Sultan lokumu RESEPTİ

Sultan lokumu RESEPTİTərkibi:
4 yumurta
4 qəhvə fincanı şəkər tozu
1 fincan süd
5 qəhvə fincanı un
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil

Krem:
2,5 st. süd
4 x.q. un
7 x.q. şəkər tozu
1 x.q. kərə yağı
1 paket vanil

Üzərinə:
2 st. ilıq süd
2 st. kokos yonqarı
3 banan

Hazırlanması:

Yumurta və şəkər tozunu mikserdə ən az 10 dəqiqə çalın, südü əlavə edib çalmağa davam edin. Un, qabartma tozu və vanil əlavə edib taxta qaşıqla qarışdırın.

Ortaboy sinini yağlayın, xəmiri içinə töküb hamarlayın. 150 dərəcə qızdırılmış sobada bişirin (qurumasın).

Krem: süd, un və şəkər tozunu qazanda qarışdıraraq bişirin, qatılaşanda ocaqdan götürün, kərə yağı və vanil əlavə edib mikserdə çalın.

Keks bir qədər soyuduqdan sonra ortadan iki bölün (iki korj alınsın deyə). Dördbucaqlı formada doğrayın (yaxud əvvəlcədən dördbucaqlı doğrayıb, sonra onları ortadan iki bölün).

Kekslərin qızarmış tərəflərinə krem çəkin, üzərinə nazik banan dilimi qoyun. Bunu ilıq südə, sonra isə hərtərəfli kokos yonqarına batırın. Hamısını bir qaba düzüb soyuducuda 5-6 saat saxlayın.

Nuş olsun!
(dadlı.az)

Mətbəx     Baxılıb: 2870   Tarix: 06 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

turlar.az

toy makiyaji sekilleri geyim və ayaqqabılar kosmetik vasiteler korpelerde qebizlik prostat kesmikli blincik qışa hazırlıq kosmetika burclerin uygunlugu gözellik sanamalar aysel 8 mart