Mətbəx

.

Mərci şorbası

Ərzaqlar:. 1 st qırmızı mərcimək. 2 ədəd baş soğan. 1 ədəd kök. 1 ədəd kartof. 1 x.q pomidor məti(tomat). 1 x.q quru nanə. 4 x.q zeytun yağı. 6 st su (2 st ət suyu və 4 st adi su götürə bilərsiniz). Duz. Istiot. 1 ədəd limon

.

Tərəvəzli toyuq şorbası

Ərzaqlar:. (6-8 nəfərlik). 400-450q toyuq qanadı dibi ilə birgə. 3 ədəd baş soğan. 2 ədəd kartof. 1 ədəd yerkökü. 1 ədəd şirin bibər. 1/3 st yumtu düyü. 1 x.q tomat. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. Duz. Istiot. Zövqə görə göyərt

.

Qarğıdalılı toyuq salatı

Ərzaqlar:. 1 balaca banka qarğıdalı. 100 q toyuğun döş əti. 100 q holland pendiri. 3 ədəd yumurta. 1 ədəd kök. 3-4 x.q mayonez. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Toyuğun döş ətini duzlu suda bişirib soyuyandan sonra doğrayırıq

.

Manqal salatı

Ərzaqlar:. 5 ədəd pomidor. 5 ədəd şirin bibər. 6 ədəd badımcan. 1 dəstə (keşniş, şüyüd, reyhan və göy soğan). Duz. Istiot. Zövqə görə əlavə olaraq acı bibər, sarımsaq vura bilərsiniz və başqa göyərtilər tökə bilərsiniz. Hazırlanması:

.

Tərəvəz ilə pendirli toyuq salatı

Ərzaqlar:. 150 q toyuğun döş əti. 2 ədəd kartof. 2 ədəd yumurta. 1 ədəd kök. 1 ədəd qırmızı çuğundur. 100 q kaşar ya da holland pendiri. Duz. Balaca dəstə soğan(ya da keşniş, şüyüd). (Zövqə görə istəsəniz göyərti vurmay

.

Qara gavalı və qozlu toyuq salatı

Ərzaqlar:. 300 q toyuğun döş əti. 4 ədəd yumurta. 10 ədəd qara gavalı. 2/1 st qoz ləpəsi. 100 q pendir. mayonez. duz. Hazırlanması. Toyuğun döş ətini duz töküb suda bişiririk. Soyuduqdan sonra xırda doğrayırıq. Qara gavalın

.

Qozlu kök salatı

Ərzaqlar:. 2 ədəd toyuğun döş əti. 6 ədəd soğan. 1/2 st qoz ləpəsi. 2 ədəd kök. 1 x.q söğanı qızartmaq üçün kərə yağı. 3-4 x.q xama. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra dörd bölüb nazik doğrayırıq

.

Yaşıl lobya qəlyanaltısı

Ərzaqlar:. 200 q yaşıl lobya. 10 ədəd qoz ləpəsi. 1 baş qırmızı soğan. 2 diş sarımsaq. 1x.q üzüm sirkəsi. 1 ç.q şəkər tozu. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Lobyanı təmizləyib böyük hissələrə bölürük. Yuduqdan sonra üstünə s

.

Xamalı kakaolu püre

Ərzaqlar:. 3 x.q şəkər tozu. 3 x.q kakao. 50 q kərə yağı. 2 x.q xama. Hazırlanması:. Kakao ilə şəkər tozunu qarışdırırıq. Xamanı əlavə edib qarışdırırıq. Qazın üstündə vam odda 5 -6 dəqiqə qarışdırırıq. Qaynayanda götürürük

.

Kakaolu burma qurabiyə

Ərzaqlar:. 200 q kərə yağı. 3/4 st şəkər tozu. 2 ədəd yumurta. 2,5-3 st un. 1 2 x.q kakao. paket qabartma tozu. 1 paket vanil. Hazırlanması:. Yumşalmış kərə yağını şəkər tozu və vanil ilə qaşıqla qarışdırırıq. Yumurtanı əlav

.

Şokoladlı çizkeyk

Ərzaqlar:. 400 q qurabiyə (Petit Beurre). 200 q kərə yağı. İçlik üçün:. 3 ədəd yumurta. 200 q qaymaq (33%-li). 500 q krem pendir. 2/3 st şəkər tozu. 1 paket vanil. 150 q şokolad. Hazırlanması:. Qurabiyəni blenderdən ya d

.

Damla şokoladlı keks

Ərzaqlar:. 3 ədəd yumurta. 1 st şəkər tozu. 1 st süd. 2/3 st zeytun ya da bitki yağı. 3 st un. 1 paket qabartma tozu. 1 paket vanil. 4 x.q damla şokoladı. 2 x.q kakao. 1/3 ç.q darçın. Hazırlanması:. Yumurtanı mikserlə ağaranadə

.

Yağlı xəmir ilə almalı, kişmişli və qozlu piroq

Ərzaqlar:. 500 q hazır yağlı xəmir. İç üçün:. 4 ədəd alma. 1/2 st qoz ləpəsi. 1/2 st kişmiş. 2 x.q şəkər tozu. 50 q kərə yağı. Üstü üçün:. 2 ədəd yumurta. 2 x.q şəkər tozu. 1 paket vanil. 200 q 33%-li qaymaq. Üstünə səpmə

.

Fəsəli

(Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biri)  . Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 4 st un. 1 st+1/3 st ilıq su. 1 ç.q quru maya. 1 ç.q duz. Arasına çəkmək üçün:. 1250 q kərə yağı. 1/2 ç.q ədava qarışığı(küşniş toxumu, hil, darçı

.

Kakaolu kakoslu qurabiyə

Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 4,5 st un. 125 q kərə yağı (yumşalmış). 5 x.q qatıq. 1/2 st bitki yağı. 2 ədəd yumurta (bir yumurta ağı içliyinə). 1/2 st şəkər kirşanı. 1 paket qabartma tozu. 1 paket vanil. 3 ç.q kakao. İç:. 1,

.

Rafaello

Ərzaqlar:. 3 st kakos. 1 banka qatılaşdırılmış süd. Qovrulmuş fındıq ləpəsi . Üstü üçün:. 0,5 st kakos. Hazırlanması:. Qatılaşdırılmış südü dərin bir qaba tökürük. Kakosu az-az əlavə edib qarışdırırıq. Kakoslu qarışıqda

.

Duzlu qurabiyə

Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 3 st un. 200 q kərə yağı (yumşaq). 3 x.q şəkər kirşanı. 1 yumurtanın ağı. 1/3 st bitki ya da zeytun yağı. 1 paket vanil. 1 paket qabartma tozu. 1 x.q sirkə. 1/2  ç.q duz. Üstü üçün:. 1 yumurtanın sarısı

.

Şəki oyması (Fətir)

(Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biri). Ərzaqlar:. 5,5 st un. 100 q kərə yağı. 1 st şəkər toxu. 1 st süd. 2 ədəd yumurta. 1 ç.q quru maya. 1/2 ç.q duz. 1/3 ç.q ədviyyat(darçın, hil, zəncəfil, zəfəran, keşniş toxumu

.

Şokoladlı keks

Ərzaqlar:. 100 q kərə yağı. 1/2 st şəkər tozu. 1,5 st ələnmiş un. 3 ədəd yumurta. 1 paket qabartma tozu (10 q). 100 q şokalad. Üstü üçün:. 50 q şokolad. kiçik şokalad çubuqları. Hazırlanması:. Yumşaq kərə yağı ilə şəkər tozun

.

Gavalı piroqu

Ərzaqlar:. 100 q kərə yağı. 2/3 st şəkər tozu (2 x.q üzünə). 1 st un. 2 yumurta. 1 paket qabartma tozu. 1 ç.q darçın. 10-12 ədəd gavalı. Hazırlanması:. Yumşaq kərə yağı şəkər tozu ilə qarışdırılır. Yumurtanı əlavə edib qarışdırırıq

.

Kəsmikli piroq

Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 1,5 st un. 100 q kərə yağı. 3 x.q şəkər tozu. 1 ədəd yumurta. 1 x.q kakao. 1 paket qabartma tozu. 1 paket vanil. İçlik üçün:. 400 q pəhriz kəsmik. 1/2 st şəkər tozu. 3 yumurta. 50 q kərə yağı. 1 ədə

.

İrmik halvası

Ərzaqlar:. 1 st irmik (mannı). 100 q kərə yağı. 1/2 st qoz ləpəsi. 1/3 st kişmiş. Şərbət üçün:. 4 st su. 2 st şəkər tozu. 1 ədəd limonun qabığı. 2 ədəd mixək. 1/4 ç.q darçın. Hazırlanması:. Qazana suyu, şəkər tozunu, mixəyi

.

Beze (Marengi)

Ərzaqlar:. 4 ədəd yumurta ağı. 1 st şəkər tozu. 1 paket vanil. Hazırlanması:. Yumurtaların ağını sarısından ayırırıq. Ağını tamam köpüklənənə qədər mikserlə çalırıq. Şəkər tozunu az-az töküb mikserlə bərkiyənə qədər çalırıq

.

Peçenye ilə tort

Ərzaqlar:. 30 ədəd barmaq peçenye. 1/2 st qoz ləpəsi. Krem üçün:. 200 q krem pendir. 200 q krem qaymaq. 3 x.q şəkər tozu. Üstü üçün: . 50 q şokalad. Hazırlanması:. Əvvəlcə kremi hazırlayaq qaymaq, pendir və şəkər tozunu qarışdırı

turlar.az

sonxeber.az geyim və ayaqqabılar reseptler yemek reseptleri yay koftalari valideynə məsləhət hamilələrin qidalanması hicab ortukleri toy gecesi novruz hakistasi vətənə aid bayatılar faydalı maskalar qu quşu