Mətbəx
Mərci şorbası
Ərzaqlar:. 1 st qırmızı mərcimək. 2 ədəd baş soğan. 1 ədəd kök. 1 ədəd kartof. 1 x.q pomidor məti(tomat). 1 x.q quru nanə. 4 x.q zeytun yağı. 6 st su (2 st ət suyu və 4 st adi su götürə bilərsiniz). Duz. Istiot. 1 ədəd limon
Tərəvəzli toyuq şorbası
Ərzaqlar:. (6-8 nəfərlik). 400-450q toyuq qanadı dibi ilə birgə. 3 ədəd baş soğan. 2 ədəd kartof. 1 ədəd yerkökü. 1 ədəd şirin bibər. 1/3 st yumtu düyü. 1 x.q tomat. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. Duz. Istiot. Zövqə görə göyərt
Qarğıdalılı toyuq salatı
Ərzaqlar:. 1 balaca banka qarğıdalı. 100 q toyuğun döş əti. 100 q holland pendiri. 3 ədəd yumurta. 1 ədəd kök. 3-4 x.q mayonez. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Toyuğun döş ətini duzlu suda bişirib soyuyandan sonra doğrayırıq
Manqal salatı
Ərzaqlar:. 5 ədəd pomidor. 5 ədəd şirin bibər. 6 ədəd badımcan. 1 dəstə (keşniş, şüyüd, reyhan və göy soğan). Duz. Istiot. Zövqə görə əlavə olaraq acı bibər, sarımsaq vura bilərsiniz və başqa göyərtilər tökə bilərsiniz. Hazırlanması:
Tərəvəz ilə pendirli toyuq salatı
Ərzaqlar:. 150 q toyuğun döş əti. 2 ədəd kartof. 2 ədəd yumurta. 1 ədəd kök. 1 ədəd qırmızı çuğundur. 100 q kaşar ya da holland pendiri. Duz. Balaca dəstə soğan(ya da keşniş, şüyüd). (Zövqə görə istəsəniz göyərti vurmay
Qara gavalı və qozlu toyuq salatı
Ərzaqlar:. 300 q toyuğun döş əti. 4 ədəd yumurta. 10 ədəd qara gavalı. 2/1 st qoz ləpəsi. 100 q pendir. mayonez. duz. Hazırlanması. Toyuğun döş ətini duz töküb suda bişiririk. Soyuduqdan sonra xırda doğrayırıq. Qara gavalın
Qozlu kök salatı
Ərzaqlar:. 2 ədəd toyuğun döş əti. 6 ədəd soğan. 1/2 st qoz ləpəsi. 2 ədəd kök. 1 x.q söğanı qızartmaq üçün kərə yağı. 3-4 x.q xama. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra dörd bölüb nazik doğrayırıq
Yaşıl lobya qəlyanaltısı
Ərzaqlar:. 200 q yaşıl lobya. 10 ədəd qoz ləpəsi. 1 baş qırmızı soğan. 2 diş sarımsaq. 1x.q üzüm sirkəsi. 1 ç.q şəkər tozu. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Lobyanı təmizləyib böyük hissələrə bölürük. Yuduqdan sonra üstünə s
Xamalı kakaolu püre
Ərzaqlar:. 3 x.q şəkər tozu. 3 x.q kakao. 50 q kərə yağı. 2 x.q xama. Hazırlanması:. Kakao ilə şəkər tozunu qarışdırırıq. Xamanı əlavə edib qarışdırırıq. Qazın üstündə vam odda 5 -6 dəqiqə qarışdırırıq. Qaynayanda götürürük
Kakaolu burma qurabiyə
Ərzaqlar:. 200 q kərə yağı. 3/4 st şəkər tozu. 2 ədəd yumurta. 2,5-3 st un. 1 2 x.q kakao. paket qabartma tozu. 1 paket vanil. Hazırlanması:. Yumşalmış kərə yağını şəkər tozu və vanil ilə qaşıqla qarışdırırıq. Yumurtanı əlav
Şokoladlı çizkeyk
Ərzaqlar:. 400 q qurabiyə (Petit Beurre). 200 q kərə yağı. İçlik üçün:. 3 ədəd yumurta. 200 q qaymaq (33%-li). 500 q krem pendir. 2/3 st şəkər tozu. 1 paket vanil. 150 q şokolad. Hazırlanması:. Qurabiyəni blenderdən ya d
Damla şokoladlı keks
Ərzaqlar:. 3 ədəd yumurta. 1 st şəkər tozu. 1 st süd. 2/3 st zeytun ya da bitki yağı. 3 st un. 1 paket qabartma tozu. 1 paket vanil. 4 x.q damla şokoladı. 2 x.q kakao. 1/3 ç.q darçın. Hazırlanması:. Yumurtanı mikserlə ağaranadə
Yağlı xəmir ilə almalı, kişmişli və qozlu piroq
Ərzaqlar:. 500 q hazır yağlı xəmir. İç üçün:. 4 ədəd alma. 1/2 st qoz ləpəsi. 1/2 st kişmiş. 2 x.q şəkər tozu. 50 q kərə yağı. Üstü üçün:. 2 ədəd yumurta. 2 x.q şəkər tozu. 1 paket vanil. 200 q 33%-li qaymaq. Üstünə səpmə
Fəsəli
(Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biri) . Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 4 st un. 1 st+1/3 st ilıq su. 1 ç.q quru maya. 1 ç.q duz. Arasına çəkmək üçün:. 1250 q kərə yağı. 1/2 ç.q ədava qarışığı(küşniş toxumu, hil, darçı
Kakaolu kakoslu qurabiyə
Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 4,5 st un. 125 q kərə yağı (yumşalmış). 5 x.q qatıq. 1/2 st bitki yağı. 2 ədəd yumurta (bir yumurta ağı içliyinə). 1/2 st şəkər kirşanı. 1 paket qabartma tozu. 1 paket vanil. 3 ç.q kakao. İç:. 1,
Rafaello
Ərzaqlar:. 3 st kakos. 1 banka qatılaşdırılmış süd. Qovrulmuş fındıq ləpəsi . Üstü üçün:. 0,5 st kakos. Hazırlanması:. Qatılaşdırılmış südü dərin bir qaba tökürük. Kakosu az-az əlavə edib qarışdırırıq. Kakoslu qarışıqda
Duzlu qurabiyə
Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 3 st un. 200 q kərə yağı (yumşaq). 3 x.q şəkər kirşanı. 1 yumurtanın ağı. 1/3 st bitki ya da zeytun yağı. 1 paket vanil. 1 paket qabartma tozu. 1 x.q sirkə. 1/2 ç.q duz. Üstü üçün:. 1 yumurtanın sarısı
Şəki oyması (Fətir)
(Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biri). Ərzaqlar:. 5,5 st un. 100 q kərə yağı. 1 st şəkər toxu. 1 st süd. 2 ədəd yumurta. 1 ç.q quru maya. 1/2 ç.q duz. 1/3 ç.q ədviyyat(darçın, hil, zəncəfil, zəfəran, keşniş toxumu
Şokoladlı keks
Ərzaqlar:. 100 q kərə yağı. 1/2 st şəkər tozu. 1,5 st ələnmiş un. 3 ədəd yumurta. 1 paket qabartma tozu (10 q). 100 q şokalad. Üstü üçün:. 50 q şokolad. kiçik şokalad çubuqları. Hazırlanması:. Yumşaq kərə yağı ilə şəkər tozun
Gavalı piroqu
Ərzaqlar:. 100 q kərə yağı. 2/3 st şəkər tozu (2 x.q üzünə). 1 st un. 2 yumurta. 1 paket qabartma tozu. 1 ç.q darçın. 10-12 ədəd gavalı. Hazırlanması:. Yumşaq kərə yağı şəkər tozu ilə qarışdırılır. Yumurtanı əlavə edib qarışdırırıq
Kəsmikli piroq
Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 1,5 st un. 100 q kərə yağı. 3 x.q şəkər tozu. 1 ədəd yumurta. 1 x.q kakao. 1 paket qabartma tozu. 1 paket vanil. İçlik üçün:. 400 q pəhriz kəsmik. 1/2 st şəkər tozu. 3 yumurta. 50 q kərə yağı. 1 ədə
İrmik halvası
Ərzaqlar:. 1 st irmik (mannı). 100 q kərə yağı. 1/2 st qoz ləpəsi. 1/3 st kişmiş. Şərbət üçün:. 4 st su. 2 st şəkər tozu. 1 ədəd limonun qabığı. 2 ədəd mixək. 1/4 ç.q darçın. Hazırlanması:. Qazana suyu, şəkər tozunu, mixəyi
Beze (Marengi)
Ərzaqlar:. 4 ədəd yumurta ağı. 1 st şəkər tozu. 1 paket vanil. Hazırlanması:. Yumurtaların ağını sarısından ayırırıq. Ağını tamam köpüklənənə qədər mikserlə çalırıq. Şəkər tozunu az-az töküb mikserlə bərkiyənə qədər çalırıq
Peçenye ilə tort
Ərzaqlar:. 30 ədəd barmaq peçenye. 1/2 st qoz ləpəsi. Krem üçün:. 200 q krem pendir. 200 q krem qaymaq. 3 x.q şəkər tozu. Üstü üçün: . 50 q şokalad. Hazırlanması:. Əvvəlcə kremi hazırlayaq qaymaq, pendir və şəkər tozunu qarışdırı