Mətbəx

.

Şaftalı piroqu

Ərzaqlar:. Xəmiri üçün:. 200 q kərə yağı. 1,5 st un. 4/5 st şəkər tozu. 4 ədəd yumurta. 1 paket qabartma tozu. Arası üçün:. 6 ədəd şaftalı. Üstü üçün:. 200 q xama. 2 x.q şəkər tozu. Hazırlanması:. Yumşaq kərə yağı ilə şəkə

.

Ərik piroqu

Ərzaqlar:. 200 q kərə yağı. 4/5 st şəkər tozu. 3 ədəd yumurta. 3,5 st un. 1 paket qabartma tozu. 1 paket vanil. İçlik üçün:. 700 q ərik. Hazırlanması:. Yumşaq kərə yağı, vanil və şəkər tozunu qaşıqla tam qarışana qədər çalırıq

.

Çiyələkli piroq

Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 1/2 st şəkər tozu. 2 ədəd yumurta. 100 q kərə yağı. 2,5 st un. 1 paket vanil. 1 paket qabartma tozu. Üstü üçün:. 500 q çiyələk. Zövqə görə istəsəniz 1 x.q şəkər kirşanı. Hazırlanması:. Şəkər tozu

.

Qozlu banan pirojnası

Ərzaqlar:      . Xəmir üçün: . 4 st un. 200 q yağ. 200 q xama. 1 paket qabartma tozu. üzünə 1 x.q şəkər kirşanı. İçlik: . 2 st qoz ilə şəkər tozu qarışığı. Zövqə görə az vanil. Hazırlanması:. Yağı əridirik. Unun üstünə yağı

.

Gilaslı tort

Ərzaqlar:. Biskvit üçün:. 4 ədəd yumurta. 4-5 ədəd qoz ləpəsi. 25 q kərə yağı. 3/4 st şəkər tozu. 3/4 st un. Krem üçün:. 400 q krem pendir. 200 q qaymaq. 4-5 x.q şəkər tozu. Şirə üçün:. 1/3 st su. 1/3 st şəkər tozu. Ç.q ucund

.

Kəsmikli banan pirojnası

Ərzaqlar:. Xəmir üçün: . 4 st un. 200 q yağ. 200 q xama. 1 paket qabartma tozu. üzünə 1 x.q şəkər kirşanı. İçlik: . 400 q kəsmik. 1 st şəkər tozu. 0,5 st un. 1 paket vanil. Hazırlanması:. Yağı əridirik. Ələnmiş unun üstün

.

Bulka

Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 5 st un. 2 ədəd yumurta. 1 st süd. 1/2 st şəkər tozu. 100 q kərə yağı. 1 dolu ç.q quru maya. 1/2 ç.q duz. 1 paket vanil. Üzü  üçün: . 1 ədəd yumurta. 2 x.q. duru yağ. Hazırlanması:. Mayanı ilıq südl

.

Şəkər xəmirli biskvit tortu

Ərzaqlar:      . 7 yumurta. 1,5 st un. 1 x.q nişasta. 1 st şəkər tozu. 1 paket vanil.  Krem üçün:. 200-220 q kərə yağı. 1 banka qatılaşdırılmış süd. 1 paket vanil. Şəkər xəmiri üçün:. 400-450 q konfet (yumşaq konfet-marshmallow)

.

Çiyələkli tort

Ərzaqlar:      . Biskvit üçün:. 4 ədəd yumurta. 4-5 ədəd qoz ləpəsi. 25 q kərə yağı. 3/4 st şəkər tozu. 3/4 st un. Krem və araları üçün:. 400 q mascarpone pendiri. 200 q qaymaq (qatılığı qatı olsun). 4 x.q şəkər tozu. 1 k

.

Alma piroqu

Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 4,5 st un. 200 q kərə yağı. 2/3 st şəkər tozu. 5 yumurta. 1 paket qabartma tozu (5 q). İçlik üçün:. 5 ədəd alma. Üstü üçün:. 400 q xama. 1 paket vanil (5q). 2/3 st şəkər tozu. Hazırlanması:. Unu ələdikdə

.

Fındıqlı şokoladlı keks

Ərzaqlar:. 2 ədəd yumurta. 1 st şəkər tozu. 1 st süd. 1 st bitki yağı. 1paket qabartma tozu. 1 paket vanil. 2 x.q kakao. Un aparanadək (təqribi 2 st). Fındıq ləpəsi. Şokolad. Hazırlanması:. Yumurtanı mikserlə çalırıq. Şəkə

.

Şokoladlı kiçik kekslər

Ərzaqlar:. 3 ədəd yumurta. 1 st şəkər tozu. 200 q kərə yağı. 1,5 st un. 1 paket vanil. 1 paket qabartma tozu. 1/3 st süd. 3 x.q kakao. Şokolad püresi üçün:. 50 q kərə yağı. 4 x.q kakao. 4 x.q süd. 4 x.q şəkər tozu. Hazırlanması:

.

Qozlu qoğal

Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 1 kq un. 2 yumurta. 1/2 ç.q sarıkök. 1 ç.q dolu duz. 2  st süd. 1ç.q quru maya. Yuxaların araları üçün: 1 st qoz ləpəsi. Yuxaları yaymaq üçün: əlavə un. İçlik üçün:. 250 q şəkər tozu. 250 q qoz. 1/

.

Badambura

Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 900 q un. 2-3 yumurta. 200 q kərə yağı. 2 x.q xama. 1 ç.q quru maya. Aparanadək süd. İçlik üçün: . 500 q badam ləpəsi. 500 q şəkər tozu. 1/4 ç.q hil. Yağlamaq üçün: 400-450 q kərə yağı. Hazırlanması:

.

Abşeron tortu

Ərzaqlar:. 6 ədəd yumurta. 2 st şəkər tozu. 2 st un. 1 st qoz ləpəsi. 1ç.q sirkə. 1 ç.q soda. 1 paket vanil. Krem üçün:. 1 ədəd qatılaşdırılmış süd. 200-250 q kərə yağı. 1/2 paket vanil (zövqə görə). Tortu bəzəmək üçün:

.

Qozlu Ordubad dürməyi

Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 3 st un. 200 q xama. 125 q kərə yağı. İçlik üçün:. 220 q qoz ləpəsi. 180 q şəkər tozu. 1 x.q bal. 1/3 ç.q darçın. Üzü üçün :. 1 ədəd yumurta. Hazırlanması:. İçliyi hazırlayaq. Əvvəlcə tavada qozu a

.

Bananlı, qozlu, ballı keks

Ərzaqlar:. 2 st un. 125 q kərə yağı. 1 st şəkər tozu. 3 yumurta. 2 x.q bal. 1 paket qabartma tozu. 1 paket vanil. 1/2 st kişmiş. 1/2 st qoz ləpəsi. 2 ədəd banan. Hazırlanması:. Yumuşalmış kərə yağı ilə şəkər tozunu qaşıql

.

Şor qoğal

Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 1 kq un. 2 yumurta. 1/2 ç.q sarıkök. 1 ç.q dolu duz. 2  st süd. 1ç.q quru maya. İçlik üçün:. 2 st un,. 1 ç.q duz,. 10-11 x.q əridilmiş kərə yağı,. 1/4 ç.q  istiot. 2 ç.q cirə. 2 ç.q razyana. 1/3 ç.

.

Şəkərbura

Ərzaqlar:. (40 ədəd şəkərbura üçün). Xəmir üçün:. 1kq un. 3 yumurta. 250 q kərə yağı. 1 st süd. 2 x.q xama. 1/2 ç.q quru maya. İçlik üçün: . 500 q qabığı təmizlənmiş fındıq ləpəsi. 500 q şəkər tozu. 1/4 ç.q hil. Hazırlanması:

.

Şokoladlı rulet

Ərzaqlar:. 1 st un. 3/4 st şəkər tozu. 7 yumurta. 1 ç.q kakao. Krem üçün:. 1,5 st süd. 1 ç.q kakao. 1 x.q kraxmal. 3 x.q şəkər tozu. 200 q kərə yağı. Üstü üçün:. 50 q şokolad. Hazırlanması:                           . Krem

.

Yayma

Ərzaqlar:. 1 st yumru düyü. 6 st süd. 2 st su. 4-5 x.q şəkər tozu. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 1 ç.q zəfəran. Üstü üçün: darçın (zövqə görə). Hazırlanması:. Zəfəranın üstünə az qaynar su töküb dəm almağa qoyuruq. Düyünü təmizləyi

.

Gilaslı xamalı piroq

Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 2,5 st un. 200 q xama. 1 yumurta. 0,5 ç.q soda. 0,5 ç.q duz. 0,5 st şəkər tozu. Üstü üçün:. 1 st tumu çıxarılmış gilas(konserv olunmuş ya da təzə). 0,5 st şəkər tozu. 200 q xama. Hazırlanması:. Əvvəlc

.

Novruz süfrəsi

Novruzun əsas atributlarından biri də Novruz süfrəsidir. Novruz bayramında süfrənin əsas xüsusiyyəti odur ki, burada yalnız acılıqdan, şorluqdan uzaq, şirniyə baxan xörəklər olmalıdır. Şirniyyatlardan şəkərbura, paxlava

.

Teşt çörəyi

(Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biri)   . Ərzaqlar:. (11-12 ədəd teşt çörəyi alınır). 4 st un. 1 ç.q duz. 1ç.q maya. 1+1/3 st ilıq su. Əlavə 3-4 x.q yuxaları yaymaq üçün un.  Aralarını yağlamaq üçün:. 125 q kər

turlar.az

geyim necə seçməli donlar 2025 kosmetika mehsullari noxud sorbasi göyəmin faydası dirnaq ucun maskalar erotik paltar kosmetika qoğalın nağlı üzeyir hacıbəyli vetene aid atalar sozu novruz bayramına aid hakışda usaq geyimleri