Parçadöşəmə plov

Parçadöşəmə plovƏrzaqlar:Parçadöşəmə plov

5 st uzun düyü

1 k.q qoyun əti

4 xq əridilmiş kərə yağı

3-4 ədəd baş soğan

2/3 st kişmiş

7-8 ədəd albuxara ya da sarı alça turşusu

2 x.q zirinc

1 x.q zəfəran

1/4 ç.q zirə

Duz

Istiot

Qazmaq üçün

3 x.q qatıq

1 ədəd yumurta

Hazırlanması:

Əvvəlcə düyünü 5-6 dəfə yuduqdan sonra üstünə ilıq su töküb qoyuruq.

Əti xırda hissələrə böldükdən sonra yuyuruq.Üstünə su əlavə edib hazır olana qədər bişiririk. Əvvəl suyu qaynamağa başlayanda kəfini yığırıq. Bişməyə yaxın duz tökürük.

Parçadöşəmə plovKişmişi, turşunu(albuxaranı), zirinci təmizləyib yuyuruq. Yumurta ilə qatığı qarışdırırıq.

Parçadöşəmə plovZəfəranın üstünə qaynar su töküb dəm almağa qoyuruq.

Parçadöşəmə plovSoğanın qabığını soyub yuyub xırda doğrayırıq.

Parçadöşəmə plovSoğanın üstünə yağ və duz töküb qızılı rəngdə olana qədər qızardırıq.

Parçadöşəmə plovQızardılmış soğanın üstünə bişmiş zirinci, turşunu və kişmişi töküb 5-10 dəqiqə qovururuq.

Parçadöşəmə plovBişmiş əti bulyondan çıxarıb üstünə zəfəran şirəsi, istiot və darçın səpib qarışdırırıq.

Parçadöşəmə plovBöyük qazanda su qoyuruq. Suya duz tökürük. (5 litrlik qazana 2-dolu x.q duz) Qaynayanda yuyulmuş düyünü töküb bişiririk. Düyünü tökən kimi qarışdırın ki, bir birinə yapışmasın. Düyü tam bişməmiş onu süzürük. Üstünə dəmlədiyimiz zəfarandan tökürük.

Parçadöşəmə plovQazana az yağ töküb əridirik.

Parçadöşəmə plovBişmiş düyüdən az töküb qatıq qarışığı əlavə edib, qazanın dibinə 1 sm qalınlıqda yayıb tarazlayırıq.

Parçadöşəmə plovDüyüdən az töküb əti tökürük.

Parçadöşəmə plovƏtin üstündən soğanla qovurduğumuz kişmiş, zirinc və alçanı (albuxaranı) tökürük.

Parçadöşəmə plovİstəsəniz üstünə nimçə qoyub sonra düyünü tökə bilərsiniz. Qalan düyünü əlavə edib yağ töküb aşı dəm almağa qoyuruq. Aş 1 saata dəm alacaq. Düyüyə zövqə görə istəsəniz zirə tökə bilərsiniz.

Parçadöşəmə plovParçadöşəmə plovAşı süfrəyə verdikdə boşqaba təpəcik şəklində düyü çəkilir, üstünə qarasından qoyulur və qaynar yağ tökülür.

Parçadöşəmə plovNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 4796   Tarix: 01 noyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Çox şık, çox məmnun: Kremli toyuq resepti

Kremli toyuq resepti üçün maddələr. Toyuq üçün:. 3. nömrə. toyuq budu. 5. yemək qaşığı. zeytun yağı. 2 -ci. diş. sarımsaq. bir. çay qaşığı. quru kəklikotu. bir. desert qaşığı. limon qabığı. bir. desert qaşığı. duz. bir. ça

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

turlar.az

qadın geyimi yay kolleksiyasi geyim necə seçməli dərslər kompot makaron reseptləri dəri xərçənginin əlamətləri kosmetika anabaci rus dili brusell bakteriyası oglan evi sekis