Xiyar tutması
Ərzaqlar: 
Xiyar
Acı bibər
Sarımsaq
Sirkə (60%-li)
Şəkər tozu
Duz
Kərəviz (quru ya da təzə)
Şüyüd (quru şüyüd başı ya da təzə)
Yapışdırıcı
Hazırlanması:
Xiyarları yuyub təmizləyirik. Hər bankaya 1 diş sarımsaq, 1 şüyüd başı, 2-3 zoğ kərəviz, 2 sm qalınlıqda acı bibər (enli yerində 1 sm olsun) yığıb üstünə xiyarı yığırıq.
Qazanda su qaynadırıq. Qaynar suyu bankaların ağzına qədər tökürük 15 dəqiqə qalır sonra boşaldırıq. Yenidən qaynar su tokürük yenə 15 dəq saxlayıb tökürük 3-cü dəfə qaynar suyu töküb hər 800 q -1 k q bankaya 2 ç.q duz, 0,5 ç.q şəkər tozu və 1 ç.q sirkə əlavə edib qapağını qaynar suya salıb bağlayırıq.
Qapağı bağladıqdan sonra hava keçməsin deyə yapışdırıcı ilə üstündən bağlayırıq. Bankaları çalxalayırıq duzu tamam əriyir. Bütün tutma bankalarını qalın ədyalın arasına yığırıq. Soyuduqdan sonra götürürük.
Nuş olsun!









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Kabuslar sadəcə yuxu deyil - beyninizdən kömək siqnalıdır
Yaşlı hüceyrələri yenidən cavanlaşdırmaq mümkün olacaq
Qatıq suyunu atmayın - tamam başqa faydası var imiş
Netflix' 'Warner Bros'u 82,7 milyarda aldı
Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir: "Tox qarına yatmaq sağlamlıq üçün risklidir
Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab
Məlahət Abbasova Türkiyədə "Əməyə hörmət" mükafatına layiq görülüb
Nə üçün əsnəyirik və niyə yoluxucudur?
Soyuq havada çay əvəzinə su içmək daha faydalıdır
Berenin çox danışılan filmi yayımdan qaldırıldı
İsrailə Avroviziya icazəsi verildi - 5 ölkə müsabiqədən çıxdı