Sultan lokumu RESEPTİ

Sultan lokumu RESEPTİTərkibi:
4 yumurta
4 qəhvə fincanı şəkər tozu
1 fincan süd
5 qəhvə fincanı un
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil

Krem:
2,5 st. süd
4 x.q. un
7 x.q. şəkər tozu
1 x.q. kərə yağı
1 paket vanil

Üzərinə:
2 st. ilıq süd
2 st. kokos yonqarı
3 banan

Hazırlanması:

Yumurta və şəkər tozunu mikserdə ən az 10 dəqiqə çalın, südü əlavə edib çalmağa davam edin. Un, qabartma tozu və vanil əlavə edib taxta qaşıqla qarışdırın.

Ortaboy sinini yağlayın, xəmiri içinə töküb hamarlayın. 150 dərəcə qızdırılmış sobada bişirin (qurumasın).

Krem: süd, un və şəkər tozunu qazanda qarışdıraraq bişirin, qatılaşanda ocaqdan götürün, kərə yağı və vanil əlavə edib mikserdə çalın.

Keks bir qədər soyuduqdan sonra ortadan iki bölün (iki korj alınsın deyə). Dördbucaqlı formada doğrayın (yaxud əvvəlcədən dördbucaqlı doğrayıb, sonra onları ortadan iki bölün).

Kekslərin qızarmış tərəflərinə krem çəkin, üzərinə nazik banan dilimi qoyun. Bunu ilıq südə, sonra isə hərtərəfli kokos yonqarına batırın. Hamısını bir qaba düzüb soyuducuda 5-6 saat saxlayın.

Nuş olsun!
(dadlı.az)

Mətbəx     Baxılıb: 2834   Tarix: 06 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

turlar.az

sac duzumleri makiyaj etmek qaydalari geyim necə seçməli hicab haqqinda xinayaxdi ucun bayatilar ariqlamaq ucun yasil cay baliq yagi kosmetika vətən haqqında bayatılar həmidə turpun nağlı nağıllar novruz bayramına aid hakışta