Mətbəx

.

Halvanın resepti

Tərkibi: un-180 qram, kərə yağı =200 qram, şəkər tozu -200 qram, su -200 ml, duz -bir çimdik. İlk öncə şərbəti hazırlayırıq. Bunu üçün 200 qram şəkər tozuna 200 ml su töküb qoyuruq qaynamağa. Şərbət qaynayan kimi onu kənar

.

Eklerin hazırlanması

Tərkibi:. Un-1 st. kərə yağlı marqarin- 120 qr. yumurta -4 ədəd. su -1 st. narın xörək duzu. Hazırlanması:. Bir qaba su, marqarin və duz qoyulub qaynadırıq. Sonra asra dərəcəli qazda alınmış kütləyə un əlavə edirik və durmada

.

Ev şəraitində Bauntinin hazırlanması

Lazımdır:. Qaymaq (20% yağ cream) – 200 ml. Kokos- 200 q. Südlü şokolad 200 g – 300 q. Şəkər – 85 q. Kərə yağı – 50 q,. Hazırlanması:. Vam od (aşağı istilikdə) üzərində yağ, krem və şəkər əridilir. Oddan götürüb üzərinə koko

.

Səhər yeməkləri müxtəlif ölkələrdə

Dünyanın müxtəlif ölkələrindəki səhər yeməklərinin fotolarını təqdim edirik

.

Qaymaqlı,göbələkli toyuq filesi

Ərzaqlar:. 1 ədəd toyuğun döş əti. 1 ədəd soğan. 3 ədəd göbələk . göyərti ( cəfəri və s. zövqə görə). bitki yağı. qaymaq. Hazırlanması:. Döş ətini xırda doğrayırıq. Tavaya yağ töküb (zeytun olsa, lap yaxşı) döş ətini qızardırıq

.

Meyvə-tərəvəz qırx hədisdə

1-Nar:. İmam Əli (ə) buyurmuşdur: "Uşaqlarınızın tez dil açması üçün onlara nar yedizdirin." Nar insanı arıqladır, təzyiqi aşağı salır, əsəb sisteminin normal olması üçün məsləhət görülür, qara ciyərə və sarılı

.

Rəngli bibərlərdən qlazok qəlyənaltısı

Ərzaqlar:. 3 ədəd bibər. 3 ədəd yumurta. göyərti: göy soğan . duru yağ. Hazırlanması. İlk öncə bibərləri dairəvi formada 0.5 sm qalınlığında doğrayırıq.Daha sonra bibərlərin içində olan ağ hissələrini təmizləyək. Tavaya dur

.

Salatlar haqqında bilmədiklərimiz

1. Salat, bir hamburger görə hər zaman daha az kalorilidir. Bu, tamamilə səhv bir məlumat . Salatın üzərinə əlavə olunan souslar olduqca yüksək kalorili ola bilər. Üstəlik zeytunyağı da sağlam olduğu səbəbiylə salatlard

.

Təbii mayonezin hazırlanma qaydası

Təbii məhsullardan istifadə etməyi sevən xanımlar artıq bilir ki, satışdakı ketçup, qatıq, süd və başqa məhsullar süni şəkildə hazırlanır. Həmçinin mayonez də süni şəkildə hazırlanır. Süni məhsullar insan orqanizmi üçün ço

.

İslama görə yemək yeməyin vacib xüsusiyyətləri

İslam dini, Müsəlmanın gündəlik həyatının nizamlı bir şəkildə olmasını buyurur və bu xüsusiyyəti Qur`anİ Kərim və Hədisi Şəriflərlə açıqlamışdır. Gündəlik yaşayış haqqında Peyğəmbər Əfəndimiz (s.a.s)dən rəvayət edilən Hədislərdə

.

Milli süfrə mədəniyyətimiz

Ulu babalarımızın və nənələrimizin əsrlər, qərinələr boyu öz gündəlik həyat və yaşam tərzində zaman-zaman, qətrə-qətrə yığıb topladıqları təcrübə və vərdişlər maddi- mədəniyyətimizin yaranması və formalaşmasında mühüm ro

.

Masa bəzəmək estetikası

Yemək bişirmək necə sənət hesab edilirsə, onu bəzəyib süfrəyə gətirmək də başqa bir sənət sayılır. Yeməkləriniz nə qədər gözəl, dadlı olursa-olsun, əgər siz süfrə qaydalarından bixəbərsinizsə, o zaman bu hal həm sizi, eyn

.

Süfrə mədəniyyəti

Bizim ən gözəl milli ənənələrimizdən biri elə süfrə mədəniyyətimizdir. Ailənin bir yerə yığışması, böyüyün yuxarı başda əyləşməsi, hər kəsin də öz yerini bilməsi həm ailədə tərbiyənin göstəricisidir, həm də bir səmimiyyətdir

.

Qramların stəkan və ya qaşıqla ölçüsü

110 qram badam -1 çay stəkanı. 150qram buğda -1 su stəkanı. 180 qr yarma -1 su stəkanı. 100qr qoz ləpəsi -1 su stəkanı. 110qr fındıq ləpəsi -1 çay stəkanı. 25 qr kakos -4 yemək qaşığı. 150qr mannı -1 su stəkanı. 70qr mann

.

Toyuqlu,göbələkli blinçik

Blinçikin hazırlanması. kəsmik - 200 q. yumurta - 2 ədəd. qatıq (və ya süd) - 500 ml. kraxmal- 2,5 x.q (vacib deyil atılmağı). şəkər tozu - 2 ç.q. duz - 0,5 ç.q. soda - 1 ç.q. un - 300 q. qızartmaq üçün bitki yağı. İçli

.

Krem

Ərzaqlar:. 250 q kərə yağı. 1 ədəd yumurta. 1 x.q un. 1 x.q kartof nişastası. 1,5 st süd. 1 st şəkər tozu. 1 paket vanil. Hazırlanması:. Südü, şəkər tozunu, vanili və yumurtanı qarışdırırıq. Kartof nişastasını və unu əlav

.

Tort üçün şirə

Ərzaqlar:. 1/3 st şəkər tozu. 1/3 st su. Ç.q ucunda vanil.  . Hazırlanması:. Bu ölçülər bir tort üçün nəzərdə tutulub. Şəkər tozu su və vanili qarışdırıb odun üzərinə qoyuruq. Qaynamağa başlayan kimi 1-2 dəqiqə qarışdırı

.

Suda bişmiş qarğıdalı

Ərzaqlar:. Sütül qarğıdalı. Su. Zövqə görə duz. Hazırlanması:. Sütül qarğıdalıların qabığını təmizləyib qazana yığırıq. Üstünə çıxana qədər su töküb normal odun üzərinə bişməyə qoyuruq. Qarğıdalının bərk olub olmamasında

.

Pendirli krem

Ərzaqlar:. 400 q krem pendir. 200 q qaymaq. 4-5 x.q şəkər tozu. Hazırlanması:. Krem pendir, qaymaq və şəkər tozunu üst-üstə tökürük. 5-10 dəqiqə mikserlə çalırıq. Kremimiz hazırdı. Nuş olsun!

turlar.az

sonxeber.az toy makiyajlari geyim və ayaqqabılar gozel gorunmek xolesterini azaldan qidalar balqabaq tumu xren yarpagi cennet almasinin hazirlanmasi məsəllər baldiza aid atalar sozu hakista sozler burcler