Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)

Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)Ərzaqlar:

Xəmir üçün:Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)

4 st un

1 ç.q duz

ilıq su (aparanadək)

İçlik:

500-600 q şor ya da kəsmik (Kəsmik quru olmalıdır)

1 ədəd baş soğan

Duz

zövqə görə sumaq ya da nar dənələri

Yuxaları yaymaq üçün: un

Süfrəyə verilərkən qızdırmaq üçün: kərə yağı (ya da quyruq və ya bitki yağı)

Hazırlanması:

Un duz və ilıq suyu qarışdırıb yumşaq xəmir yoğururuq. Xəmirin qurumaması üçün üstünü salafan ilə örtürük.

Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)İçliyi hazırlayırıq. Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra xırda doğrayırıq.

Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)Doğranmış soğanın üstünə az duz səpib əlimiz ilə sıxıb əzirik acı suyu çıxır.

Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)İstəsəniz kətəyə kəsmiyi, narı(sumağı) və soğanı bir yerə duz töküb qarışdırıb qoya bilərsiniz ya da ayrı-ayrı tökə bilərsiniz.

Xəmirdən 10-11 kündə düzəldirik.

Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)Kündənin birini götürüb un səpib nazik yuxa yayırıq.

Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)Yayılmış yuxanın bir tərəfinə içlik qoyuruq.

Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)Qatlayıb yanlarını əlimiz ilə bərkidirik ki, açılmasın.

Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)Hazır kətənin normal odda qızmış sacın üstündə hər iki tərəfini qızardırıq.

Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)Bu qayda ilə bütün kətələri düzəldirik. Kətənin üstünə bişirib götürəndə kərə yağı cəkəndə yumşaq olur. Kətəni süfrəyə verəndə yağda (kərə, bitki və quyruq) qızdırırıq. Zövqə görə üstünə sumaq səpirik.  

Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 5342   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Fərqli Dad: Sobada Kartof Dolması

Hər birimizin mətbəxində olan kartofdan bir çox yeməklər hazırlanır. Bəs kartofdan hazırlanan dolma yemisinizmi? Klassik dolmalardan fərqli olaraq asan hazırlanır və dadlı bir yeməkdir. hər kəsin bəyənəcəyi sobada karof dolmasını

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

turlar.az

yay geyimləri 2025 sac duzumleri reseptler sepsis xesteliyi halva reseptləri kabab reseptləri allergik xəstəliklər kosmetika azərbaycan masturbasiya nedir laylalar rus dilini öyrənək efsaneler