylə mübarizə edə bilər və qarnınızı kiçildə bilərsiniz. Catechin və CLA bir yerdə çalışaraq bu mərhələni sürətləndirər. CLA, mürəkkəb linoleik turşu mənasını verər. Yağı azaltdığı və incə bədən ağırlığını artırdığı görülmüşdür. CLA, hüceyrələrinizin yağ buraxma əməliyyatını təşkil edər. Əlavə olaraq, catechinler bədəninizin yağ yandırmasını təmin edər. Birlikdə çalışdıqlarında bu kimyəvilər qarnınızdaki yağı hədəf almağa köməkçi olar. Catechinler yaşıl çaydan alına bilər. Fayda təmin etmək üçün hər səhər iki fincan kafidir. Çayın 20 dəqiqə dəmlənməsini gözləyin və soyudun. Acı dadını sevmirsinizsə təbii dadlandırıcı qata bilərsiniz. CLA, yeməklərə əlavə edilə biləcək şəkildə tapıla bilər. Gündəlik 3 min 400 mg kafidir.
3. Akasya tozuyla aclığınızı öldürün. Bu, göbək əridici kimyəvi tərkibsiz bir pəhriz həbinə oxşayır! Toz akasiya ağacının qabığında var. Yeməklərinizin üzərinə səpin və sizi tox tutmağa köməkçi olacaq və siz də daha az yeyəcəksiniz. Yeməyin yanında böyük bir stəkan su içməyi unutmayın.
4. Həzm yolunuzu turşuyla təmizləyin. Bağarsaqlarınızda bir çox növ bakteriya tapılar. Bəzi tipləri yaxşı və həzmimizə kömək edir. Bəziləri isə pis tiplidir. Yaxşı və pis bakteriya miqdarı yediklərinizə bağlıdır. Səhv növ yeməklər yemək bağırsaqda pis bakteriyaların çox böyüməsinə icazə verərək bağırsaq divarlarınızda yanma edə bilər və şişməyə gətirib çıxarar. Yeni araşdırmalar göstərir ki, bakteriyaların qarın yağlarına da təsir göstərir. Xiyar turşusu yeyərək pis bakteriyalarla mübarizə edə bilərsiniz. Bu qidadan bağırsaqdakı zərərli böyümələri önləyən və yanmaları azaldan probiotics var. Aşağı-duzlu seçdiyinizdən əmin olun. Xiyar turşusu sevmirsinizsə eyni faydaları kələm turşusundan da təmin edə bilərsiniz.
5. Stressi azaldın. Bədəninizin stressə reaksiyalarına biri də əlavə kalori yığmaqdır. Xüsusilə də qarna. Gündə 110 qram qırmızı şərab içərək stress hormonu olan kortizolu azalda bilərsiniz. Araşdırmalar günün sonunda içilən bir qədəhin rahatlanmağınıza köməkçi olaraq stress səviyyələrinizi saldığını göstərir. Ayrıca, yanmağı azaldan antioksidanlarla dolu.
6. Qarın məşqi edin. Qarın məşqi edərkən unutmamanız lazım olan bir şey var: Üzünüz göyərənə qədər edə bilərsiniz, amma yenə də istədiyiniz nəticələri əldə edə bilməyəcəksiniz. Qarınınızı həqiqətən möhkəmləşdirməyin tək yolu bu səyləri kardiyoyla birləşdirməkdir.
7. Sulu qidalar yeyin.
f Paylaş