Acı bibər yemək ölüm riskini AZALDIR
Amerika Kardiologiya Assosiasiyası tərəfindən aparılan araşdırmalara görə, acı bibərdən (çili) müntəzəm istifadə etmək ölüm riskini dörddə bir qədər azalda bilir.
Publika.az xəbər verir ki, bu barədə "Express" nəşriyyatının çap etdiyi materialda bildirilir. Tədqiqatçılar bir sıra ölkələrdən olan 570 mindən çox insanın məlumatlarını təhlil ediblər. Mütəxəssislər insanların qidalanma vərdişlərinin bir-biri ilə əlaqə prosesi, təhlükəli xəstəliklərin yaranma riski və ölüm halları ilə maraqlanıblar. Layihənin müəllifləri belə qənaətə gəliblər ki, kəskin qidalara meyllilik ölüm riskini nəzərəçarpacaq dərəcədə azaldaraq həyatı uzada bilər.
"Rasionlarında daim acı bibər olan insanlarda ürək-damar xəstəliklərindən ölmək ehtimalı 26 faiz, xərçəngdən isə 23 faiz azalır", – deyə alimlər qeyd ediblər.
Elmi ekspertlər hesab edirlər ki, səbəbindən asılı olmayaraq, bibər pərəstişkarları arasında ölüm nisbəti dörddə bir qədər az olur. Bibərin istifadəsinin ölüm riskini azaltdığını izah edən ekspertlər, bunu, sözügedən kəskin məhsulun tərkibindəki komponentlərinin təsiri ilə əlaqələndirirlər. Bibərdən müntəzəm istifadə oksidan, iltihab və xərçəng şişi əleyhinə səmərəli təsir etməklə yanaşı qanda qlükoza səviyyəsinin normallaşmasına kömək edir.









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Siyavuş Kərimidən Almaxanıma cavab: CƏFƏNGİYATDIR
Avroviziya'da səsvermə qaydaları dəyişdi
Kızılcık şerbeti'nə geri dönür
Roza: 'Məni dünyaya tanıdan mahnını oxumaq istəmirdim
Pərəstişkarlarının sürprizi Qaqanı ağlatdı - FOTO
Aktrisadan həyat yoldaşına eşq etirafı - Yaxşı ki, varsan
Evdə nəmlik və kifə qarşı 7 effektli bitki - Ekspert məsləhəti ilə
Mehin Hümbətovadan yeni mahnı - "Eşq otağı
Hindistanda 24 uşaq öskürək dərmanından öldü
İnternetdən yemək sifariş etməyin - SƏBƏB
Kim boynuna alacaq ki, rüşvət alıb yerləri satmışam' - Almaxanımdan AÇIQLAMA