Marmeladı evdə hazırlamaq necə də asan imiş...

Marmeladı evdə hazırlamaq necə də asan imiş...Marmeladı evdə hazırlamaq necə də asan imiş...

Marmelad ən xeyirli şirniyyatdır. İri, kalorili kekslər, şəkəri çox olan desertlərdənsə, hər dəfə çayın yanında 2 dənə marmelad yemək nəinki sizi kökəldər, hətta faydası da dəyər... Xüsusilə də o marmelad evdə - təbii məhsullardan hazırlanarsa...

Ərzaqlar:
Meyvə şirəsi (istədiyiniz meyvənin) – 100 ml.
Su – 100 ml.
Şəkər tozu – 200 qr.
Jelatin – 20 qr.

Hazırlanması:
Jelatini şirəyə tökürük və 30 dəqiqə zəif odun üzərində saxlayırıq ki, ərisin. Şəkər tozunun üzərinə suyu əlavə edirik və qaynaması üçün odun üzərinə qoyuruq, qarışdırırıq. Qaynayandan 3 dəqiqə sonra oddan götürürük. Qaynar halda da jelatinin üzərinə tökürük və yaxşıca qarışdırırıq. Sonra onu çay qaşığı ilə buz formalarına doldururuq və soyuducuda tam donana kimi saxlayırıq. Süfrəyə verəndə üzərinə şəkər tozu, şəkər kirşanı da səpə bilərsiniz. Qeyd: marmeladın yaxşı forma alması üçün onu tökəcəyimiz formanı əvvəlcə qaynar suda təxminən 2 dəqiqə saxlamağınız məsləhətdir.

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 7492   Tarix: 13 iyul 2016
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Fərqli Dad: Sobada Kartof Dolması

Hər birimizin mətbəxində olan kartofdan bir çox yeməklər hazırlanır. Bəs kartofdan hazırlanan dolma yemisinizmi? Klassik dolmalardan fərqli olaraq asan hazırlanır və dadlı bir yeməkdir. hər kəsin bəyənəcəyi sobada karof dolmasını

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

turlar.az

toy makiyaji sekilleri yay geyimləri 2025 toy makiyajlari gozalti qaralar ucun maskalar sirin gilas tanınmış qadınlar qadin ve kisinin seksi kosmetika baliq burcu dovsan novruza aid hakista kley lekesi vətənə aid bayatı