sebet.az onlayn maqazin

Xiyar tutması

Xiyar tutmasıƏrzaqlar: Xiyar tutması

Xiyar
Acı bibər
Sarımsaq
Sirkə  (60%-li)
Şəkər tozu
Duz
Kərəviz (quru ya da təzə)
Şüyüd (quru şüyüd başı ya da təzə)
Yapışdırıcı

Hazırlanması:

Xiyarları yuyub təmizləyirik. Hər bankaya 1 diş sarımsaq, 1 şüyüd başı, 2-3 zoğ kərəviz, 2 sm qalınlıqda acı bibər (enli yerində 1 sm olsun) yığıb üstünə xiyarı yığırıq.

Xiyar tutmasıQazanda su qaynadırıq. Qaynar suyu bankaların ağzına qədər tökürük 15 dəqiqə qalır sonra boşaldırıq. Yenidən qaynar su tokürük yenə 15 dəq saxlayıb tökürük 3-cü dəfə qaynar suyu töküb hər 800 q -1 k q bankaya 2 ç.q duz, 0,5 ç.q şəkər tozu və 1 ç.q sirkə əlavə edib qapağını qaynar suya salıb bağlayırıq.

Xiyar tutmasıQapağı bağladıqdan sonra hava keçməsin deyə yapışdırıcı ilə üstündən bağlayırıq. Bankaları çalxalayırıq duzu tamam əriyir. Bütün tutma bankalarını qalın ədyalın arasına yığırıq. Soyuduqdan sonra götürürük.

Xiyar tutmasıNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 5947   Tarix: 01 noyabr 2013
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.


DİGƏR XƏBƏRLƏR

Toyuqlu,göbələkli blinçik

1 noyabr 2013 6266

Kələm tutması

1 noyabr 2013 5526

Göyəm turşusu

1 noyabr 2013 12750

Ərik mürəbbəsi

1 noyabr 2013 4887

Feyxoa mürəbbəsi

1 noyabr 2013 7501

Nardança

1 noyabr 2013 3840


sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


turlar.az
avia biletler

geyimler xeberler kosmetik vasiteler geymler 2019 kosmetika mehsullari hicab geyimleri sacin horulmesi xina haqqinda melumat ailə hamiləlik xeberler son xeberler kosmetika qarınayaqlılar qadın hisini artırmaq üçün neyləmək lazımdı