Mətbəx
Qatılaşdırılmış süd ilə yağlı krem
Ərzaqlar: . 1 banka qatılaşdırılmış süd (bişmiş ya da çiy). 200 qr kərə yağı. 1/2 ç.q vanil. Hazırlanması:. Yumşaldılmış kərə yağını mikserlə ağaranadək çalırıq. Sonra qatılaşdırılmış südü əlavə edib çalırıq. Vanili əlav
Quru meyvələrdən qozlu konfet
Ərzaqlar:. 10 ədəd əncir qurusu. 10 ədəd xurma. 10 ədəd qaysı. 3 x.q bal. 1/2 st qoz ləpəsi. 1/2 st qara kişmiş. Hazırlanması:. Ənciri, qaysını, xurmanı və qara kişmişi təmizləyib yuyuruq. Qurudub ət maşınından keçiririk
Qozlu kişmişli keks
Ərzaqlar:. 1/2 st qoz ləpəsi. 1/2 st kişmiş. 1/2 st şəkər tozu. 2 ədəd yumurta. 200 q xama . 100 q kərə yağı. 2,5 st un. 1 paket qabartma tozu. Hazırlanması:. Yumşaq kərə yağı ilə şəkər tozunu mikserlə çalırıq. Yumurtan
Albalılı tort
Ərzaqlar:. 200 q xama. 250 q kərə yağı. 4 st un. 1 st şəkər tozu. 1 paket qabartma tozu. İç üçün:. 500 q tumu çıxarılmış albalı (konserv olunmuş ya da təzə). 4 x.q kartof nişastası. Krem üçün:. 400 q krem pendir. 200 q qaymaq
Qarabağ kətəsi
Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 3 yumurta. 100 q kərə yağı. 1/2 st şəkər tozu. 5 st un. 1ç.q dolu quru maya. 1ç.q duz. Su aparanadək. Iç üçün:. 2 st un. 1,5 st şəkər tozu. 1 paket vanil. 100 q kərə yağı. Üzü üçün:. 1 ədəd yumurta
Ağ pendirli gül börək
Ərzaqlar: . 2 ədəd hazır yuxa. 1/2 st süd. 1/4 st bitki yağı (İstəsəniz əlavə olaraq 1-2 x.q ərinmiş kərə yağı da tökə bilərsiniz. 1 yumurta (sarısı üzünə). Küncüt. İç üçün:. 300 q ağ pendir. Cəfəri. Hazırlanması:. Əvvə
Göyərti ilə kəsmik qutabı (kətə)
Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 4 st un. 1/3 ç.q sarıkök (zövqə görə). 1 yumurta. 1 ç.q duz. 1 st + 1/4 st ilıq su. Yuxaları yaymaq üçün: 4-5 x.q un. İç üçün:. 400 q quru pəhriz kəsmiyi. 2 x.q duru alça turşusu(turşu əvəzinə 1 ədə
İspanaqlı gül börək
Ərzaqlar:. 4 ədəd börək yuxası. 4 orta dəstə ispanaq. 2 ədəd baş soğan. 1 st süd. 1/2 st zeytun yağı. 150-200 q pendir. 1x.q çörəkotu. 1 ədəd yumurta. Duz. Istiot. Hazırlanması:. İspanağı təmizləyib yuduqdan sonra xırda doğrayırıq
Buğlama
Ərzaqlar:. 3 kq sümüklü qoyun əti. 3 st su. 3 ədəd pomidor. 2 ədəd baş soğan. 1 ədəd şirin bibər. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Əti yuyub təmizlədikdən sonra qazana töküb üzünə suyu töküb bişməy
Sobada pomidorlu ət qızartması
Ərzaqlar:. 1 kq xırda doğranmış qoyun əti. 4 ədəd pomidor. 2 baş soğan. 4-5 diş sarımsaq. 1 balaca dəstə cəfəri. 2 x.q q əridilmiş kərə yağı. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Xırda doğranmış əti yuyub təmizləyirik. Soğan ilə sarımsağı
Qarabaşaq
(3-4 nəfərlik). Qarabaşağın əhəmiyyəti. Ərzaqlar:. 1 st qarabaşaq. 2 st su. 30q kərə yağı (ya da 2 x.q zeytun yağı). Zövqə görə duz. Hazırlanması:. Qarabaşağı təmizləyib yuduqdan sonra qazana töküb üstünə suyu tökürük. Ocaqd
Sobada qiyməli kartof
Ərzaqlar:. 500 q çəkilmiş qoyun ya da mal əti. 12 ədəd orta kartof. 3 x.q zeytun ya da bitki yağı. 2 ədəd baş soğan. 1 x.q pomidor məti(tomat). 3 ədəd pamidor. Duz. Istiot. Üstü üçün: . 1 x.q un. 2 x.q əridilmiş kərə yağı
Toyuq ətindən sobada qaymaqlı-pendirli küftəciklər
Ərzaqlar:. 500 q toyuğun döş əti. 200 q qaymaq. 150 q kaşar ya da holland pendiri. 1 ədəd yumurta. 2 baş soğan. 2 diş sarımsaq. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Ət ilə soğanı ət çəkən maşından keçiririk. Sonra üstünə duz, istio
Toyuq ləvəngisi
Ərzaqlar:. 1 ədəd toyuq. 3 ədəd baş soğan. 1,5 st qoz ləpəsi. 3 x.q alça turşusu. Duz. İstiot. Hazırlanması:. Soğanı ət maşınından keçiririk. Təmiz parçaya soğanı töküb sıxıb, acı suyunu çıxarırıq. Qozu qozçəkən maşında
Toyuğun döş ətindən şüyüdlü kotlet
Ərzaqlar: . 300 q toyuğun döş əti. 2 ədəd yumurta. 2 x.q mayonez. 2 x.q un. 1 diş sarımsaq. 1 balaca dəstə şüyüd. Zövqə görə duz və istiot. Qızartmaq üçün:. Bitki yağı. Hazırlanması:. Toyuğun döş ətini xırda dörd künc doğrayırıq
Soğançalı qazan kotleti
Ərzaqlar:. 400-500 q soğanla çəkilmiş qoyun əti (ya da mal əti ilə qoyun ətinin qarışığı). 5 ədəd kartof. 3 ədəd baş soğan. 2 ç.q tomat (ya da 4-5 ədəd pamidor). 2 x.q əridilmiş kərə yağı. Keşniş və şüyüd (zövqə görə). Duz
Toyuğun döş ətindən sobada tərəvəzli qat-qat
Ərzaqlar:. (4 nəfərlik). 4 ədəd toyuğun döş əti. 3 ədəd baş soğan. 3 ədəd pamidor. 1 ədəd şirin bibər. 2 ədəd yerkökü. 1 x.q tomat. 2 x.q mayonez. 1 x.q əridilmiş kərə yağı. 150-200 q pendir. Bitki yağı. Duz. İstiot. Hazırlanması:
Döyülmüş toyuğun döş ətindən soğançalı qızartma
Ərzaqlar:. (4-6 nəfərlik). 4 ədəd toyuğun döş əti. 3 ədəd baş soğan. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 2 x.q mayonez. 1 x.q tomat. Duz. Istiot. Əlavə olaraq toyuğun döş ətini qızartmq üçün bitki yağı. Zövqə görə göyərti (keşniş,şüyüd
Nar turşulu toyuq ilə kartof qızartması
Ərzaqlar:. 1 kq toyuq əti. 10 ədəd kartof. 2 ədəd baş soğan. 3 x.q nar turşusu (şərab). 3-4 x.q birki yağı. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra doğrayırıq. Kartofun qabığını soyub yuyub uzunso
Süzmə xingal
Ərzaqlar:. (3 nəfərlik). Xəmir üçün:. 2 st un. 1/2 ç.q duz. 1 yumurta. 1/3 st ilıq su. Yuxaları yaymaq üçün 2-3 x.q un. Üstü üçün:. 400-500 q qoyun əti. 3 ədəd baş soğan. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 1 ç.q zəfəran. Duz. Istiot
Parçadöşəmə plov
Ərzaqlar:. 5 st uzun düyü. 1 k.q qoyun əti. 4 xq əridilmiş kərə yağı. 3-4 ədəd baş soğan. 2/3 st kişmiş. 7-8 ədəd albuxara ya da sarı alça turşusu. 2 x.q zirinc. 1 x.q zəfəran. 1/4 ç.q zirə. Duz. Istiot. Qazmaq üçün. 3 x.
Pendirli kartof qızartması
Ərzaqlar:. 500 q kartof. 75 q kərə yağı. 150 q ağ pendir(brınza). Duz. Istiot. Hazırlanması:. Kartofun üstünə su töküb bişiririk. Soyuyandan sonra kartofun qabığını soyub xırda doğrayırıq. Pendiri sürtgəcin böyük gözündə
İspanaq şorbası
Ərzaqlar:. 3 orta dəstə ispanaq. 1 st xırda vermeşel (şəhriyyə). 1 ç.q pomidor məti (tomat). 1 ədəd baş soğan. 4 x.q zeytun yağı. Duz. 6 st su (2 st ət ya toyuq suyu 4 st adi su). Hazırlanması:. Soğanın qabığını soyub yuduqda
Bulğur şorbası
Ərzaqlar:. 1 st bulğur. 2 ədəd pomidor. 2 ədəd şirin bibər. 1 ədəd soğan. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 1 ç.q pomidor məti (tomat). 1 ç.q nanə qurusu. Duz. Istiot. 6 st su (2 st ət suyu və 4 st adi su götürə bilərsiniz. Ət suy