Mərci plov

Mərci plovƏrzaqlar:Mərci plov

500 q xırda doğranmış qoyun əti

3 st üzün düyü

1 st yaşıl mərci

3 x.q əridilmiş kərə yağı

3 ədəd baş soğan

Ç.q ucunda darçın

Ç.q ucunda zəfəran

Duz

Istiot

Qazmaq üçün:

3 x.q qatıq

1 ədəd yumurta

Hazırlanması:

Mərcini təmizləyib yuyub 2-3 saat suda islağa qoyuruq. Sonra bir də yuyub duzlu suda yarımhazır vəziyyətdə bişiririk. Süzüb sudan çıxarırıq.

Mərci plovDüyünü də təmizləyib yuduqdan sonra suda islağa qoyuruq. Zəfəranıın üstünə qaynar su töküb dəm almağa qoyuruq. Qatığı yumurta ilə qarışdırırıq.

Mərci plovAdi qaydada duzlu suda düyünü yarımhazır vəziyyətdə bişiririk. Süzmək istədikdə mərcini düyünün üstünə əlavə edib qarışdırıb bir yerdə süzürük.

Mərci plovÜstünə zəfəran suyu tökürük.

Mərci plovQazana az yağ töküb əridirik.Süzülmüş düyüdən töküb qatıq ilə yumurta qarışığını da əlavə edib qarışdırırıq.Qazanın dibinə qalınlığı 1 sm yayıb hamarlayırıq.

Mərci plovDüyü ilə mərci qarışığını qazmağın üstünə töküb yağ əlavə edib dəm almağa qoyuruq. Plov 1 saata dəm alacaq.

Mərci plovAşın üstü üçün əti duzlu suda bişiririk. (Bəzən də əti duzlayıb istiotlayıb yağda qızardıb üstünə az su ya bulyon əlavə edib bişiririk.Yağa düşəndə ədəvaları vururuq.)

Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra doğrayırıq.

Mərci plovDoğranmış soğanın üstünə duz və yağ əlavə edib qızılı rəngdə olanadək qızardırıq.

Mərci plovSonra bişmiş əti soğanın üstünə əlavə edib qovururuq. Hazır olmağa az qalmış duzunu, istiotunu, darçını və az zəfəran suyunu da əlavə edirik.

Mərci plovƏti qovurduqdan sonra dəm almış düyünü qaba təpəcik şəklində yığıb üstünə qazmaq və ətdən töküb qaynar yağ əlavə edib zövqə görə bəzəyib süfrəyə veririk.

Mərci plovMərci plovQeyd: Bu plovda ət ilə bərabər kişmiş də yağda qovrulub yeyilir.

 

 Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 6339   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Qara dəniz dadı: Kumak Recipe

Kuymak Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. kərə yağı. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. qarğıdalı unu. bir. su şüşəsi. Bu. (otaq temperaturunda). bir. Damğa. kəsmik. 1 çay fincanı. Qaynar su. bir. çay qaşığı silin

.

Fərqli Dad: Sobada Kartof Dolması

Hər birimizin mətbəxində olan kartofdan bir çox yeməklər hazırlanır. Bəs kartofdan hazırlanan dolma yemisinizmi? Klassik dolmalardan fərqli olaraq asan hazırlanır və dadlı bir yeməkdir. hər kəsin bəyənəcəyi sobada karof dolmasını

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

.

Ev şəraitində pendirin hazırlanma qaydası

Lazım olan məhsullar:. 3 litir süd. 300 qram xama. 2 ədəd yumurta. 1 yemək qaşığı duz. Qeyd edək ki, bu reseptlə 600 qram pendir hazırlanır. Hazırlanma qaydasını videoda izləyin. Nuş olsun!

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

turlar.az

reseptler makiyaj instagram geyim dəbləri qadın döşü uşaq dünyası sidik ifrazı sistemi sobada kotlet kosmetika novruz bayramına aid hakışda novruz hakista paxlava yuxuda qara ilan gormek hakışda