Marmeladı evdə hazırlamaq necə də asan imiş...
Marmeladı evdə hazırlamaq necə də asan imiş...
Marmelad ən xeyirli şirniyyatdır. İri, kalorili kekslər, şəkəri çox olan desertlərdənsə, hər dəfə çayın yanında 2 dənə marmelad yemək nəinki sizi kökəldər, hətta faydası da dəyər... Xüsusilə də o marmelad evdə - təbii məhsullardan hazırlanarsa...
Ərzaqlar:
Meyvə şirəsi (istədiyiniz meyvənin) – 100 ml.
Su – 100 ml.
Şəkər tozu – 200 qr.
Jelatin – 20 qr.
Hazırlanması:
Jelatini şirəyə tökürük və 30 dəqiqə zəif odun üzərində saxlayırıq ki, ərisin. Şəkər tozunun üzərinə suyu əlavə edirik və qaynaması üçün odun üzərinə qoyuruq, qarışdırırıq. Qaynayandan 3 dəqiqə sonra oddan götürürük. Qaynar halda da jelatinin üzərinə tökürük və yaxşıca qarışdırırıq. Sonra onu çay qaşığı ilə buz formalarına doldururuq və soyuducuda tam donana kimi saxlayırıq. Süfrəyə verəndə üzərinə şəkər tozu, şəkər kirşanı da səpə bilərsiniz. Qeyd: marmeladın yaxşı forma alması üçün onu tökəcəyimiz formanı əvvəlcə qaynar suda təxminən 2 dəqiqə saxlamağınız məsləhətdir.
Nuş olsun!
f Paylaş








8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Ölkədə qriplə bağlı ümumi vəziyyət AÇIQLANDI
Bir İstanbul masalı' 22 il sonra yenidən çəkiləcək - FOTO
Siqaretin bu öldürücü ziyanlarını çox adam bilmir
O qədər evsiz qalmışam ki, küçədə qalmaq qorxum var' - Zaurdan etiraf
Mən Ulu Öndəri hər gün, hər an, hər saat xatırlayıram' - Bilal Əliyev
"Məcburi maska taxmaq" dövrü geri qayıdır? - Məktəblər bağlandı, xəstəxanalarda yer yoxdur
Qəlb qırıb, ah almışam' - Rəqsanə səhvlərini etiraf etdi