Yaxşı çörəyi necə seçək - Hansından alaq?

Yaxşı çörəyi necə seçək - Hansından alaq?Çörək bəslənməmizdə xüsusi yer verdiyimiz qidadır. Çörəyi yediyimiz qədər hansı növünü seçdiyimiz də önəmlidir.
Milli.Az xəbər verir ki, diyetoloq Aslıhan Küçük Budak bununla bağlı bəzi məlumatlar verib:
"Tam buğda unlu, çovdar, yulaf kimi tam taxıllı çörəklər dəmir, maqnezium, selenium, B vitaminləri ilə zəngindir və yüksək diyet lifli tərkibi ilə qan şəkərini normada saxlayar, uzun müddət toxluq hissi yaradar, bağırsaq hərəkətlərini və qan parametrlərini yaxşılaşdırar. Ağ çörək isə qan şəkərini yüksəldir və tez acmağa səbəb olur".
100 FAİZ TAM BUĞDA UNLU ÇÖRƏK
Bu çörəkləri alarkən 100 faiz tam buğda unundan olmasına fikir verin.
MAYALI TAM BUĞDA UNLU ÇÖRƏK
Turş mayalı çörək bağırsaq sağlamlığını qoruyur və həzmi dəstəkləyir. Bu cür mayalı çörəklər həm tam buğda, həm də ağ undan hazırlanır.
YULAF ÇÖRƏYİ
Yulaf çörəyi ümumi olaraq yulaf, tam buğda unu, maya, su və duzdan hazırlanır. Yulaf, xolesterolu aşağı edir, qan şəkərini normallaşdırır və yüksək təzyiqi aşağı etməyə kömək edən beta-glukan və magnezium, tiamin, dəmir və sink kimi faydalı bəsinlərlə zəngindir. Bu səbəblə yulaf çörəyi də sağlam bir seçimdir. /medicina.az
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1165   Tarix: 07 iyun 2021
f Paylaş

Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Balıq niyə limonla yeyilməlidir? - Beş əsas SƏBƏB

Restoranlarda balıq və dəniz məhsulları yeməkləri bir səbəbə görə limonla verilir.   -a istinadən xəbər verir ki, aşpaz Yuliya Arxipova balıq yeməklərinin nəyə görə limonla yeyilməsinin səbəbini açıqlayıb. Birincisi, gözəldir

.

Bunları etsək daha çox yaşaya bilərik - naturopat Günay Seyfullayeva qlobal problemdən danışdı

Ürək-damar sağlamlığının qorunması uzun və sağlam ömür sürməyin bir nömrəli şərtidir. Bəs ürək-damar xəstəliklərinin təsirlərini azaltmaq və həyat keyfiyyətini yaxşılaşdırmaq üçün nələr etməliyik?. Bununla bağlı saytımız

.

Dünya əhalisi ilə bağlı HƏYƏCAN TƏBİLİ: 2050-ci ilə qədər

Dünyada doğum nisbətləri azalmağa davam edir. -a istinadən bildirir ki, bu barədə beynəlxalq alimlər qrupunun "MedicalXpress"də dərc olunan araşdırmalarında bildirilir. Məlumatda deyilir ki, dünya ölkələrinin yarısınd

.

Yeməkdən sonra yatmaq arıqlamağa necə təsir edir?

Yuxunun normal beyin funksiyasını bərpa etdiyi məlumdur və bunun da arıqlamaq prosesi ilə birbaşa əlaqəli olduğu ortaya çıxır. -a istinadən xəbər verir ki, araşdırmalara görə, yaxşı yuxu arıqlamağa inanılmaz təsir göstərir

.

Oruc tutmaq xərçəng hüceyrələrinin qarşını alır

Oruc tutmaq immun sistemini yaxşılaşdırır, orqanizmdəki toksinləri aradan qaldırır, iltihabı azaldır, xərçəng hüceyrələrinin yayılmasını ləngidir.  AZƏRTAC-a istinadən türkiyəli həkim Özkan Akyolun mövzu ilə bağlı araşdırmasın

.

Beyin sağlamlığı üçün ən yaxşı 5 balıq növü

Beyin insan bədəninin ən mürəkkəb və sirli orqanlarından biridir. Optimal qidalanma ilə qocalığa qədər tam gücü ilə işləyir. Ancaq təəssüf ki, bir çox yemək vərdişlərimiz onun sağlamlığına xələl gətirə bilər.   -a istinadən xəbə

.

Tünd şokoladın müalicəvi əhəmiyyəti üzə çıxdı

Alimlər ürək-damar sağlamlığını dəstəkləmək üçün yeni yollar tapmağa davam edirlər. Çindən edilən son araşdırmalar maraqlı nəticə ilə diqqəti cəlb edir: tünd şokolad təkcə müalicəvi deyil, həm də hipertoniya ilə mübarizəd

.

İmsakda bunları yemək ziyanlıdır

Ramazan ayında istehlak edilən qidalara diqqət etmək lazımdır. Qida qəbulu gün ərzində baş vermədiyi üçün imsak vaxtı yediyimiz qidaların müəyyən tarazlıqda olması lazımdır. Bəzi qidaların qəbulu toxluq hissinin azalmasın

.

Orqanizmi zamanla dağıdıb məhv edən qidalar

Yeməyə vərdiş etdiyimiz, süfrəmizdən əskik etmədiyimiz qidalar birdən yox, zamanla, asta-asta orqanizmi daxildən dağıdır. -a istinadən xəbər verir ki, adı açıqlanmayan diyetoloq bu qidalar barədə xəbərdarlıq edib:. "Yediyimi

turlar.az

sonxeber.az yemek reseptleri sade makiyaj sekilleri gozel gorunmek ibrətamiz sözlər pomidorun ziyani yaz yay 2024 balıqlar bürcü kosmetika qiz evi haxista oğlaq vətənə aid arxadan olmaq xerceng