Bayram plovu

Bayram plovuƏrzaqlar:Bayram plovu

5 st uzun düyü

500 q xırda doğranmış qoyun əti

3 ədəd baş soğan

300 q təmizlənmiş şabalıd

1/2 st sarı kişmiş

1/3 st qara kişmiş

1/2 st qoz ləpəsi

6-7 ədəd xurma

10 ədəd sarı alça turşusu

5 x.q əridilmiş kərə yağı

1/2 x.q zəfəran

Duz

Istiot

Qazmaq üçün:

3 x.q qatıq

1 ədəd yumurta

Hazırlanması:

Düyünü 5-6 dəfə yuduqdan sonra suya qoyuruq.

Zəfəranın üstünə qaynar su töküb dəm almağa qoyuruq.

Əti xırda doğrayırıq.

Bayram plovuƏtin üstünə çıxana qədər su töküb qaynamağa başlayanda kəfini yığıb bişməyə qoyuruq.

Bayram plovuSuyu çəkilib yağa düşəndə duz istiotunu qarışdırıb 3-5 dəqiqə öz yağında qovururuq.

Bayram plovuSoğanın qabığını soyub doğrayırıq.

Bayram plovuSoğana yağ duz əlavə edib qızılı rəngdə olanadək qovururuq.

Bayram plovuQovrulmuş soğanın üstünə əti əlavə edib 3-5 dəqiqə qovururuq.

Bayram plovuKişmişi, qaysını, turşunu, xurmanı təmizləyib yuyuruq.

Qasını və xurmanı xırda doğrayırıq.

Bayram plovuQoz ləpəsini xırda doğrayırıq.

Bayram plovuQoz, xurma, kişmişlər, qaysı və alça turşusunu yağ töküb qovururuq.

Bayram plovuTəmizlənmiş şabalıdı xırda doğrayırıq.

Bayram plovuŞabalıdın üstünə az duz səpib yağ töküb qovururuq.

Bayram plovuDüyünü adi qaydada bişirib süzürük.Üstünə zəfəran suyu tökürük.

Bayram plovuQatıq ilə yumurtanı qarışdırırıq.

Bayram plovuQazana yağ töküb qızdırırıq. Təmiz düyüdən tökürük və üstünə yumurta qarışığını töküb qarışdırırıq. Qarışığı qazanın dibinə 1 sm qalınlıqda yayırıq.

Bayram plovuBaşqa bir böyük qazanda hazırladığımız qovurmaları süzülmüş düyü ilə qarışdırırıq.

Bayram plovuQarışdırdığımız qarışığı qazmağın üstünə tökürüb yağ əlavə edib dəm almağa qoyuruq.

Aş 1 saata dəm alacaq.

Bayram plovuAşı süfrəyə verdikdə düyünü təpəçik şəklində yığıb, yağ töküb və qazmaq qoyuruq.

Bayram plovuNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 3941   Tarix: 08 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

Ev şəraitində pendirin hazırlanma qaydası

Lazım olan məhsullar:. 3 litir süd. 300 qram xama. 2 ədəd yumurta. 1 yemək qaşığı duz. Qeyd edək ki, bu reseptlə 600 qram pendir hazırlanır. Hazırlanma qaydasını videoda izləyin. Nuş olsun!

.

Padimcan pancake resepti

Nə vaxtsa badımcanlı pancake alacaqsınız? Damağınızı qıracaq dadlı bir reseptlə buradayıq. Çalışdığımız dadlardan birindən badımcanlı pancake resepti. Gündüz masası üçün, çayın yanında, qonaqlarınıza yemək və ya isti qəlyanalt

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az kosmetik vasiteler toy makiyajlari qis geyimləri 2025 kartof qizartmasi hazirlanmasi ziyafət dəbi dil haqqinda atalar sozu hər gün bal arxadan olmaq sevgi novruza aid hakisdalar hakista oxatan