Mətbəx
Tava – Kəbab
Ərzaqlar:. 500 q çəkilmiş qoyun əti. 2 ədəd baş soğan. 4-5 ədəd pomidor. 10-11 ədəd orta ölçülü kartof. 2 ədəd yumurta. 2 x.q əridilmiş k-ərə yağı. 1 ç.q sumax. Balaca dəstə keşniş, şüyüd, göy soğan. Duz. Istiot. Hazırlanması:
Qoyun ətindən həftəbecər
Ərzaqlar:. 500 q qoyun əti. 200-300 q qoyun piyi. 4-5 ədəd badımcan. 3 ədəd pomidor. 2 ədəd şirin bibər. 3-4 ədəd kartof. 2-3 diş sarımsaq. 3 ədəd baş soğan. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 1 dəstə keşniş və şüyüd. duz. Istiot
Arzuman küftəsi
Ərzaqlar:. 1 kq çəkilmiş qoyun əti. 3 ədəd baş soğan. 6 ədəd yumurta. 1ç.q sumaq. Keşniş, şüyüd. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Yumutranı suda tam bişirib qabığını təmizləyirik. Soğanı sürtgəcdən ya blenderdən keçiririk. (Y
Sobada mayonezli və ketçuplu toyuq qızartması
Ərzaqlar:. 1 kq toyuq əti. 6-7 ədəd kartof. 1 ədəd baş söğan. 2-3 diş sarımsaq. 2 x.q ketçup. 2 x.q mayonez. Duz. Istiot. 2-3 x.q birki yağı. Hazırlanması:. Soğan ilə sarımsağın qabığını soyub yuduqdan sonra xırda doğrayırıq
Bibər dolması
Ərzaqlar:. 500 q bişmiş qoyun ətinin qiyməsi. 500-600 q şirin bibər. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. Duz. İstiot. 1/3 st bulyon ya da su. Çay qaşığının ucunda darçın. Sarıkök. Qatıq. Hazırlanması:. Qiyməni hazırlamaq üçün soğa
Pomidor dolması
Ərzaqlar:. 500 q bişmiş qoyun ətinin qiyməsi. 700 q pomidor. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. Duz. İstiot. 1 balaca dəstə reyhan. Hazırlanması:. Qiyməni hazırlamaq üçün soğan ilə çəkilmiş (500 q ətə 2ədəd baş soğan) qoyun ətin
Rza küftə
(4-5 nəfərlik). Ərzaqlar:. 1 kq soğanla çəkilmiş qoyun əti. 3 ədəd baş soğan. 2-3 x.q əridilmiş kərə yağı. 2 x.q pamidor püresi (tomat). 1 ç.q şəkər tozu. 1 ədəd limon. Çay qaşığının ucunda darçın. Duz. Istiot. Keşniş, şüyüd
Heyva dolması
Ərzaqlar:. 250-300 q bişmiş qoyun ətinin qiyməsi. 150-200 q təmizlənmiş şabalıd. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 5 ədəd heyva. Çay qaşığının ucunda darçın. Duz. İstiot. 1/2 st su. Hazırlanması:. Qiyməni hazırlamaq üçün soğan il
Qoyun ətindən kələm dolması (şabalıdlı, heyvalı)
Ərzaqlar:. 1 kq çəkilmiş qoyun əti. 1/3 st yumru düyü. 2 baş soğan. 1ç.q pomidor püresi (tomat). 1 st təmizlənmiş şabalıd. 1 ədəd heyva. 1,5 kq kələm. Keşniş, şüyüd. Duz. istiot. Darçın. Hazırlanması:. Kələmin içini kəsi
Albalılı plov
Ərzaqlar:. 5 st uzun düyü. 1 k.q qoyun əti. 4 xq əridilmiş kərə yağı. 3 ədəd baş soğan. 1 st tumu çixarilmiş albalı. 1/5 c.q darçın. Duz. Istiot. Qazmaq üçün. 3 x.q qatıq. 1 ədəd yumurta. Hazırlanması:. Əvvəlcə düyünü 5-
Səbzi qovurma plov
Ərzaqlar:. 5 st uzun düyü. 500-600 q qoyun əti. 3 dəstə kəvər, 1 dəstə ispanaq, 1 dəstə quzu qulağı,1 göy soğan,. 1 dəstə keşniş, 1 dəstə şüyüd. 2 ədəd baş soğan. 4-5 x.q əridilmiş kərə yağı. 7-8 ədəd albuxara. 1 x.q zəfəran
Kartof dolması
Ərzaqlar:. 18-20 ədəd orta ölçülü kartof. 150-200q xama. 1 x.q əridilmiş kərə yağı. Duz. Istiot. İçlik üçün:. 500-600 q bişmiş qoyun ətinin qiyməsi. 1/3 ç.q sarıkök. Hazırlanması:. İçliyi hazırlamaq üçün 500-600 qr qoyu
Sarımsaqlı pamidor şirəsi ilə kotlet
Ərzaqlar:. 500 q çəkilmiş qoyun əti. 5 ədəd pamidor. 2 ədəd baş soğan. 2-3 diş sarımsaq. Duz. Istiot. Qızartmaq üçün bitki yağı. Yeməyin yanında vermək üçün kartof əzməsi:. 8-9 ədəd kartof. 1 x.q əridilmiş kərə yağı. 1/
Sobada balıq
Ərzaqlar:. 500 q balıq. 1 dəstə cəfəri. 3 ədəd pamidor. 2 ədəd baş soğan. Duz. Bitki yağı. Hazırlanması:. Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra iki bölüb nazik doğrayırıq. Qaba tökəndə əlimizlə az əzirik. Balığı təmizləyi
Sobada sarımsaqlı lülə kabab
Ərzaqlar:. 500 q çəkilmiş qoyun əti. 2 ədəd baş soğan. 2-3 diş sarımsaq. 1/3 ç.q qırmızı bibər. Duz. Istiot. Bəzəmək üçün: . 1 x.q sumax. 1 ədəd qırmızı baş soğan. Qabı yağlamaq üçün: bitki yağı. Hazırlanması:. Soğanı təmizləyi
Toyuq plov
Ərzaqlar:. 4 st uzun düyü. 1 ədəd toyuq. 4 x.q əridilmiş kərə yağı. 1/2 st kişmiş. 10 ədəd qaysı. Sarıkök ya da zəfəran. Duz. İstiot. Qazmaq üçün:. 1 ədəd yumurta. 3 x.q qatıq. Hazırlanması:. Toyuğu təmizləyib yuduqdan sonr
Balıq qızartması
Ərzaqlar:. 1 kq balıq. 2-3 x.q un. Duz. Qızartmaq üçün: bitki yağı. Hazırlanması:. Balığı təmizlədikdən sonra yuyuruq. Yuyulmuş balığın üstünə zövqə görə duz töküb qarışdırırıq. Ələnmiş unu düz qaba tökürük. Duzlanmış balığı
Sobada ətli qat-qat
(5 nəfərlik). Ərzaqlar:. 500 q çəkilmiş qoyun əti. 3 ədəd baş soğan. 3 ədəd pamidor. 3 ədəd badımcan. 3 ədəd kartof. 1 ədəd şirin bibər. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 100 q pendir. 1 x.q mayonez. Qızartmaq üçan bitki yağı. Duz
Xəşil
Ərzaqlar:. (2 nəfərlik). 1 st un. 3 st qaynadılmış soyuq su. 1/3 ç.q duz. Üstü üçün:. Bəhməz (doşab). Əridilmiş kərə yağı. Şəkər tozu. Hazırlanması:. Suyu bir qazana töküb üstünə duz töküb qarışdırırıq. Ələnmiş unu əlav
Qır-qır plov
(Azərbaycanın milli plov(aş) növlərindən biri). Ərzaqlar:. 500 q çəkilmiş qoyun əti. 2 ədəd baş soğan. 3 st uzun düyü. 4 x.q əridilmiş kərə yağı. 500 q təmizlənmiş şabalıd. 5-6 ədəd albuxara. 10-12 ədəd zoğal. 1 x.q zəfəran
Balqabaqlı aş
Ərzaqlar:. 3 st uzun düyü. 500 q qoyun əti. 500 q balqabaq. 3 ədəd baş soğan. 1 ədəd nar. 3-4 x.q əridilmiş kərə yağı. 1 x.q zəfəran. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Zəfəranın üstünə qaynar su töküb dəm almağa qoyuruq. Soğan
Kartof ilə tomatlı qazan kotleti
Ərzaqlar:. (6 nəfərlik). 450-500 q soğanla çəkilmiş qoyun ya da mal əti (əti 2 ədəd baş soğanla ət maşınından keçirdirik). 5-6 ədəd orta kartof. 2 ç.q tomat. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 2-3 x.q birki yağı. Duz. Istiot. Hazırlanması:
Gürzə
(3-4 nəfərlik). Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 2 st un. 1 ədəd yumurta. 1/2 ç.q duz. 1/4 st ilıq su(təxminən). Yuxaları yaymaq üçün əlavə un. İçlik üçün:. 300-400 q hazır bişmiş qoyun ətinin qiyməsi. (Ya da soğanla çəkilmiş bişməmi
Kiyev kotleti
Ərzaqlar:. Üstü üçün:. 4 ədəd toyuğun döş əti. Duz. İçlik üçün:. 200 q kərə yağı. 1 balaca dəstə cəfəri (ya da şüyüd). Qızartmaq üçün:. 3 yumurta. Suxarı. Bitki yağı. Hazırlanması:. Çəfərini təmizləyib yuyuruq və xırda doğrayırıq