Mətbəx

.

Qozlu borucuq

(Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biri). Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 2,5 st un. 200 q xama. 125 q kərə yağı. İçlik:. 1 st qoz ilə şəkər tozu qarışığı. 2 x.q bal. Çay qaşığının ucunda darçın. Üzü üçün:. 1 ədəd yumurta

.

Kəsmikli kökə

Ərzaqlar:. 3 st un. 250 q kərə yağı. 200 q pəhriz kəsmiyi. 1/3 ç.q duz. 1 paket vanil. Üstünə səpmək üçün şəkər tozu. Yaymaq üçün: 1-2 x.q un. Hazırlanması:. Yağı sürtgəcin böyük gözündən keçiririk. Yağa unu əlavə edib ovuruq

.

Kakoslu rulet

Ərzaqlar: . Biskvit üçün:. 1+1/4 st un. 1+1/4 st şəkər tozu. 5 ədəd yumurta. 1/2 paket vanil (5 q). 1 paket qabartma tozu (10 q). Krem üçün: . 1 banka qatılaşdırılmış süd. 200 q kərə yağı. 1/2 paket vanil (5q). Araların

.

Alma cemli piroq

Ərzaqlar:. 2 ədəd yumurta. 3 st un. 200 q kərə yağı. 1 st şəkər tozu. 1/2 paket vanil (5 q). 1 paket qabartma tozu (10q). 200-250 q alma çemi. Zövrə görə içinə tökmək üçün: qoz ləpəsi. Zövqə görə üstü üçün: şəkər kirşanı

.

Zebra keksi

Ərzaqlar:. 200 q xama. 100 q kərə yağı. 2/3 st şəkər tozu. 2 ədəd yumurta. 1,5 st un. 1 paket vanil. 1 paket qabartma tozu. 2 ç.q kakao. Hazırlanması:. Yumşalmış yağı vanil və şəkər tozu ilə qaşıqla qarışdırırıq. Qarışığ

.

Qoz qutabı-Üç qulaq-Üçkünc paxlava

(Bu qutab Azərbaycanın qədim milli şirniyyatlarının bir növüdür). Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 6 st un. 1-2 ədəd yumurta. 1/3 ç.q sarıkök. 1 x.q duz. 1ç.q maya. 2 st ilıq su (təqribən). Yuxaları yaymaq üçün un. İç üçün:. 4-5 s

.

Düyü qutabı

(Bu qutab Azərbaycanın qədim milli şirniyyatlarının bir növüdür). Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 6 st un. 1-2 ədəd yumurta. 1/3 ç.q sarıkök. 1 x.q duz. 1ç.q maya. 2 st ilıq su (təqribən). Yuxaları yaymaq üçün un. İç üçün:. 1 s

.

Moruqlu tort

Ərzaqlar:. Biskvit üçün:. 6 ədəd yumurta. 1 st şəkər tozu. 1 st un. 1/2 paket vanil. Krem üçün: . 200 q kəsmik. 1 st şəkər tozu. 200 qaymaq. 1/2 paket vanil. Bəzədilməsi üçün:. Moruq (təzə ya da dondurulmuş). qoz. Hazırlanması:

.

Almalı keks

Ərzaqlar:. 5 yumurta. 1 st şəkər tozu. 1st + 3/5 st un. 3 ədəd alma. 1 paket vanil. Hazırlanması:. Yumurtanı köpüklənənə qədər mikserlə çalırıq. Vanili və şəkər tozunu az-az əlavə edib 5 dəqiqə mikserlə çalırıq. Unu az-a

.

Napoleon tortu

Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 3 st un. 200 q kərə yağı. 1/4 st su. 1 ədəd yumurta. 2 ç.q uksus. 0,5 ç.q soda. ç.q ucunda duz. Krem üçün:. 200 q kərə yağı. 1 banka qatılaşdırılmış süd. 1 paket vanil. Hazırlanması:. Ələnmiş unu

.

Qatılaşdırılmış süd ilə biskvit

Ərzaqlar: . 1,5 st un . 2 x.q şəkər tozu . 1 yumurta . 2 ç.q kakao . 1 banka qatılaşdırılmış süd . 1/4 st süd . 1 paket qabarma tozu . Hazırlanması. Yumurtanı qatılaşdırılmış süd  ilə  qarışdırırıq. Şəkər tozunu əlavə edi

.

Bananlı qaymaqlı tort

Ərzaqlar: . 250 q peçenye. 200 q kərə yağı. 2 x.q kakao. İç üçün:. 3 x.q şokolad yağı. 3 ədəd banan. 20 q kərə yağı. 2 x.q şəkər tozu. Krem üçün:. 200 q qaymaq. 2 x.q şəkər kirşanı. 1/2 ç.q vanil. Hazırlanması:. Peçenyelər

.

Yağlı xəmirdən qozlu pirojna

Ərzaqlar:. 1 kq yağlı xəmir. İç üçün:. 1 st  şəkər tozu ilə qarışdırılmış çəkilmiş qoz ləpəsi. Üz üçün:. 1 ədəd yumurta, 2 ç.q xaş- xaş. Hazırlanması:. Xəmiri soyuducudan çıxarırıq 10-15 dəqiqə qalır. Hazır xəmirdisə bi

.

Ballı tort

Ərzaqlar:. 3 yumurta . 1,5 st şəkər tozu . 1,5 x.q bal . 100 q yağ . 1 ç.q soda . 1/2 paket vanil . 3 st un . Qaba töküb yaymaq üçün 5-6 x.q un . Krem üçün:. 1 banka qatılaşdırılmış bişmiş süd . 200 q kərə yağı . 1/2 pake

.

Yağlı xəmirdən gilaslı pirojna

Ərzaqlar:. 1 kq yağlı xəmir . 1 st gilas (təzə,ya kampotun içindən çıxarılmış ya da dondurulmuş) . 1 ədəd yumurta . 2 x.q kokos . 2 x.q şəkər tozu . Hazırlanması:. Xəmiri buzxanadan çıxardırıq buzu açılır. Gilasın çəyirdəyin

.

Firni

Ərzaqlar: . (5-6 nəfərlik). 6 st süd . 1/2 st yumru düyü . 4 x.q şəkər tozu . 50 q kərə yağı . 1 x.q darçın . Hazırlanması:. Təmiz yumru düyünü maşında üyüdüb, un halına salırıq. İstəsəniz düyünü 2 saat suda saxlayıb, sonr

.

Şokaladlı, qozlu və kokoslu tort

Ərzaqlar: . Biskvit üçün:. 10 ədəd yumurta . 2 st şəkər tozu . 2 st un . 2 x.q kakao . 1 ç.q vanil . Krem üçün: . 1 banka qatılaşdırılmış süd . 200 qr kərə yağı . 1/2 ç.q vanil . Bəzək üçün: . Şokalad . Kokos . Qoz ləpəs

.

Şəkərçörəyi

Ərzaqlar:. 3 st un . 250 q kərə yağı . 1 st şəkər kirşanı . 1 ədəd yumurta . 1/2 paket qabartma tozu . 1/2 paket vanil . Hazırlanması:. Yumşaq kərə yağı ilə vanil və şəkər kirşanını mikserlə çalırıq. Yumurtanı ağını sarısında

.

Meyvəli tort

Ərzaqlar: . Biskvit üçün:. 6 ədəd yumurta. 1 st şəkər tozu. 1 st un. 1/2 ç.q vanil. Krem üçün:  . 200 q kəsmik. 1 st şəkər tozu. 200 q qaymaq. 1/2 ç.q vanil. Bəzək üçün: . 2 ədəd apelsin. 3 ədəd kivi. 2 ədəd banan. Hazırlanması:

.

Düyü ilə kəsmikli piroq

Ərzaqlar: . Xəmir üçün:. 3 st un. 200 q kərə yağı. 200 q xama. 1 st şəkər tozu. 1 ədəd yumurta. 1 ç.q soda. ç.q ucunda duz. İçlik üçün:. 500 q kəsmik. 7-8 ədəd yumurta. 200 q kərə yağı. 1/2  st uzun düyü. Hazırlanması:. Əvvəlc

.

Sitruslu kişmişli keks

Ərzaqlar:. 1,5 st un . 4/5 st şəkər tozu . 250 q kərə yağı . 5 yumurta . 1/2 st kişmiş . 3 x.q nişasta . 1 x.q şəkər kirşanı . 1 paket qabartma tozu . 1 limon qabığı . 1 portağal qabığı . Hazırlanması:. Kişmişi isti suy

.

Qozlu kətə

Ərzaqlar: . Xəmir üçün:. 250 q kərə yağı . 250 q xama . 4-4,5 st un . 1 paket qabartma tozu . 1 paket vanil . 1/2 ç.q duz . İç üçün:. 3 st şəkər tozu ilə qarışdırılmış qoz ləpəsi . Üz üçün: . 1 ədəd yumurta . Hazırlanması:

.

Kokoslu qurabiyə

Ərzaqlar: . 2 st un. 200 q kərə yağı. 3/4 st şəkər tozu. 1 st kakos. 3 ədəd yumurta. 1 qutu  qabartma tozu (ya da 1 ç.q soda). Hazırlanması:. Yumşaq yağı şəkər tozu ilə qarışdırırıq. Yumurtanı əlavə edib yenə qarışdırırıq

.

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroq

Ərzaqlar:. Piroqun altı üçün:. 400 q kəsmik . 2 yumurta . 1/2 st şəkər tozu . 1/2 st süd . 3 x.q mannı . 2 x.q nişasta . 1/2 limonun qabığı . 1 ç.q limon şirəsi . 1 paket vanil çay qaşığının ucunda duz . Piroqun üstü üçün:

turlar.az

sonxeber.az sac duzumleri yemek reseptleri qadin dunyasi geyim kombinləri kitayski roza soz ehtiyati artirmaq lasyon hazirlanmasi aysel nizami gencevi bayatılar qz eviyçun hakışta tut ağacı tutdudu