Mətbəx
Toyuğun döş ətindən kotlet
Ərzaqlar: . 300 q toyuğun döş əti . 3 ədəd yumurta . 3 x.q moyanez . 3 x.q un . Zövqə görə duz və istiot . Qızartmaq üçün: bitki yağı Hazırlanması:. Toyuğun döş ətini xırda dörd künc doğrayırıq. Ətə duz və istiot töküb qarışdırırıq
Ətli səbzi qovurma
Ərzaqlar:. 500 q suda bişmiş xırda doğranmış qoyun əti (ya da mal əti). 3 ədəd baş soğan. 4-5 dəstə göyərti (kəvər, keşniş, şüyüd, cəfəri, nanə, ispanaq). 4-5 ədəd alça turşusu. 2 x.əridilmiş kərə yağı. Duz. İstiot. Hazırlanması:
Ciyər qovurması
Ərzaqlar:. 500 q ciyər . 3 ədəd baş soğan . 3 x.q əridilmiş kərə yağı . Duz . Hazırlanması:. Soğanı doğrayırıq. Soğana yağ və duz töküb qovururuq. Qovrulmuş soğanın üstünə doğranmış ciyəri əlavə edirik. Ciyər hazır olan
Kartof ilə içi doldurulmuş toyuq
Ərzaqlar:. 1 ədəd toyuq . 5 ədəd kartof . 2 x.q. кеtçup . 2 x.q mayonez . Duz . İstiot . Hazırlanması:. Kartofu suda bişiririk. Kartof tam bişməmiş götürürük. Soyuduqdan sonra xırda kubik doğrayırıq. Kartofa duz, istiot
Pomidor, bibər və badımcan dolması
Ərzaqlar:. 1 kq qiymə. 8-9 ədəd pomidor. 8-9 ədəd bibər. 8-9 ədəd badımcan. 1 balaca dəstə keşniş, şüyüd və reyhan. 2 x.q kərə yağı. Duz. İstiot. Hazırlanması:. Əvvəlcə qiyməni hazırlayırıq. Bax. Qiymənin hazırlanması. Hazı
Döşəməli aş
Ərzaqlar:. 5 st uzun düyü. 1 ədəd doğranmış toyuq. 500 q təmizlənmiş şabalıd. 3 ədəd soğan. 4 x.q əridilmiş kərə yağı. 1 st kişmiş. 10 ədəd qaysı. 10 ədəd albuxara ya da alça turşusu. Sarıkök ya da zəfəran. Duz. İstiot. Qazma
Şah plov
Ərzaqlar: . 4 st uzun düyü . 1 kq suda bişmiş sümüksüz qoyun əti . 500 q təmizlənmiş şabalıd . 3 ədəd baş soğan . 4 x.q əridilmiş kərə yağı . 1 st kişmiş . 10 ədəd qaysı . 10 ədəd albuxara ya da alça turşusu . Sarıkök y
Südlü qaymaqlı dondurma
(iki nəfərlik). Ərzaqlar:. 1 st süd. 2 yumurta sarısı. 200 q qaymaq 33-35 %-li. 3 x.q şəkər tozu. 1 paket vanil. Hazırlanması:. Yumurtanın sarısını ağından ayırırıq. Sarısını mikserlə çalırıq. Şəkər tozunu az-az töküb bərkiyən
Sadə dondurma
(iki nəfərlik). Ərzaqlar:. 2 st süd. 2 yumurta sarısı. 3 x.q şəkər tozu. 1 x.q nişasta. 1 paket vanil. Hazırlanması:. Yumurtanın sarısını ağından ayırırıq. Sarısını mikserlə çalırıq. Şəkər tozunu az-az töküb bərkiyənə qədə
Qaymaqlı böyürtkən deserti
(İki nəfərlik). Ərzaqlar:. 250 q böyürtkən. 200 q qaymaq. 2 x.q şəkər kirşanı. 1-2 x.q damla şokolad. Hazırlanması:. Böyürtkəni təmizləyib yuyub suyu süzüldükdən sonra qablara yığırıq. Qaymaq ilə şəkər kirşanını qarışdırırıq
Şokoladlı dondurma
Ərzaqlar:. 1/2 st süd. 1/2 st şəkər tozu. 100 q şokolad. 400 q qaymaq. Hazırlanması:. Şokoladı su hamamında əridirik. Südü və şəkər tozunun yarısını ərimiş şokoladın üstünə əlavə edirik. Şokolad qarışığını az qatılaşana qədə
Hazır yağlı xəmirdən kətə
Ərzaqlar:. 8 ədəd yağlı xəmir. 250 q kəsmik. Qızartmağa zeytun yağı. 2 dəstə göyərti (göy soğan, keşniş, şüyüd, nanə, cəfəri, ispanaq). Duz. Hazırlanması:. Göyərtiləri təmizləyib yuyub doğrayırıq. Kəsmik ilə göyərtini qarışdırırıq
Qiyməli börək
Ərzaqlar:. 400 q hazır qiymə (Az yağda soğan ilə qovrulmuş duz və istiot vurulmuş). 4 ədəd börək yuxası. 1-2 ədəd yumurta. 1 st süd. 1/3 st zeytun yağı. 4-5 x.q əridilmiş kərə yağı. 1 balaca dəstə cəfəri. 1 ç.q çörəkotu
Göyərti qutabı (kətə)
Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 4-5 st un. 1 yumurta. 1 ç.q duz. Aparanadək ilıq su. Zövqə görə sarıkök əlavə edə bilərsiniz. Yuxaları yaymaq üçün: 4-5 x.q un. İç üçün:. 10 dəstə göyərti (keşniş, şüyüd, ispanaq, göy soğan, nanə,
Şor kətəsi (Kəsmikli kətə)
Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 4 st un. 1 ç.q duz. ilıq su (aparanadək). İçlik:. 500-600 q şor ya da kəsmik (Kəsmik quru olmalıdır). 1 ədəd baş soğan. Duz. zövqə görə sumaq ya da nar dənələri. Yuxaları yaymaq üçün: un. Süfrəyə verilərkə
Sosiskalı qarnı yarıq börək
Ərzaqlar:. 2 ədəd börək yuxası. 4 ədəd sosiska. 2 ədəd pomidor. 1 ədəd şirin bibər. 1 baş soğan. 1 ədəd yumurta. 1/2 st süd. 1/2 st birki yağı (arzuya görə yağın yarısını əridilmiş kərə yağı istifadə edə bilərsiniz). Duz
Balqabaq qutabı
Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 4 st un. 1ç.q duz. Aparana qədər ilıq su. İçlik üçün:. 500 q balqabaq. 2 ədəd baş soğan. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 1 ədəd nar. Darçın. Duz. Qızartmaq üçün bitki ya da kərə yağı. Hazırlanması:. Balqabağı
Kartoflu börək
Ərzaqlar:. 2 ədəd börək yuxası. 4 ədəd kartof. 1/2 st bitki yağı. 1/2 st süd. 1 ədəd yumurta. Balaca dəstə cəfəri. Duz. Istiot. Üstünə səpmək üçün çörəkotu. Hazırlanması:. Kartofun qabığını soyub suda bişiririk.Soyuduqda
Pomidorlu pizza (Marqarita)
Ərzaqlar:. Bu xəmirdən 2 pizza alınır. Xəmir üçün: . 2 st un. 1ç.q maya. 1 ç.q şəkər tozu. 1/2 ç.q duz. 2 x.q bitki yağı. 3/4 st ilıq su. Yaymaq üçün əlavə 1-2 x.q un. Bir ədəd pizzanın üstü üçün:. 4 ədəd pomidor. 2-3 di
Kolbasalı pizza
Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 3,5 st un. 200 q xama. 50 qr kərə yağı. 2 ədəd yumurta. 1 x.q şəkər tozu. 1/2 ç.q duz. Üstü üçün:. 300 q kolbasa. 200-250 q pendir. 3 x.q mayonez. 3 x.q ketcap. 3 ədəd pomidor. 3 ədəd şirin bibər
Sosiskalı pizza
Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 4 st un . 1 ədəd yumurta . 2 x.q şəkər tozu . 4 x.q bitki yağı . 1 ç.q quru maya . 1/2 ç.q duz . 1 st ilıq su ya da süd . Üstü üçün:. 9 ədəd sosiska . 3 ədəd pomidor . 3 ədəd şirin bibər . 3 x.q ketca
Yağlı xəmirdən qiyməli pirojna
Ərzaqlar: . 1 kq yağlı xəmir . 500 q qiymə . 1 yumurta . Çörək otu . Hazırlanması:. Qiyməni hazırlamaq üçün Qiymənin hazırlanmasına bax. Xəmiri soyuducudan çıxardırıq buzu açılır. Xəmirin hər bir kvadratına 1 x.q qiymə qoyu
Yağlı xəmirdən ciyərli pirojna
Ərzaqlar: . 1 kq yağlı xəmir . 1 ədəd yumurta . İçlik:. 500 q çiyər . 3 ədəd baş soğan . 3 x.q əridilmiş kərə yağı . Duz . Hazırlanması:. Xəmiri soyuducudan çıxarırıq. Xəmirin buzu açılana qədər içlik hazırlayırıq. İçliy
Şirvan qutabı (çudu)
Ərzaqlar: . Xəmir üçün:. 1 kq un,. 3 yumurta,. 250 q kərə yağı,. 1 st süd,. 2 x.q xama,. 1 ç.q quru maya,. 1ç.q dolu duz. İçlik üçün:. Qiymə (Bax. Qiymənin hazırlanması) (Kartof püresi ya da ət ilə. kartof qarışıq içlik qoy