Şirniyyata qarşı olan aclığIı necə azaltmalı?
Bundan əlavə bəzi xəstəliklər və ya qeyri-sağlam qidalanma nəticəsində yaranan dəmir, xrom və maqnezium mineralların çatışmazlığı şirniyyata olan aclığın artmasına səbəb olur. Menstruasiya dövrü də hormonlara bağlı olaraq şirniyyat ehtiyacını artıran dövrdür.
Bundan əlavə stress, depressiya halları da şirniyyata olan aclığı artırır.
Bu aclığı aradan qaldırmaq üçün 9 yol:
1. Aşağı kalorili qatı pəhrizlərdən və uzunmüddətli aclıqdan uzaq olun. 3-4 saatlıq aralıqlarla qidalanmağa diqqət edin.
2. Təzə və quru meyvələri tək yemək yerinə mütləq süd, ayran, kefir, qatıq kimi süd məhsulları ilə yeyin.
3. Qlisemik indeksi yüksək olan və qan şəkərini sürətli yüksəldən bəsit karbohidratların yerinə bulqur, qara buğda, taxıllı qidalar kimi kompleks karbohidratlara üstünlük verin.
f Paylaş