Paltar yuyan zaman yol verilən 8 BÖYÜK SƏHV

Paltar yuyan zaman yol verilən 8 BÖYÜK SƏHVBugün demək olar ki, hər birimizin evində paltaryuyan maşın var.
Lakin bu maşının varlığı o demək deyil ki, bizim əvəzimizə bütün camaşırları qüsursuz yumalıdır. Paltarlarınız daha təravətli və uzunmüddətli olsun deyə bir sıra şərtlərə əməl etmək gərəkdir.
Sizə paltar maşınında camaşır yuyan zaman yol verilən səhvlərin siyahısını təqdim edir:
1. Paltaryuyan maşını təmizləməyi unutmayın
Paltaryuyan maşının əsas vəzifəsi təmizlik yaratmaqdır. Lakin bu, o demək deyil ki, onun özünü təmizləməli deyilik. Öncə paltaryuyan maşının gözlərini tez-tez təmizləyin ki, yuyucu toz qalıb kirəcləşməsin. Hər dəfə paltar yuduqdan sonra maşının qapağını açıb, yaxşıca silin ki, xoşəgəlməz qoxular olmasın.
Paltaryuyan maşının alt hissəsində saplar yığılan filtr olur. O hissəni 3 aydan bir təmizləmək lazımdır.
Bundan əlavə ildə bir dəfə makinanın barabanına yarım litr sirkə töküb, isti su rejimində boş halda yumaq lazımdır. Bu, paltaryuyan maşının bütün mexanizmini təmizləyir.
2. Eyni anda həddən çox camaşır yumayın
Paltaryuyan maşının üzərindəki çəki göstəricisi o demək deyil ki, içərisini həddən artıq yükləməliyik. Təzyiq və ağırlıq nəticəsində maşının çalışma sistemi çökə bilər.
3. Düzgün bölüşdürmək
Bu hal demək olar ki, hər bir evdar xanıma məlumdur. Rəngli, ağ və qara camaşırları ayrıca bölüşdürüb, yuyun. İpək, yun və sintetik materialdan olan camaşırların da bölgüsünü aparın. Həssas parçalardan tikilən geyimlərinizi soyuq su ilə minimal sıxma funkisyasını tənzimləyərək yuyun ki, tərkibini itirməsinlər.
4. Corabları xüsusi torbaya qoyub, ayrıca yuyun
Bu zaman corablar makinanın barabanına və digər paltarlara yapışmayacaq.
5. Yastıqları və adyalları iki dəfə yuyun
Bu əşyaları ilk dəfə yuyucu toz ilə, ikinci dəfə isə təmizləyici vasitə istifadə etmədən aşağı sürətdə yuyun. Çünki bu cür camaşırlar bir dəfə yumaqla sabunlu sudan azad olmayacaq.
6. Çimərlik geyimlərini paltaryuyan makinada yumayın!
İstənilən növ çimərlik paltarları elastandan hazırlanıb. Odur ki, onları soyuq suda əllə yumaq tövsiyə olunur.
7. Yuduğunuz paltarların düymələrini və zəncirbəndlərini bağlayın
Əks halda düymələr sökülə, zəncirbəndlər isə dişləri ilə digər əşyalarınızı cıza bilər.
8. Yuyucu tozdan qədərində istifadə edin
Paltar yuyan zaman maşındakı yuyucu vasitə qədərindən artıq olarsa, camaşırlar təmiz yuyulmayacaq, bu səfər də üzərinə təmizləyici tozun ləkəsi hopacaq.
Publika.az

Mətbəx     Baxılıb: 1990   Tarix: 22 may 2019
f Paylaş

Tezbazar.az elanlar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

turlar.az

sonxeber.az geyim şəkilləri gozel gorunmek maskalar qışa hazırlıq badımcan balıqqulağı xiyar tutması sandal ayaqqabilar kosmetika novruza aid hakisdalar oyunlar vətən həsrəti masqalar hakışdalar