Mətbəx

.

Bananlı keks

Ərzaqlar:. 2 ədəd banan. 100 q kərə yağı. 2 ədəd yumurta. 1 st şəkər tozu. 2/3 st süd. 2 st un. 1 paket qabartma tozu. 1 paket vanil. ç.q  ucunda duz. Hazırlanması:. Bananları çəngəl ilə əzirik. Şəkər tozunu kərə yağı v

.

Ekler

Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 200 q kərə yağı . 2 st su . 1/2 ç.q duz . 2 st un . 8 yumurta . Krem üçün:. 1 banka qatılaşdırılmış süd . 200 q kərə yağı . 1/2 qutu vanil . Bəzədilməsi üçün:. 50 q şokalad . Hazırlanması:. Qazan

.

Şirin qoğal

Ərzaqlar: . Xəmir üçün:. 1 kq un 2 yumurta . 1/2 ç.q sarıkök . 1 ç.q dolu duz . 2 -2,5 st süd . 1ç.q quru maya . İçlik üçün:. 1st un, . 1 st şəkər tozu, . 3x.q əridilmiş kərə yağı, . 1/4 ç.q hil . İstəsəniz qoğalın için

.

Şokoladlı bananlı kokteyl

Ərzaqlar:. 1 ədəd banan. 2 st süd. 100 q sadə dondurma. 50 q şokolad. Hazırlanması:. Əvvəlcə bananın qabığını soyub blenderdə püre halına salırıq. Sonra şokoladı töküb qarışdırırıq. Şokolad tamam əzildəkdən sonra südü əlav

.

Tərxun şərbəti

Ərzaqlar:. 1 dəstə tərxun. 6 st su. 8 x.q şəkər tozu. 1ədəd limon suyu. Hazırlanması:. Tərxunu təmizləyib yuduqdan sonra üstünə qaynar suyu töküb 2-3 saat saxlayırıq. Sonra süzgəcdən keçirib şəkər tozunu və limon suyunu əlav

.

Ovşara

Ərzaqlar:. 1/2 st gülab. 1/3 st qızıl gül suyu(rəngli). 5 st su. 5 x.q şəkər tozu. Hazırlanması:. Suyu qaynadırıq.Qaynayan kimi şəkər tozunu əlavə edib 1-2 dəqiqə qaynadırıq. Qarışdırıb götürürük. Tamam soyuduqda gülsuy

.

Limonlu reyhan şərbəti

Ərzaqlar:. 1 dəstə reyhan. 1 ədəd limon. 6 st su. 6 x.q şəkər tozu. Hazırlanması:. Reyhanı təmizləyib yuyub qaba tökürük. Üstünə limonun suyunu sıxırıq. Şəkər tozunu əlavə edib 2 stəkan qaynar su töküb qarışdırırıq. Şəkə

.

Banan kokteyli

Ərzaqlar:. 1 st süd. 1 ədəd banan. 200 q sadə dondurma. Hazırlanması:. (İki nəfərlik). Əvvəlcə bananı blenderdə püre halına salırıq. Sonra südü əlavə edib qarışdırırıq. Banan ilə süd qarışığına dondurmanı əlavə edib köpüklənən

.

Böyürtkən kokteyli

Ərzaqlar:. 250 q böyürtkən. 250 q sadə dondurma. 2 x.q şəkər tozu. 1/2 st su. Hazırlanması:. Böyürtkəni təmizləyib yuduqdan sonra üstünə şəkər tozu və su əlavə edirik. Odun üzərində 5 dəqiqə qarışdıra-qarışdıra qaynadırıq

.

Portağal şərbəti

Ərzaqlar:. 4 ədəd portağal. 2 x.q bal. Hazırlanması:. Portağalı yuduqdan sonra iki bölüb sıxıb suyunu çıxardırıq. Balı əlavə edib qarışdırırıq. Şərbəti tənzifdən süzürük. Şərbəti soyuq yerdə saxlayırıq. Süfrəyə soyuq hald

.

Reyhan şərbəti

Ərzaqlar:. 6 st su. 2 böyük dəstə reyhan. 6 x.q şəkər tozu. 1/4 ç.q limon duzu. Hazırlanması:. Şəkər tozu ilə suyu qarışdırıq qazın üstündə qaynamağa qoyuruq. Qaynayan kimi götürürük. Reyhanı təmizləyib yuyuruq. Qaynar suy

.

Limon şərbəti

Ərzaqlar:. 4 st qaynamış su. 5-6 x.q şəkər tozu. 4 ədəd limon. 10-12 ədəd keşniş ya da hil toxumu. Bir çimdik zəfəran. Hazırlanması:. Suya şəkər tozunu töküb qazın üstündə qaynamağa qoyuruq. Qaynamaq istəyəndə keşniş toxumun

.

Çiyələkli kokteyl

Ərzaqlar:. 200 q dondurma. 200-300 q çiyələk. 3-4 x.q şəkər tozu. 2 st süd. Hazırlanması:. Çiyələyi təmizləyib yuduqdan sonra şəkər tozu əlavə edib blenderdə püre halına salırıq. Dondurmanı və südü də əlavə edib çalırıq

.

Böyürtkən kampotu

Ərzaqlar:. Böyürtkən. Şəkər tozu. Su. Bankaların ağzına bağlamaq üçün yapışdırıcı. Hazırlanması:. Böyürtkəni təmizləyib yuyuruq. Bankaya dörd barmaq hündürlüyündə meyvə tökürük. Hər bankaya 1 stəkandan bir barmaq aşağı şəkə

.

Feyxoa kampotu

Ərzaqlar:. Feyxoa. Şəkər tozu. Su. Bankaların ağzına bağlamaq üçün yapışdırıcı. Hazırlanması:. Feyxoanı təmizləyib yuyuruq. Bankaya dörd barmaq hündürlüyündə meyvə tökürük. Hər bankaya 1 stəkandan bir barmaq aşağı şəkər toz

.

Heyva nar kampotu

Ərzaqlar:. Heyva. Nar. Şəkər tozu. Su. Bankaların ağzına bağlamaq üçün yapışdırıcı. Hazırlanması:. Heyvanı təmizləyib yuyuruq və şəkildəki kimi doğrayırıq. Narı dənələyub yuyuruq. Bankaya dörd barmaq hündürlüyündə meyvə tökürük

.

Zoğal kampotu

Ərzaqlar:. Zoğal. Şəkər tozu. Su. Bankaların ağzına bağlamaq üçün yapışdırıcı. Hazırlanması:. Zoğalı təmizləyib yuyuruq. Bankaya dörd barmaq hündürlüyündə meyvə tökürük. Hər bankaya 1 stəkandan bir barmaq aşağı şəkər toz

.

Gilas kompotu

Ərzaqlar:. Gilas. Şəkər tozu. Su. Bankaların ağzına bağlamaq üçün yapışdırıcı. Hazırlanması:. Gilasın saplağını təmizləyib yuyuruq. Bankaya 6 sm hündürlüyündə gilası tökürük. Hər bankaya 1 stəkandan bir barmaq aşağı şəkə

.

Tas kabab

Ərzaqlar:. 1,5 kq sümüklü qoyun əti. 1 kq baş soğan. 5 ç.q sumaq. 1/3 ç.q sarıkök. 500 q təmizlənmiş şabalıd. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Soğanın qabığını soyub yuyub iki bölüb nazik doğrayırıq. Doğranmış əti yuyuruq.Əti

.

Badımcan küküsü

Ərzaqlar:. 8 ədəd orta ölçülü badımcan. 2 baş soğan. 3 ədəd yumurta. 2 x.q un. 1 ç.q sumax. 50 q kərə yağı. 1/2 st qoz ləpəsi. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Soğanın və badımcanın qabığını soyub yuyub 2-3 yerə bölürük. Hər ikisin

.

Bayram plovu

Ərzaqlar:. 5 st uzun düyü. 500 q xırda doğranmış qoyun əti. 3 ədəd baş soğan. 300 q təmizlənmiş şabalıd. 1/2 st sarı kişmiş. 1/3 st qara kişmiş. 1/2 st qoz ləpəsi. 6-7 ədəd xurma. 10 ədəd sarı alça turşusu. 5 x.q əridilmi

.

Sobada hinduşqa qızartması

Ərzaqlar:. 1 kq hinduşqanın qanad dibi. 1 ədəd limon. Zeytun yağı. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Hinduşqa ətini yuyub təmizlədikdən sonra üstünə yağ,duz, istiot və limon suyu əlavə edib qarışdırırıq. Qarışığı sərin yerdə

.

Toyuğun döş ətindən pendirli bükmə

Ərzaqlar:. 500 q toyuğun döş əti. 150 q pendir(əriyən). 1 balaca dəstə cəfəri. 1-2 ədəd yumurta. 4-5 x.q un. 4-5 x.q suxarı. Duz. Istiot. Qızartmaq üçün zeytun yağı. Hazırlanması:. Toyuğun döş ətini yuyub nazik laylara bölü

.

Toyuğun döş ətindən qara gavalılı bükmə

Ərzaqlar:. 500 q toyuğun döş əti. 15-20 ədəd qara gavalı. 2/3 st qoz ləpəsi. 1 diş sarımsaq. 1-2 ədəd yumurta. 4-5 x.q un. 4-5 x.q suxarı. Duz. Istiot. Qızartmaq üçün zeytun yağı. Hazırlanması:. Toyuğun döş ətini yuyub nazi

turlar.az

sonxeber.az kosmetik vasiteler toy makiyaji sekilleri kosmetika mehsullari ehtiras hamiləlik və doğuş 2024 geyim qadın psixologiyası gunay fitat sekisler qoğalın nağlı əqrəb