Mətbəx

.

Közdə qarğıdalı

Ərzaqlar:. Sütül qarğıdalı. Hazırlanması:. Yanan közün üstündə qarğıdalıları ya şişin ucuna taxıb bişirirsiniz ya da üstünə qoyub maşa vasitəsi ilə hər tərəfini çevirib bişirirsiniz. Ya da istəsəniz közün üstünə setka qoyu

.

Qarğıdalı partlağı

Ərzaqlar:. 1 st qarğıdalı (partlaq üçün xüsusi növ). Duz (zövrə görə). Hazırlanması:. Tavaya qarğıdalını töküb qazın üstündə normal odda dayanmadan taxta qaşıqla qarışdırırıq. (Diametri 26 sm tavaya 1 st qarğıdalı tökmə

.

Buğda qorğası

Ərzaqlar:. 1 st buğda. Hazırlanması:. Buğdanı təmizləyib yuyuruq. Buğdanı sudan çıxarıb dəsmalın üstünə səririk suyu çəkilir. Suyu çəkildikdən sonra qazın üstündə tavanı qızdırıb buğdanı tökürük. Vam odun üstündə taxta qaşıql

.

Düyü qorğası

Ərzaqlar:. 1st uzun düyü. Duz (zövqə görə). Hazırlanması:. Düyünü yuyub 2-3 saatlıq isti suya qoyduqdan sonra təmiz dəsmalın üstünə səririk suyu çəkilir. Sonra tavaya düyünü  töküb qazın üstündə normal odda dayanmadan taxt

.

Səməni

1 st buğda. Tənzif. Hazırlanması:. Buğdanı təmizləyib suya qoyub 2-3 gün saxlayırıq. Buğda şişəcək. Buğdanı sudan çıxarıb dəsmalın üstünə səririk suyu çəkilir. Suyu çəkildikdən sonra buğdanı qaba tökürük. Tənzifi suya salı

.

Kakaolu krem

Ərzaqlar:. 1,5 st süd. 1 ç.q kakao. 1 x.q kraxmal. 3 x.q şəkər tozu. 200 q kərə yağı. Hazırlanması:. Şəkər tozu, kakao və kraxmalı qazana töküb qarışdırırıq. Qarışığa südü əlavə edib qarışdırırıq. Qazanı normal odun üstün

.

Mayalı pizza xəmiri-2

Ərzaqlar:. 2 st un. 1ç.q maya. 1 ç.q şəkər tozu. 1/2 ç.q duz. 2 x.q bitki yağı. 3/4 st ilıq su. Yaymaq üçün əlavə 1-2 x.q un. Hazırlanması:. Əvvəlcə şəkər tozu ilə mayanı qarışdırıb yarı su ilə həll edib 10-15 dəq saxlayırıq

.

Mayasız yağlı xəmir

Ərzaqlar:. 4 st un. 2 ədəd yumurta. 1/2 ç.q duz. 2 ç.q sirkə. 1st ilıq su (təxminən). 400 q kərə yağı. Yağa və yaymağa əlavə un. Hazırlanması:. Una yumurta, duz, sirkə və su əlavə edib normal xəmir yoğururuq. Xəmirin üstün

.

Qutab xəmirinin hazırlanması

Ərzaqlar:. 6 st un. 1-2 ədəd yumurta. 1/3 ç.q sarıkök. 1 x.q duz. 1ç.q maya. 2 st ilıq su (təqribən). Yuxaları yaymaq üçün un. Hazırlanması:. 1/2 st su ilə mayanı qarışdırırıq 5-10 dəqiqə qalır köpüklənir. Unun ortasını açırıq

.

Mayasız pizza xəmiri

Ərzaqlar: . 3,5 st un. 200 q xama. 50 q kərə yağı. 2 ədəd yumurta. 1 x.q şəkər tozu. 1/2 ç.q duz. (bu xəmirdən diametri 26-28 sm olan 3 ədəd pizza alınır). Hazırlanması:. Yumşaq yağı unla ovuruq. Xamanı, yumurtanı, şəkə

.

Mayalı pizza xəmiri

Ərzaqlar:. 4 st un. 1 ədəd yumurta. 2 x.q şəkər tozu. 4 x.q bitki yağı. 1 ç.q quru maya. 1/2 ç.q duz. 1 st ilıq su ya da süd. Hazırlanması:. Unu ələyib bir qaba töküb ortasını aralayırıq. Üstünə şəkər  tozunu və duzu səpirik

.

Kəsmik ilə qaymaqlı krem

Ərzaqlar:. 200 q kəsmik (pəhriz kəsmik). 1 st şəkər tozu. 200 qr qaymaq. 1/2  ç.q vanil. Hazırlanması:. Kəsmiyi, şəkər tozu və vanili mikserlə ağarandək çalırıq. Elə çalmaq lazımdır ki şəkər tozu ərisin. Qaymağı əlavə edi

.

Gilas turşusu

Ərzaqlar:. Gilas. Duz. Şəkər tozu. Su. Yapışdırıcı. Hazırlanması:. Gilasın saplağını təmizləyib yuyub bankalara yığırıq. Hər bankaya  məs: 1 kq bankaya 1 dolu çay qaşığı duz və 1/3 çay qaşığı şəkər tozu tökürük. Üstünə

.

Zoğal mürəbbəsi

Ərzaqlar: . 1 kq zoğal. 1 kq şəkər tozu. 1 st su. Hazırlanması:. Zoğalı təmizləyib yuyuruq. Su ilə şəkər tozunu qarışdırıb qazın üstünə qoyuruq. Şəkər əriməyə başlayanda zoğalı tökürük. Astaca qarışdırırıq. Qaynara düşənd

.

Xiyar tutması

Ərzaqlar: . Xiyar. Acı bibər. Sarımsaq. Sirkə  (60%-li). Şəkər tozu. Duz. Kərəviz (quru ya da təzə). Şüyüd (quru şüyüd başı ya da təzə). Yapışdırıcı. Hazırlanması:. Xiyarları yuyub təmizləyirik. Hər bankaya 1 diş sarımsaq

.

Kələm tutması

Ərzaqlar: . 10 kq kələm. 4 ədəd qırmızı çuğundur. 3 ədəd acı bibər. 3-4 baş sarımsaq. 1 dəstə kərəviz. 1 dəstə şüyüd  (Əgər quru şüyüd başı və quru kərəviziniz. varsa ondan tökə bilərsiniz). Quru reyhan. Duz. Hazırlanması:

.

Göyəm turşusu

Ərzaqlar: . Göyəm. Sarımsaq. Duz. Şəkər tozu. Sirkə ( 60%-lı). Yapışqan. Hazırlanması:. Göyəmi saplağını təmizləyib yuyub bankalara yığırıq. Hər 800q -1kq bankaya 1 x.q duz, 1 ç.q şəkər tozu, 1 ç.q az sirkə və 1 balaca di

.

Ərik mürəbbəsi

Ərzaqlar: . 1 kq ərik (tumu çıxarılmış). 1 kq şəkər tozu. 1 st su. Hazırlanması:. Əriyin tumunu çıxarıb dörd yerə bölürük. Su ilə şəkər tozunu qarışdırıb qazın üstünə qoyuruq. Şəkər əriməyə başlayanda əriyi tökürük. Astac

.

Feyxoa mürəbbəsi

Ərzaqlar: . 1 kq feyxoa. 1,5 kq şəkər tozu. Hazırlanması:. Feyxoanı təmizləyib yuyuruq. Suyu süzülür. Sonra feyxoanı ət çəkən maşından keçiririk. Ət maşından keçirilmiş feyxoaya şəkər tozunu əlavə edib yaxşı qarışdırırıq

.

Nardança

Qeyd: Bütün meyvə və giləmeyvələrin (mürəbbə, turşu, kompot, nardança və s.) bişirərkən müxtəlif rənglər almasının səbəbi həmin meyvə və giləmeyvənin günün altında ya da kölgədə yetişməsindən asılıdır. Gün altında yetişənləri

.

Gül kələmi turşusu

Ərzaqlar: . 2 ədəd gül kələmi. 1 ədəd acı bibər. 1 baş sarımsaq. 3-4 baş şüyüd qurusu. 1 x.q kərəviz qurusu. 1ç.q reyhan qurusu. Duz. Hazırlanması:. Gül kələmini balaca hissələrə ayırıb, təmiz yuyuruq. Qazanda su qoyub, qaynadırıq

.

Duzlu suda xiyar tutması

Ərzaqlar: . Xiyar. Acı bibər. Sarımsaq. Duz. Kərəviz(quru ya da təzə). Şüyüd (şüyüd başı ya da təzə). Hazırlanması:. Xiyarları yuyub təmizləyirik. 3 litirlik bankaya 3 diş sarımsaq, 2 balaca şüyüd başı, 3-4 zoğ kərəviz yarpağı

.

Gilas mürəbbəsi

Ərzaqlar:. 1 kq gilas. 1 kq şəkər tozu. 1 st su. Hazırlanması:. Gilası yuyub təmizləyirik. Su ilə şəkər tozunu qarışdırıb qazın üstünə qoyuruq. Şəkər əriməyə başlayanda gilası tökürük. Astaca qarışdırırıq. Üzünə çıxan kəf

.

Heyva mürəbbəsi

Ərzaqlar:. 1 kq heyva. 1 kq şəkər tozu. 1,5 st su. Hazırlanması:. Heyvanı təmizləyib yuyub doğrayırıq. Doğranmış heyvalarıtəmiz yuyub üstünə qaynar su töküb 5 dəqiqə saxlayırıq. Bu vaxt bütün heyvaları suya salırıq ki, qaras

turlar.az

sonxeber.az yay geyimləri 2024 sac duzumleri sade makiyaj sekilleri tozsoranlar gavalının faydaları kişilərə təsir etmək mede siresi novruza aid novruz hakistasi ana haqqinda bayati xərçəng bürcü hakışdalar