Toyuq plov

Toyuq plovƏrzaqlar:Toyuq plov

4 st uzun düyü

1 ədəd toyuq

4 x.q əridilmiş kərə yağı

1/2 st kişmiş

10 ədəd qaysı

Sarıkök ya da zəfəran

Duz

İstiot

Qazmaq üçün:

1 ədəd yumurta

3 x.q  qatıq

Hazırlanması:

Toyuğu təmizləyib yuduqdan sonra xırda hissələrə bölürük. Üstünə su əlavə edib hazır olana qədər bişiririk. Əvvəl suyu qaynamağa başlayanda kəfini yığırıq və duz tökürük.

Toyuq plovZəfəranı bir stəkana töküb üstünə isti su töküb ağzını örtürük dəm alsın.

Toyuq plovSoğanı təmizləyib yuduqdan sonra dörd bölüb nazık doğrayırıq. Üstünə yağ və az duz əlavə edib qızılı rəngdə olanadək qovururuq.

Toyuq plovBişmiş toyuq ətini sudan çıxarıb yağda hər tərəfini qızardırıq.

Toyuq plovQızardılmış soğanı toyuğun üstünə əlavə edib 10-15 dəqiqə vam odda qovururuq. Duz və istiotunu tökürük.

Toyuq plovKişmişi və qaysını təmizləyib yuyuruq. Tavaya az yağ əlavə edib kişmiş ilə qaysını qovururuq.

Toyuq plovBadam ləpəsini az yağda qovururuq.

Toyuq plovBöyük qazanda su qoyuruq. Suya duz tökürük. (5 litrlik qazana 2-dolu x.q duz) Qaynayanda yuyulmuş düyünü toküb bişiririk.

Düyünü tökən kimi qarışdırın ki, bir birinə yapışmasın.

Düyü tam bişməmiş onu süzürük və üzərinə sarıkök ya da dəmlənmiş zəfəran tökürük.

Toyuq plovQazmağı hazırlayırıq.Qatıq ilə yumurtanı çalırıq. Qazana az yağ töküb əridirik.

Toyuq plovBişmiş düyüdən az töküb qatıq qarışığı əlavə edib, qazanın dibinə yayıb tarazlayırıq.

Toyuq plovQalan düyünü üstünə əlavə edib yağ töküb dəm almağa qoyuruq.

Toyuq plovDüyü 1 saat dəm alır. Qazmaq tutanda aş hazırdı.

Toyuq plovSüfrəyə verdikdə boşqaba təpəcik şəklində düyü çəkilir, üstünə toyuq ilə soğan qızartması, kişmiş, qaysı,badam ləpəsi, qazmaq qoyulur və yağ tökülür.

Toyuq plovNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 4027   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Bulqur salatı (Kısır)

Türkiyədə hansı məclisə getsən, hardasa 90 faizində kısır adlı salatı süfrədə görə bilərsiniz. Elə Türkiyədən kənarda yaşayan türklərin süfrələrində də. Mən onu birinci dəfə dadandan sonra o qədər bəyənmişəm ki, Türk məclislərin

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

turlar.az

aksessuarlar qadin sayti geyim dəbləri kabab reseptləri infeksion xestelikler kampotlarin hazirlanmasi uze qulluq maskalari kosmetika bürcler klitor qadin saglamlig usaq geyimleri rəksanə