Alüminium içki qabları təhlükəli ola bilər

Alüminium içki qabları təhlükəli ola bilərHəkimlər uzun müddətdir ki, şəkərli qazlı sulardan imtina etməyə çağırır. Bu onların kifayət qədər kalorili olduğuna, şəkər və turşuların dişlərə mənfi təsirinə görədir. Üstəlik, qazlı içki həvəskarları tez-tez həzm sistemi ilə problem yaşayır. Bununla belə, təkcə içkilər deyil, onların satıldığı alüminium qablar da insan orqanizmi üçün zərərli ola bilər.
Milli.Az deyerler.org-a istinadən bildirir ki, alimlər 2017-ci ildə araşdırma apararaq, içki qabların səthində sağlamlıq üçün təhlükəli olan saysız-hesabsız bakteriyaların olduğunu, xüsusilə bağırsaq çöpünün olmasını aşkar edib. Bu səbəbdən belə qablarda içki alındığı zaman, onu içki çubuğu ilə və ya stəkana tökərək içmək daha yaxşıdır. Bundan əlavə, qablaşdırma zamanı çirklənmə əleyhinə "bisfenol A" eboksiddən istifadə olunur. Mütəxəssislər "bisfenol A"nın sızaraq içkiyə qarışa biləcəyini aşkar edib. Bu içkilərin içilməsi qan təzyiqinə səbəb ola bilər ki, bu da ürək xəstəliyi olan insanlar üçün təhlükəlidir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1908   Tarix: 08 iyun 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Depressiyanın əsl səbəbi açıqlandı

Alimlər depressiyanın yaranmasının gözlənilməz səbəbini açıqlayıb. xəbər verir ki, KAIST tədqiqatçıları depressiyanın yalnız beyin fəaliyyəti ilə məhdudlaşmadığını müəyyən edib. Yeni araşdırma göstərir ki bu vəziyyət immu

.

Gündə neçə banan yemək olar? - Faydaları

Sağlam qidalanma mövzusu yenidən gündəmə gəlib.  xəbər verir ki, dietoloqlar gündə nə qədər yemək qəbul edilməli olduğu və düzgün porsiya seçiminin insan orqanizminə hansı faydalar verdiyi barədə maraqlı açıqlamalar yayıb

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Ən sağlam ət hansıdır? - Mütəxəssislər cavab verdi

Ən sağlam və dietik ət növünün hansı olduğu uzun müddətdir müzakirə olunur. Mütəxəssislərin fikrincə, bu mövzuda lider dovşan ətidir. xəbər verir ki, xarici mənbələrin məlumatına əsasən, dovşan ətində zülalın miqdarı təxminə

.

Kartof qızartması yemək qalıcı fəsadlara yol açır - Diqqət

Unutqanlıq son illərdə nəinki yaşlı insanlarda, hətta gənclərdə də getdikcə daha çox yayılmışdır. Sağlam olmayan, çox yağlı qidaların müntəzəm istehlakının unutqanlıq problemini daha da artırdığı bildirilir. Gündəlik həyatd

.

İnternetdən yemək sifariş etməyin - SƏBƏB

Son zamanlar sosial şəbəkələrdə satılan müxtəlif "diyetik hazır qidalar", "fit çərəzlər", "detoks menyular" və "kalorisi az paket qidalar" böyük populyarlıq qazanıb. Satıcılar bu məhsulları

.

İshalın gizli səbəbləri: allergiya, ferment çatışmazlığı və daha nələr…

İshal çox vaxt mikroblarla əlaqələndirilsə də, həmişə səbəb infeksiya olmur. Yay aylarında bu halların artmasına diqqət çəkən qastroenteroloq Prof. Dr. Murat Sarıkaya bildirib ki, ishalın arxasında həzm sistemi pozuntuları

.

Kökəlmə başlayıbsa, bu vitamin çatışmır

Vitamin D çatışmazlığı artıq çəkiyə səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq və dietoloq Diana Erikanova bildirib. "Piylənməsi olan insanlarda vitamin D səviyyəsi normal bədən çəkisinə malik insanlarl

.

Bu müddətdə insanlar daha tez qocalır – iki əsas yaş dövrü

Mütəxəssislər insan orqanizmində qocalma prosesinin bütün yaşlarda eyni templə getmədiyini bildirir. Son elmi araşdırmalar göstərir ki, bədənin qocalma sürəti iki müəyyən dövrdə kəskin şəkildə artır və bu mərhələlərdə sağlamlı

turlar.az

geyim dəbləri makiyaj instagram donlar 2025 ayaq sismesi qripdən qorunmaq psixoliji məsləhətlər yay geyimleri kosmetika vətənə aid bayatılar dovsan novruz bayramına aid bayatılar rus dili