sebet.az onlayn maqazin

Milli mətbəxin daha bir incisi: SƏBZİ PLOV!

Milli mətbəxin daha bir incisi: SƏBZİ PLOV!Plovlar içində xüsusi yeri olan Səbzi plov əsl yay malıdır. Bol göyərtili, vitaminli, turşməzə, dadlı yemək... Hətta çox plov yeməyi sevməyən adam belə bu yeməyə yox deyə bilməz! Gəlin axşam süfrəsi üçün milli mətbəximizin ən gözəl yeməklərindən birini hazırlayıb, işdən, dərsdən yorğun gələn ailə üzvlərimizi SƏBZİ PLOVUN ətri, dadı ilə dincəldək! Qovurmasını düyüsüz, çörək, qatıqla da yemək olar.

Ərzaqlar:
Düyü – 1 kq.
Qoyun əti – 1 kq.
Baş soğan – 4 ədəd
Kərə yağı – 400 qr. (istəkdən asılı olaraq, yağı az da vura bilərsiniz)
Göyərtilər (hərəsindən 1 dəstə)
Keşniş
Şüyüd
Tərxun
Sarımsaq
Kəvər
İspanaq
Turşəng
Reyhan
Göy soğan və s.
Duz
Zəfəran – 2-3 sap
İstiot

Qazmaq üçün:
Un – 1 st.
Qatıq – 2 x.q.
Bitki yağı – 2 x.q.
Duz – bir çimdik
Soda – 0,5 ç.q.

Hazırlanması:
Əvvəlcə düyü ilıq suda islağa qoyulur. Gecədən səhərə kimi qoyulsa, daha yaxşıdır. Qoyun ətini kub formasında doğrayırıq. Yuyub, qazana tökürük, üzərinə su alırıq və bir baş soğanı da soyub bütov halda qazana atırıq ki, ətin qoxusunu soğan özünə çəksin. Kəfi yığırıq. Bişənə kimi qaynadırıq. Sona yaxın ətə duz vururuq və oddan götürürük. Soğanı atırıq, bulyonunu süzüb bir kənara qoyuruq.

Göyərtiləri yaxşıca yuyuruq və xırda-xırda doğrayırıq. Baş soğanları xırda-xırda doğrayırıq. Qazanda yağda qızardırıq. Pörtüləndən sonra bu ətləri içinə tökürük, qarışdırırıq. Üzərinə zövqə görə yarım dənə limonun şirəsini tökə, dəmlənmiş zəfəranı əlavə edə bilərik. Duz-istiotunu da vururuq və xırda doğranmış göyərtiləri qazana əlavə edirik, üzərinə yarım stəkan bulyon tökürük və yaxşıca qarışdırırıq, qapağını bağlayırıq ki, 15 dəqiqə vam odda dadları bir-birinə çıxana kimi bişsin.

Qazmağı hazırlayırıq: unu ələyirik, içinə bir çimdik duz tökürük. Qatığa 0,5 ç.q. soda əlavə edirik və qarışdırırıq. Unun üzərinə tökürük. Bitki yağını da əlavə edib, xəmir yoğururuq və üzərini bağlayıb, bir kənara qoyuruq.

Düyünü adi qaydada – islaqdan çıxarıb, suyu şəffaf olana kimi yuyuruq, qaynayan, duzlanmış suda bişiririk. Yumşalan kimi süzürük. Dəmə qoyacağımız qazanın dibini yağlayırıq. Qazmağı oxlov vasitəsilə yayırıq və qazanın dibinə səririk. Düyünü qazana yığırıq. Üzərinə dəmlənmiş zəfəran gəzdiririk, kərə yağ parçalarını qoyuruq, qapağını bağlayıb, dəmə qoyuruq. 40-45 dəqiqə dəm almalıdır. Sonra buluda çəkirik, qazmaqla bəzəyirik. Qovurmanı isə bir dəri boşqaba çəkib, düyünün yanında süfrəyə veririk! Nuş olsun!qadin.az

Mətbəx     Baxılıb: 3427   Tarix: 14 iyul 2016
f Paylaş


DİGƏR XƏBƏRLƏR

Yumurta ilə qozlu toyuq salatı

Ərzaqlar: . 200 q toyuğun döş əti . 3 ədəd yumurta . 1 ədəd qırmızı soğan . 1/2 st qoz ləpəsi . Mayonez . Duz . İstiot . Hazırlanması. Toyuğun döş ətini duz töküb suda bişiririk. Soyuduqdan sonra doğrayırıq. Qozu ya blenderdə

Marmeladı evdə hazırlamaq necə də asan imiş...

Marmeladı evdə hazırlamaq necə də asan imiş. Marmelad ən xeyirli şirniyyatdır. İri, kalorili kekslər, şəkəri çox olan desertlərdənsə, hər dəfə çayın yanında 2 dənə marmelad yemək nəinki sizi kökəldər, hətta faydası da dəyər

"Napoleon" tortunun hazırlanma qaydası - VİDEO - FOTO

"Napoleon" tortunun tərifləri çoxdur. Kimisi xəmirinə sirkə, kimisi araq vurur. Ərzaqların qədəri, xəmirin soyuducuda saxlanma müddəti də fərqlidir. Təqdim etdiyimiz bu resept populyar olanlardan biridir. Həmçini

Nanəli konfetləri evdə hazırla!

Nanəli konfetləri evdə hazırla! Olduqca asandır, bişirilmir! Məşhur aşpaz Ceyms Oliverin resepti. Ərzaqlar:. 1 ədəd yumurtanın ağı. Limon – 2 Qənd kirşanı – 450 qr. Nanəcövhər – 0,5 ç.q. Hazırlanması:. Qabda yumurta ağı köpüklənən

HƏR XANIMIN SAĞ ƏLİ: GAVALI PİROQU.

HƏR XANIMIN SAĞ ƏLİ: GAVALI PİROQU. Eşitdiz ki, evinizə qonaq gələcək, marketə qaçmayın. Şirniyyatı evdə hazırlayın, həm öz əl qabiliyyətinizi göstərin, həm də qoy evinizdən gözəl ətir gəlsin. Çünki indi sizə təqdim edəcəyimi

Pryanik tortu+RESEPT

Tərkibi:. 600 q şokoladlı pryanik. 600 q 20-30%-li xama. 100 q şəkər pudrası. 2 banan. qoz. kokos yonqarı. şokolad. Pryanikləri uzununa iki yerə bölün. Bananları fal-fal doğrayın. Xamanı şəkər pudrası ilə qarışdırın. Qoz

NAGGETSLƏRİ evdə hazırla!

NAGGETSLƏRİ EVDƏ HAZIRLA! . Nagetsləri hamı sevir: uşaqlar fast-foodda birinci onu seçir. Dadlı, yüngül və rahat nagetslər toyuq ətindən hazırlana biləcək ən yaxşı qəlyənaltıdır. Onu evdə də hazırlayıb, pulunuzu cibinizd

Şokolad kolbasası...

Bu, olduqca asan və dadlı desertdir. Ərzaqları da hər evdə var. Əsas məsələ ondan belə gözəl kolbasa hazırlamaqdır. Ərzaqlar:. Peçenye – 300 qr. Kərə yağı – 300 qr. Kakao (toz) – 5 x.q. Şəkər tozu – 0,5 st. Qoz ləpəsi –

Çox asan və fərqli: Pendirli kekslər.

Çox, çox asan və fərqli: Pendirli kekslər. Qonaqlarınızı, ailə üzvlərinizi bu dəfə adi maffinlərlə deyil, pendirli maffinlərlə sevindirin. Mikser işlətmədən, asanlıqla hazırlanan daha bir reseptimizlə tanış olun!. Ərzaqlar:


sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


vizalar.az
viza desteyi


biletler.az
avia biletler


turlar.az

sonxeber.az geyim və ayaqqabılar toy gecesi kosmetoloq qışa hazırlıq badımcan qadinlarda cinsi isteksizlik sabir haciyev maraqli toy ideyalari kosmetika rus dili dersi 1 hilal ibrahimov