Mətbəx

.

Közdə qarğıdalı

Ərzaqlar:. Sütül qarğıdalı. Hazırlanması:. Yanan közün üstündə qarğıdalıları ya şişin ucuna taxıb bişirirsiniz ya da üstünə qoyub maşa vasitəsi ilə hər tərəfini çevirib bişirirsiniz. Ya da istəsəniz közün üstünə setka qoyu

.

Qarğıdalı partlağı

Ərzaqlar:. 1 st qarğıdalı (partlaq üçün xüsusi növ). Duz (zövrə görə). Hazırlanması:. Tavaya qarğıdalını töküb qazın üstündə normal odda dayanmadan taxta qaşıqla qarışdırırıq. (Diametri 26 sm tavaya 1 st qarğıdalı tökmə

.

Buğda qorğası

Ərzaqlar:. 1 st buğda. Hazırlanması:. Buğdanı təmizləyib yuyuruq. Buğdanı sudan çıxarıb dəsmalın üstünə səririk suyu çəkilir. Suyu çəkildikdən sonra qazın üstündə tavanı qızdırıb buğdanı tökürük. Vam odun üstündə taxta qaşıql

.

Düyü qorğası

Ərzaqlar:. 1st uzun düyü. Duz (zövqə görə). Hazırlanması:. Düyünü yuyub 2-3 saatlıq isti suya qoyduqdan sonra təmiz dəsmalın üstünə səririk suyu çəkilir. Sonra tavaya düyünü  töküb qazın üstündə normal odda dayanmadan taxt

.

Səməni

1 st buğda. Tənzif. Hazırlanması:. Buğdanı təmizləyib suya qoyub 2-3 gün saxlayırıq. Buğda şişəcək. Buğdanı sudan çıxarıb dəsmalın üstünə səririk suyu çəkilir. Suyu çəkildikdən sonra buğdanı qaba tökürük. Tənzifi suya salı

.

Kakaolu krem

Ərzaqlar:. 1,5 st süd. 1 ç.q kakao. 1 x.q kraxmal. 3 x.q şəkər tozu. 200 q kərə yağı. Hazırlanması:. Şəkər tozu, kakao və kraxmalı qazana töküb qarışdırırıq. Qarışığa südü əlavə edib qarışdırırıq. Qazanı normal odun üstün

.

Mayalı pizza xəmiri-2

Ərzaqlar:. 2 st un. 1ç.q maya. 1 ç.q şəkər tozu. 1/2 ç.q duz. 2 x.q bitki yağı. 3/4 st ilıq su. Yaymaq üçün əlavə 1-2 x.q un. Hazırlanması:. Əvvəlcə şəkər tozu ilə mayanı qarışdırıb yarı su ilə həll edib 10-15 dəq saxlayırıq

.

Mayasız yağlı xəmir

Ərzaqlar:. 4 st un. 2 ədəd yumurta. 1/2 ç.q duz. 2 ç.q sirkə. 1st ilıq su (təxminən). 400 q kərə yağı. Yağa və yaymağa əlavə un. Hazırlanması:. Una yumurta, duz, sirkə və su əlavə edib normal xəmir yoğururuq. Xəmirin üstün

.

Qutab xəmirinin hazırlanması

Ərzaqlar:. 6 st un. 1-2 ədəd yumurta. 1/3 ç.q sarıkök. 1 x.q duz. 1ç.q maya. 2 st ilıq su (təqribən). Yuxaları yaymaq üçün un. Hazırlanması:. 1/2 st su ilə mayanı qarışdırırıq 5-10 dəqiqə qalır köpüklənir. Unun ortasını açırıq

.

Mayasız pizza xəmiri

Ərzaqlar: . 3,5 st un. 200 q xama. 50 q kərə yağı. 2 ədəd yumurta. 1 x.q şəkər tozu. 1/2 ç.q duz. (bu xəmirdən diametri 26-28 sm olan 3 ədəd pizza alınır). Hazırlanması:. Yumşaq yağı unla ovuruq. Xamanı, yumurtanı, şəkə

.

Mayalı pizza xəmiri

Ərzaqlar:. 4 st un. 1 ədəd yumurta. 2 x.q şəkər tozu. 4 x.q bitki yağı. 1 ç.q quru maya. 1/2 ç.q duz. 1 st ilıq su ya da süd. Hazırlanması:. Unu ələyib bir qaba töküb ortasını aralayırıq. Üstünə şəkər  tozunu və duzu səpirik

.

Kəsmik ilə qaymaqlı krem

Ərzaqlar:. 200 q kəsmik (pəhriz kəsmik). 1 st şəkər tozu. 200 qr qaymaq. 1/2  ç.q vanil. Hazırlanması:. Kəsmiyi, şəkər tozu və vanili mikserlə ağarandək çalırıq. Elə çalmaq lazımdır ki şəkər tozu ərisin. Qaymağı əlavə edi

.

Gilas turşusu

Ərzaqlar:. Gilas. Duz. Şəkər tozu. Su. Yapışdırıcı. Hazırlanması:. Gilasın saplağını təmizləyib yuyub bankalara yığırıq. Hər bankaya  məs: 1 kq bankaya 1 dolu çay qaşığı duz və 1/3 çay qaşığı şəkər tozu tökürük. Üstünə

.

Zoğal mürəbbəsi

Ərzaqlar: . 1 kq zoğal. 1 kq şəkər tozu. 1 st su. Hazırlanması:. Zoğalı təmizləyib yuyuruq. Su ilə şəkər tozunu qarışdırıb qazın üstünə qoyuruq. Şəkər əriməyə başlayanda zoğalı tökürük. Astaca qarışdırırıq. Qaynara düşənd

.

Xiyar tutması

Ərzaqlar: . Xiyar. Acı bibər. Sarımsaq. Sirkə  (60%-li). Şəkər tozu. Duz. Kərəviz (quru ya da təzə). Şüyüd (quru şüyüd başı ya da təzə). Yapışdırıcı. Hazırlanması:. Xiyarları yuyub təmizləyirik. Hər bankaya 1 diş sarımsaq

.

Kələm tutması

Ərzaqlar: . 10 kq kələm. 4 ədəd qırmızı çuğundur. 3 ədəd acı bibər. 3-4 baş sarımsaq. 1 dəstə kərəviz. 1 dəstə şüyüd  (Əgər quru şüyüd başı və quru kərəviziniz. varsa ondan tökə bilərsiniz). Quru reyhan. Duz. Hazırlanması:

.

Göyəm turşusu

Ərzaqlar: . Göyəm. Sarımsaq. Duz. Şəkər tozu. Sirkə ( 60%-lı). Yapışqan. Hazırlanması:. Göyəmi saplağını təmizləyib yuyub bankalara yığırıq. Hər 800q -1kq bankaya 1 x.q duz, 1 ç.q şəkər tozu, 1 ç.q az sirkə və 1 balaca di

.

Ərik mürəbbəsi

Ərzaqlar: . 1 kq ərik (tumu çıxarılmış). 1 kq şəkər tozu. 1 st su. Hazırlanması:. Əriyin tumunu çıxarıb dörd yerə bölürük. Su ilə şəkər tozunu qarışdırıb qazın üstünə qoyuruq. Şəkər əriməyə başlayanda əriyi tökürük. Astac

.

Feyxoa mürəbbəsi

Ərzaqlar: . 1 kq feyxoa. 1,5 kq şəkər tozu. Hazırlanması:. Feyxoanı təmizləyib yuyuruq. Suyu süzülür. Sonra feyxoanı ət çəkən maşından keçiririk. Ət maşından keçirilmiş feyxoaya şəkər tozunu əlavə edib yaxşı qarışdırırıq

.

Nardança

Qeyd: Bütün meyvə və giləmeyvələrin (mürəbbə, turşu, kompot, nardança və s.) bişirərkən müxtəlif rənglər almasının səbəbi həmin meyvə və giləmeyvənin günün altında ya da kölgədə yetişməsindən asılıdır. Gün altında yetişənləri

.

Gül kələmi turşusu

Ərzaqlar: . 2 ədəd gül kələmi. 1 ədəd acı bibər. 1 baş sarımsaq. 3-4 baş şüyüd qurusu. 1 x.q kərəviz qurusu. 1ç.q reyhan qurusu. Duz. Hazırlanması:. Gül kələmini balaca hissələrə ayırıb, təmiz yuyuruq. Qazanda su qoyub, qaynadırıq

.

Duzlu suda xiyar tutması

Ərzaqlar: . Xiyar. Acı bibər. Sarımsaq. Duz. Kərəviz(quru ya da təzə). Şüyüd (şüyüd başı ya da təzə). Hazırlanması:. Xiyarları yuyub təmizləyirik. 3 litirlik bankaya 3 diş sarımsaq, 2 balaca şüyüd başı, 3-4 zoğ kərəviz yarpağı

.

Gilas mürəbbəsi

Ərzaqlar:. 1 kq gilas. 1 kq şəkər tozu. 1 st su. Hazırlanması:. Gilası yuyub təmizləyirik. Su ilə şəkər tozunu qarışdırıb qazın üstünə qoyuruq. Şəkər əriməyə başlayanda gilası tökürük. Astaca qarışdırırıq. Üzünə çıxan kəf

.

Heyva mürəbbəsi

Ərzaqlar:. 1 kq heyva. 1 kq şəkər tozu. 1,5 st su. Hazırlanması:. Heyvanı təmizləyib yuyub doğrayırıq. Doğranmış heyvalarıtəmiz yuyub üstünə qaynar su töküb 5 dəqiqə saxlayırıq. Bu vaxt bütün heyvaları suya salırıq ki, qaras

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az kosmetoloq yay kolleksiyasi yaz geyimleri 2025 sevgi üz və bədənə qulluq yaz geyimleri makaronlar sanamalar sirin qogal aysel yumurta muellim seiri