Parçadöşəmə plov

Parçadöşəmə plovƏrzaqlar:Parçadöşəmə plov

5 st uzun düyü

1 k.q qoyun əti

4 xq əridilmiş kərə yağı

3-4 ədəd baş soğan

2/3 st kişmiş

7-8 ədəd albuxara ya da sarı alça turşusu

2 x.q zirinc

1 x.q zəfəran

1/4 ç.q zirə

Duz

Istiot

Qazmaq üçün

3 x.q qatıq

1 ədəd yumurta

Hazırlanması:

Əvvəlcə düyünü 5-6 dəfə yuduqdan sonra üstünə ilıq su töküb qoyuruq.

Əti xırda hissələrə böldükdən sonra yuyuruq.Üstünə su əlavə edib hazır olana qədər bişiririk. Əvvəl suyu qaynamağa başlayanda kəfini yığırıq. Bişməyə yaxın duz tökürük.

Parçadöşəmə plovKişmişi, turşunu(albuxaranı), zirinci təmizləyib yuyuruq. Yumurta ilə qatığı qarışdırırıq.

Parçadöşəmə plovZəfəranın üstünə qaynar su töküb dəm almağa qoyuruq.

Parçadöşəmə plovSoğanın qabığını soyub yuyub xırda doğrayırıq.

Parçadöşəmə plovSoğanın üstünə yağ və duz töküb qızılı rəngdə olana qədər qızardırıq.

Parçadöşəmə plovQızardılmış soğanın üstünə bişmiş zirinci, turşunu və kişmişi töküb 5-10 dəqiqə qovururuq.

Parçadöşəmə plovBişmiş əti bulyondan çıxarıb üstünə zəfəran şirəsi, istiot və darçın səpib qarışdırırıq.

Parçadöşəmə plovBöyük qazanda su qoyuruq. Suya duz tökürük. (5 litrlik qazana 2-dolu x.q duz) Qaynayanda yuyulmuş düyünü töküb bişiririk. Düyünü tökən kimi qarışdırın ki, bir birinə yapışmasın. Düyü tam bişməmiş onu süzürük. Üstünə dəmlədiyimiz zəfarandan tökürük.

Parçadöşəmə plovQazana az yağ töküb əridirik.

Parçadöşəmə plovBişmiş düyüdən az töküb qatıq qarışığı əlavə edib, qazanın dibinə 1 sm qalınlıqda yayıb tarazlayırıq.

Parçadöşəmə plovDüyüdən az töküb əti tökürük.

Parçadöşəmə plovƏtin üstündən soğanla qovurduğumuz kişmiş, zirinc və alçanı (albuxaranı) tökürük.

Parçadöşəmə plovİstəsəniz üstünə nimçə qoyub sonra düyünü tökə bilərsiniz. Qalan düyünü əlavə edib yağ töküb aşı dəm almağa qoyuruq. Aş 1 saata dəm alacaq. Düyüyə zövqə görə istəsəniz zirə tökə bilərsiniz.

Parçadöşəmə plovParçadöşəmə plovAşı süfrəyə verdikdə boşqaba təpəcik şəklində düyü çəkilir, üstünə qarasından qoyulur və qaynar yağ tökülür.

Parçadöşəmə plovNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 4728   Tarix: 01 noyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Bulqur salatı (Kısır)

Türkiyədə hansı məclisə getsən, hardasa 90 faizində kısır adlı salatı süfrədə görə bilərsiniz. Elə Türkiyədən kənarda yaşayan türklərin süfrələrində də. Mən onu birinci dəfə dadandan sonra o qədər bəyənmişəm ki, Türk məclislərin

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az toy makiyaji sekilleri geyim və ayaqqabılar toy gecesi dolmalar öpüşmək gözəllik və makiyaj tutun faydalari novruz bayrami kahfe kali lakonizm dostluq novruz hakistalari