Badımcan plov

Badımcan plovƏrzaqlar:Badımcan plov

1 kq düyü

500 q sümüksüz qoyun əti

4 ədəd badımcan

1 ədəd pomidor

3 ədəd baş soğan

1 balaca dəstə keşniş

1 balaca dəstə şüyüd

3 x.q əridilmiş kərə yağı

Zəfəran (sarıkök)

Duz

Istiot

Qazmaq üçün:

1 ədəd yumurta

3 x.q qatıq

Hazırlanması:

Əvvəlcə düyünü 5-6 dəfə yuduqdan sonra suya qoyuruq.

Xırda doğranmış ətə duz və istiot vurub qarışdırırıq.

Badımcan plovTavaya yağ töküb qızdırırıq və əti əlavə edib qızardırıq.

Badımcan plovBadımcanın qabığını soyun kub şəklində doğrayırıq. Üstünə duz töküb 10-15 dəqiqə saxladıqdan sonra acı suyunu çıxarıb yuyuruq.

Qızardılmış ətin üstünə badımcanı əlavə edib az duz töküb qızardırıq.

Badımcan plovSoğanın qabığını soyub yuduqdan sonra xırda doğrayırıq.

Badımcan plovDoğranmış soğanı ətin üstünə əlavə edib qızılı rəngdə olana qədər qızardırıq.

Badımcan plovPomidoru yuyub qabığını soyub xırda doğrayırıq.

Badımcan plovDoğranmış pomidoru qızartmaya əlavə edirik.

Badımcan plovQapağı örtülərək həzin odda hazır olana qədər bişiririk. Hazır olana yaxın xırda doğranmış göyərtiləri əlavə edirik. Zövqə görə yeməyin duz və istiotunu da əlavə edirik. Badımcan qovurmamız hazırdır.

Badımcan plovAdi qaydada düyünü suda bişirib süzürük. Düyünün üstünə zəfəran suyu ya da sarıkök səpirik.

Badımcan plovQazana az yağ töküb əridirik. Sonra yumurta ilə qatığı çalıb qazana tökürük. Düyüdən az əlavə edib qarışdırırıq. Qarışığı 1 sm qalınlıqda qazanın dibinə yayırıq.

Badımcan plovQalan düyünü də qazmağın üstünə əlavə edib yağ töküb aşı dəm almağa qoyuruq. Aşımız 1 saata dəm alacaq.

Badımcan plovPlovu süfrəyə verərkən qovurmanı ayrıca qoyub düyünü qazmaqla bəzəyib yağ töküb verə bilərsiniz. Ya da düyünü qaba çəkib üstünü qazmaqla və ətli badımcan qovurması ilə bəzəyib yağ töküb süfrəyə verə bilərsiniz.

Badımcan plovNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 4062   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Fərqli Dad: Sobada Kartof Dolması

Hər birimizin mətbəxində olan kartofdan bir çox yeməklər hazırlanır. Bəs kartofdan hazırlanan dolma yemisinizmi? Klassik dolmalardan fərqli olaraq asan hazırlanır və dadlı bir yeməkdir. hər kəsin bəyənəcəyi sobada karof dolmasını

.

Özünü müalicə: Tərəvəzli şorba resepti

maddələr. Baharatlı Tərəvəz Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 4. yemək qaşığı. Günəbaxan yağı. bir. nömrə. soğan. 2 -ci. nömrə. yerkökü. bir. nömrə. qırmızı bolqar bibəri. bir. nömrə. kərəviz sapı. bir. nömrə. kabak. 2 -ci. filial

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Çox şık, çox məmnun: Kremli toyuq resepti

Kremli toyuq resepti üçün maddələr. Toyuq üçün:. 3. nömrə. toyuq budu. 5. yemək qaşığı. zeytun yağı. 2 -ci. diş. sarımsaq. bir. çay qaşığı. quru kəklikotu. bir. desert qaşığı. limon qabığı. bir. desert qaşığı. duz. bir. ça

turlar.az

qadın geyimi yay kolleksiyasi geyim necə seçməli dərslər kompot makaron reseptləri dəri xərçənginin əlamətləri kosmetika anabaci rus dili brusell bakteriyası oglan evi sekis