Mətbəx

.

Şaftalı piroqu

Ərzaqlar:. Xəmiri üçün:. 200 q kərə yağı. 1,5 st un. 4/5 st şəkər tozu. 4 ədəd yumurta. 1 paket qabartma tozu. Arası üçün:. 6 ədəd şaftalı. Üstü üçün:. 200 q xama. 2 x.q şəkər tozu. Hazırlanması:. Yumşaq kərə yağı ilə şəkə

.

Ərik piroqu

Ərzaqlar:. 200 q kərə yağı. 4/5 st şəkər tozu. 3 ədəd yumurta. 3,5 st un. 1 paket qabartma tozu. 1 paket vanil. İçlik üçün:. 700 q ərik. Hazırlanması:. Yumşaq kərə yağı, vanil və şəkər tozunu qaşıqla tam qarışana qədər çalırıq

.

Çiyələkli piroq

Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 1/2 st şəkər tozu. 2 ədəd yumurta. 100 q kərə yağı. 2,5 st un. 1 paket vanil. 1 paket qabartma tozu. Üstü üçün:. 500 q çiyələk. Zövqə görə istəsəniz 1 x.q şəkər kirşanı. Hazırlanması:. Şəkər tozu

.

Qozlu banan pirojnası

Ərzaqlar:      . Xəmir üçün: . 4 st un. 200 q yağ. 200 q xama. 1 paket qabartma tozu. üzünə 1 x.q şəkər kirşanı. İçlik: . 2 st qoz ilə şəkər tozu qarışığı. Zövqə görə az vanil. Hazırlanması:. Yağı əridirik. Unun üstünə yağı

.

Gilaslı tort

Ərzaqlar:. Biskvit üçün:. 4 ədəd yumurta. 4-5 ədəd qoz ləpəsi. 25 q kərə yağı. 3/4 st şəkər tozu. 3/4 st un. Krem üçün:. 400 q krem pendir. 200 q qaymaq. 4-5 x.q şəkər tozu. Şirə üçün:. 1/3 st su. 1/3 st şəkər tozu. Ç.q ucund

.

Kəsmikli banan pirojnası

Ərzaqlar:. Xəmir üçün: . 4 st un. 200 q yağ. 200 q xama. 1 paket qabartma tozu. üzünə 1 x.q şəkər kirşanı. İçlik: . 400 q kəsmik. 1 st şəkər tozu. 0,5 st un. 1 paket vanil. Hazırlanması:. Yağı əridirik. Ələnmiş unun üstün

.

Bulka

Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 5 st un. 2 ədəd yumurta. 1 st süd. 1/2 st şəkər tozu. 100 q kərə yağı. 1 dolu ç.q quru maya. 1/2 ç.q duz. 1 paket vanil. Üzü  üçün: . 1 ədəd yumurta. 2 x.q. duru yağ. Hazırlanması:. Mayanı ilıq südl

.

Şəkər xəmirli biskvit tortu

Ərzaqlar:      . 7 yumurta. 1,5 st un. 1 x.q nişasta. 1 st şəkər tozu. 1 paket vanil.  Krem üçün:. 200-220 q kərə yağı. 1 banka qatılaşdırılmış süd. 1 paket vanil. Şəkər xəmiri üçün:. 400-450 q konfet (yumşaq konfet-marshmallow)

.

Çiyələkli tort

Ərzaqlar:      . Biskvit üçün:. 4 ədəd yumurta. 4-5 ədəd qoz ləpəsi. 25 q kərə yağı. 3/4 st şəkər tozu. 3/4 st un. Krem və araları üçün:. 400 q mascarpone pendiri. 200 q qaymaq (qatılığı qatı olsun). 4 x.q şəkər tozu. 1 k

.

Alma piroqu

Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 4,5 st un. 200 q kərə yağı. 2/3 st şəkər tozu. 5 yumurta. 1 paket qabartma tozu (5 q). İçlik üçün:. 5 ədəd alma. Üstü üçün:. 400 q xama. 1 paket vanil (5q). 2/3 st şəkər tozu. Hazırlanması:. Unu ələdikdə

.

Fındıqlı şokoladlı keks

Ərzaqlar:. 2 ədəd yumurta. 1 st şəkər tozu. 1 st süd. 1 st bitki yağı. 1paket qabartma tozu. 1 paket vanil. 2 x.q kakao. Un aparanadək (təqribi 2 st). Fındıq ləpəsi. Şokolad. Hazırlanması:. Yumurtanı mikserlə çalırıq. Şəkə

.

Şokoladlı kiçik kekslər

Ərzaqlar:. 3 ədəd yumurta. 1 st şəkər tozu. 200 q kərə yağı. 1,5 st un. 1 paket vanil. 1 paket qabartma tozu. 1/3 st süd. 3 x.q kakao. Şokolad püresi üçün:. 50 q kərə yağı. 4 x.q kakao. 4 x.q süd. 4 x.q şəkər tozu. Hazırlanması:

.

Qozlu qoğal

Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 1 kq un. 2 yumurta. 1/2 ç.q sarıkök. 1 ç.q dolu duz. 2  st süd. 1ç.q quru maya. Yuxaların araları üçün: 1 st qoz ləpəsi. Yuxaları yaymaq üçün: əlavə un. İçlik üçün:. 250 q şəkər tozu. 250 q qoz. 1/

.

Badambura

Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 900 q un. 2-3 yumurta. 200 q kərə yağı. 2 x.q xama. 1 ç.q quru maya. Aparanadək süd. İçlik üçün: . 500 q badam ləpəsi. 500 q şəkər tozu. 1/4 ç.q hil. Yağlamaq üçün: 400-450 q kərə yağı. Hazırlanması:

.

Abşeron tortu

Ərzaqlar:. 6 ədəd yumurta. 2 st şəkər tozu. 2 st un. 1 st qoz ləpəsi. 1ç.q sirkə. 1 ç.q soda. 1 paket vanil. Krem üçün:. 1 ədəd qatılaşdırılmış süd. 200-250 q kərə yağı. 1/2 paket vanil (zövqə görə). Tortu bəzəmək üçün:

.

Qozlu Ordubad dürməyi

Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 3 st un. 200 q xama. 125 q kərə yağı. İçlik üçün:. 220 q qoz ləpəsi. 180 q şəkər tozu. 1 x.q bal. 1/3 ç.q darçın. Üzü üçün :. 1 ədəd yumurta. Hazırlanması:. İçliyi hazırlayaq. Əvvəlcə tavada qozu a

.

Bananlı, qozlu, ballı keks

Ərzaqlar:. 2 st un. 125 q kərə yağı. 1 st şəkər tozu. 3 yumurta. 2 x.q bal. 1 paket qabartma tozu. 1 paket vanil. 1/2 st kişmiş. 1/2 st qoz ləpəsi. 2 ədəd banan. Hazırlanması:. Yumuşalmış kərə yağı ilə şəkər tozunu qaşıql

.

Şor qoğal

Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 1 kq un. 2 yumurta. 1/2 ç.q sarıkök. 1 ç.q dolu duz. 2  st süd. 1ç.q quru maya. İçlik üçün:. 2 st un,. 1 ç.q duz,. 10-11 x.q əridilmiş kərə yağı,. 1/4 ç.q  istiot. 2 ç.q cirə. 2 ç.q razyana. 1/3 ç.

.

Şəkərbura

Ərzaqlar:. (40 ədəd şəkərbura üçün). Xəmir üçün:. 1kq un. 3 yumurta. 250 q kərə yağı. 1 st süd. 2 x.q xama. 1/2 ç.q quru maya. İçlik üçün: . 500 q qabığı təmizlənmiş fındıq ləpəsi. 500 q şəkər tozu. 1/4 ç.q hil. Hazırlanması:

.

Şokoladlı rulet

Ərzaqlar:. 1 st un. 3/4 st şəkər tozu. 7 yumurta. 1 ç.q kakao. Krem üçün:. 1,5 st süd. 1 ç.q kakao. 1 x.q kraxmal. 3 x.q şəkər tozu. 200 q kərə yağı. Üstü üçün:. 50 q şokolad. Hazırlanması:                           . Krem

.

Yayma

Ərzaqlar:. 1 st yumru düyü. 6 st süd. 2 st su. 4-5 x.q şəkər tozu. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 1 ç.q zəfəran. Üstü üçün: darçın (zövqə görə). Hazırlanması:. Zəfəranın üstünə az qaynar su töküb dəm almağa qoyuruq. Düyünü təmizləyi

.

Gilaslı xamalı piroq

Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 2,5 st un. 200 q xama. 1 yumurta. 0,5 ç.q soda. 0,5 ç.q duz. 0,5 st şəkər tozu. Üstü üçün:. 1 st tumu çıxarılmış gilas(konserv olunmuş ya da təzə). 0,5 st şəkər tozu. 200 q xama. Hazırlanması:. Əvvəlc

.

Novruz süfrəsi

Novruzun əsas atributlarından biri də Novruz süfrəsidir. Novruz bayramında süfrənin əsas xüsusiyyəti odur ki, burada yalnız acılıqdan, şorluqdan uzaq, şirniyə baxan xörəklər olmalıdır. Şirniyyatlardan şəkərbura, paxlava

.

Teşt çörəyi

(Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biri)   . Ərzaqlar:. (11-12 ədəd teşt çörəyi alınır). 4 st un. 1 ç.q duz. 1ç.q maya. 1+1/3 st ilıq su. Əlavə 3-4 x.q yuxaları yaymaq üçün un.  Aralarını yağlamaq üçün:. 125 q kər

turlar.az

sonxeber.az həkim məsləhəti qadın geyimi toy makiyaji sekilleri fitnes klubu goyemin faydalari döş əmən kişilər insani ariqladan qidalar xerçeng toy gecesi qiz evi ucun haxisdalar nizami gəncəvi