Badımcan plov

Badımcan plovƏrzaqlar:Badımcan plov

1 kq düyü

500 q sümüksüz qoyun əti

4 ədəd badımcan

1 ədəd pomidor

3 ədəd baş soğan

1 balaca dəstə keşniş

1 balaca dəstə şüyüd

3 x.q əridilmiş kərə yağı

Zəfəran (sarıkök)

Duz

Istiot

Qazmaq üçün:

1 ədəd yumurta

3 x.q qatıq

Hazırlanması:

Əvvəlcə düyünü 5-6 dəfə yuduqdan sonra suya qoyuruq.

Xırda doğranmış ətə duz və istiot vurub qarışdırırıq.

Badımcan plovTavaya yağ töküb qızdırırıq və əti əlavə edib qızardırıq.

Badımcan plovBadımcanın qabığını soyun kub şəklində doğrayırıq. Üstünə duz töküb 10-15 dəqiqə saxladıqdan sonra acı suyunu çıxarıb yuyuruq.

Qızardılmış ətin üstünə badımcanı əlavə edib az duz töküb qızardırıq.

Badımcan plovSoğanın qabığını soyub yuduqdan sonra xırda doğrayırıq.

Badımcan plovDoğranmış soğanı ətin üstünə əlavə edib qızılı rəngdə olana qədər qızardırıq.

Badımcan plovPomidoru yuyub qabığını soyub xırda doğrayırıq.

Badımcan plovDoğranmış pomidoru qızartmaya əlavə edirik.

Badımcan plovQapağı örtülərək həzin odda hazır olana qədər bişiririk. Hazır olana yaxın xırda doğranmış göyərtiləri əlavə edirik. Zövqə görə yeməyin duz və istiotunu da əlavə edirik. Badımcan qovurmamız hazırdır.

Badımcan plovAdi qaydada düyünü suda bişirib süzürük. Düyünün üstünə zəfəran suyu ya da sarıkök səpirik.

Badımcan plovQazana az yağ töküb əridirik. Sonra yumurta ilə qatığı çalıb qazana tökürük. Düyüdən az əlavə edib qarışdırırıq. Qarışığı 1 sm qalınlıqda qazanın dibinə yayırıq.

Badımcan plovQalan düyünü də qazmağın üstünə əlavə edib yağ töküb aşı dəm almağa qoyuruq. Aşımız 1 saata dəm alacaq.

Badımcan plovPlovu süfrəyə verərkən qovurmanı ayrıca qoyub düyünü qazmaqla bəzəyib yağ töküb verə bilərsiniz. Ya da düyünü qaba çəkib üstünü qazmaqla və ətli badımcan qovurması ilə bəzəyib yağ töküb süfrəyə verə bilərsiniz.

Badımcan plovNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 3965   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Bulqur salatı (Kısır)

Türkiyədə hansı məclisə getsən, hardasa 90 faizində kısır adlı salatı süfrədə görə bilərsiniz. Elə Türkiyədən kənarda yaşayan türklərin süfrələrində də. Mən onu birinci dəfə dadandan sonra o qədər bəyənmişəm ki, Türk məclislərin

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az donlar 2025 gelinlikler qadın geyimi xina ucun hakistalar ayaqda qabar kokteyl şef master maska haqisda kökəlmək üçün üzeyir hacıbəyli meseller