Qırışlar üçün nə yaxşıdır? Qırışların qarşısını almağa kömək edən möcüzəli qidalar
Hamımız bir gün qocalacağımızı bilsək də, bunun qarşısını almaq üçün müxtəlif estetik müdaxilələrə müraciət edə bilərik. Ancaq bundan əvvəl gündəlik həyatımızda istehlak etdiyimiz qidaların dərimiz, bədənimiz və əhvalımız üçün nə qədər əhəmiyyətli olduğunu unutmamalıyıq. Bu yazıda qırışların qarşısını almağa kömək edən qidalar haqqında danışacağıq. Qırışlara nəyin faydalı olduğunu düşünənlər üçün qırışların qəti həlli olan qidalar ...
Yaşlanma hər kəsin keçdiyi təbii bir prosesdir, amma prosesi ləngitməyin və yaxşı qocalmağın yolları var. Əslində bu düşündüyünüzdən daha asan ola bilər. "Gənclik iksiri" olmasa da, qocalma əleyhinə təsir göstərə biləcək qidalar istehlak edərək özünüzü "gənclik lövhəsi" hazırlaya bilərsiniz. Başlamaq üçün şəkərlə zəngin qidalardan imtina etməlisiniz. Yediyiniz dəridəki kollagen və elastik liflərin quruluşunu təsir edə biləcəyi üçün şəkər dərinin elastikliyini itirməsinə səbəb ola bilər.
2 -ci
Başlamaq üçün şəkərlə zəngin qidalardan imtina etməlisiniz. Yediyiniz dəridəki kollagen və elastik liflərin quruluşunu təsir edə biləcəyi üçün şəkər dərinin elastikliyini itirməsinə səbəb ola bilər.
3
Şəkər bədənimizdəki zülallara yapışır
Xüsusilə, şəkər vücudunuzun hüceyrələrindəki zülallara yapışaraq kollagen və elastin liflərini sərtləşdirir, bu da qocalma əlamətlərini ortaya çıxara bilər. Ayrıca, qızartma kimi yeməklərinizi bişirmə tərziniz də eyni təsir göstərə bilər.
4
Yaxşı karbohidratlar və yağlar qırışların qarşısını ala bilər
Şəkərdən imtina etmək vacibdir, amma bu, bütün karbohidratların pis olduğu anlamına gəlmir. Əsas odur ki, qanda şəkərin kəskin artmasına səbəb olmayan aşağı glisemik karbohidratlar yeməkdir. Dermatoloqlara görə, yulaf kimi kompleks karbohidratlar aşağı glisemik olduğu üçün tövsiyə edilə bilər. Bundan əlavə, ağ düyü kimi yüksək glisemik karbohidratlar sızanaq və qırışlara səbəb ola bilər. Yulafda dərinin zədələnməsinin qarşısını alan bir birləşmə də var. Arpa və qəhvəyi düyü digər aşağı glisemik seçimlərdir.
5
Avokado yaxşı yağlardan biridir
Avokado və zeytun yağı ürək sağlamlığınız üçün faydalı olan doymamış yağlar və ya yaxşı yağlardır. Dərinizin nəm saxlamasına və vitaminlərin udulmasına kömək edir. Avokadonun tərkibində dərinizi günəş şüalarından qoruyan karotenoidlər, həmçinin dəri hüceyrələrinin bərpasını təşviq edən və üzünüzə sağlam və təzə bir parıltı verən A vitamini var.
f Paylaş