Mətbəxdə tətbiq edib ətrafda lovğalanacağınız 10 praktik bilgi
Qaynayan qazanın daşmasını əngəlləmək üçün qaşığı tərs şəkildə qazanın üstünə qoya bilərsiniz.
Qarpız diliminin kənarlarını kəsərək suyunu axıtmadan rahatlıqla yeyə bilərsiniz.
Çörəyi kəsərkən parçalanmasını əngəlləmək, didilməsini istəmirsinizsə onu tərs çevrib kəsə bilərsiniz.
Balığın manqala yapışmaması və daha ləzzətli olması üçün manqalın üstünə limon düzə bilərsiniz.
Bananı daha uzun müddət saxlamaq və xarab olmasını əngəlləmək üçün onu kökündən ayırıb ucunu plastik klyokla bağlaya bilərsiniz.
Onlarla yumurtanı eyni anda çox bişmiş bir hala gətirmək üçün 30 dəqiqə boyunca 160 dərəcə sobada bişirə bilərsiniz.
Küftələrinizin top kimi olmağını və gözəl bişməsi üçün baş barmağınızla ortasına basa bilərsiniz.
Mikrodalğalı sobada isitmək istədiyiniz yeməklərin yanına yarım stəkan su qoyaraq isitdikdən sonra quru olmasını əngəlləyə bilərsiniz.
Donmuş yeməklərin ortasında boşluq buraxaraq daha tez və gözəl bişməsini təmin edə bilərsiniz.
Barmağınızın ucunu suyla isladaraq yeməyin içinə düşmüş yumurta qabığını rahatlıqla götürə bilərsiniz.