Xərçəngdən qorunmaq üçün həftədə iki dəfə sarımsaq yeyin
Sarımsaq insan sağlamlığı üçün vacib olan ən faydalı qidalar arasında yer alır. Amma onu da istifadə etməyin bəzi incə məqamları var ki, diqqət edilsə, faydası ikiqat artar.
Dietoloq Şəbnəm Kandıralı Yıldırımın məsləhətlərini diqqətinizə çatdırırıq.
Qida zəhərlənmələrinin qarşısını alır
Elm adamları qida zəhərlənmələrində tez-tez yaşanan Campylobacter jejuni bakteriyasına qarşı antibiotiklər əvəzinə sarımsağın yüz qat daha təsirli olduğunu təyin edib.
Xərçəngin qarşısını alır
Araşdırmalar sarımsaq yeməyin döş xərçəngi riskini azaltmağa yardımçı olduğunu göstərib. Çində aparılan bir araşdırmada həftədə 2 dəfə çiy sarımsaq yeyənlərin xərçəngə tutulma riskinin yarı-yarıya azaldığı aşkarlanıb.
Bəs sarımsağı necə yemək lazımdır?
Sarımsağı əzilmiş və ya çiy olaraq yemək lazımdır. Əzildiyində hidrogen sulfid daha da aktivləşir ki, bu da qan təzyiqi səviyyəsinin normal qalmasını dəstəkləyir. Bundan başqa ürək üzərində faydalı təsirləri var.
Sarımsağı bişirməyin
Dadını seviriksə, yeməklərə qatıb bişirməkdənsə çiy yemək daha məsləhətlidir. Çünki bişirmə prosesi hidrogen sulfidin yaranmasını əngəlləyir.
Pis qoxusu səbəbindən çiy yemək istəməyənlər isə, südlə birlikdə istifadə etsələr, qoxu problemindən qurtularlar.
Milli.Az /news.milli.az









8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Ölkədə qriplə bağlı ümumi vəziyyət AÇIQLANDI
Siqaretin bu öldürücü ziyanlarını çox adam bilmir
"Məcburi maska taxmaq" dövrü geri qayıdır? - Məktəblər bağlandı, xəstəxanalarda yer yoxdur
Sağlam arıqlamanın yolları: Effektiv və davamlı üsullar
Qazaxıstanın Xalq Artisti Roza Rımbayeva karyerasını bitirir
Conni Depplə Salman Xan bir arada - Foto
Amina Özbəkistanda konsert verəcək