Mətbəx
Qiymə ilə şüyüdlü makaron
Ərzaqlar:. 500 q lentvari makaron. 300-400 q hazır bişmiş qiymə. 5 ədəd pomidor. 3 diş sarımsaq. 1 dəstə şüyüd. 2 x.q əridikmiş kərə yağı. 3-4 x.q zeytun yağı. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Pomidoru yuyub qabığını soyub xırd
Övriştə
Ərzaqlar:. 1 kq toyuq əti. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 3 ədəd baş soğan. 1 nəlbəki zoğal (ya da zoğal qurusu). 1 ç.q şəkər tozu. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra dörd bölüb nazik doğrayırıq
Badımcan çığırtması
Ərzaqlar:. 6 ədəd badımcan. 4 ədəd baş soğan. 3 ədəd yumurta. Zeytun yağı. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Badımcanı təmizləyib yuyub qabığını soyub iki bölüb doğrayırıq.Üstünə duz səpib 10-15 dəqiqə saxlayırıq. Sonra sıxıb ac
Badımcan sırdağı
Ərzaqlar:. 6 ədəd badımcan. 5-6 ədəd pomidor. 3-4 diş sarımsaq. Balaca dəstə cəfəri. Duz. Istiot. Zeytun yağı. Hazırlanması:. Yuyulmuş badımcanın qabığını ara saxlamaqla soyuruq. Soyulmuş badımcanları qalınlığı 1 sm olmaql
Mərci plov
Ərzaqlar:. 500 q xırda doğranmış qoyun əti. 3 st üzün düyü. 1 st yaşıl mərci. 3 x.q əridilmiş kərə yağı. 3 ədəd baş soğan. Ç.q ucunda darçın. Ç.q ucunda zəfəran. Duz. Istiot. Qazmaq üçün:. 3 x.q qatıq. 1 ədəd yumurta. Hazırlanması:
Kələfir
Ərzaqlar:. 1,5 kq böyük tikələrə bölünmüş qoyun əti. 4 ədəd baş soğan. Duz. Hazırlanması:. Əti yuyub üzünə çıxana qədər su töküb bişməyə qoyuruq. Qaynamağa başlayanda kəfini yığırıq. Ət bişməyə az qalmış sudan çıxardırıq
Sobada tərəvəz ilə kotlet
Ərzaqlar:. 1 kq çəkilmiş qoyun əti. 6-7 ədəd pomidor. 6-7 ədəd balaca badımcan. 5 ədəd orta baş soğan. 2 ədəd şirin bibər. 3 diş sarımsaq. 150 q holland pendiri. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 4-5 x.q zeytun yağı. Ç.q ucund
Toyuq ətli makaron
Ərzaqlar:. 500 q toyuq əti. 500 q makaron. 3 ədəd pomidor. 3 ədəd baş soğan. duz. Istiot. Zeytun yağı. Hazırlanması:. Toyuq ətini təmizləyib yuduqdan sonra duzlu suda bişiririk. Bişdikdən sonra əti sümüyündən ayırıb xırd
Badımcan kotleti
Ərzaqlar:. 8 ədəd badımcan. 3 ədəd yumurta. 3 ədəd baş soğan. 1 x.q un. Zövqə görə duz və istiot. Qızartmaq üçün zeytun yağı. Zövqə görə istəsəniz nanə və sarımsaq əlavə edə bilərsiniz. Hazırlanması:. Badımcanın qabığın
Badımcanlı cücə qızartması
Ərzaqlar:. 1 kq cücə əti. 3 ədəd baş soğan. 2 diş sarımsaq. 2 ədəd pomidor. 5-6 ədəd badımcan. 4-5 ədəd dəfnə yarpağı. 3 x.q un. Duz. Istiot. Zeytun yağı. Hazırlanması:. Cücə ətini yuyub təmizlədikdən sonra duzlayıb istiotlayı
Vermişel ilə ət küfdəcikləri
Ərzaqlar:. 500 q vermişel. 500 q çəkilmiş qoyun əti. 2 ədəd baş soğan. 2 diş sarımsaq. 2 x.q pomidor püresi. 2 x.q kərə yağı. 2 x.q zeytun yağı. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra blenderda
Sirkə şirəli lülə
Ərzaqlar:. 500 q çəkilmiş qoyun ya da mal əti. 1 ədəd baş soğan (çəkilmiş ət üçün). 1 ədəd kartof. 9-10 ədəd xırda soğan (ya da 4-5 ədəd orta soğan). 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 1 ç.q şəkər tozu. 1 x.q üzüm sirkəsi. Duz. Istiot
Badımcan plov
Ərzaqlar:. 1 kq düyü. 500 q sümüksüz qoyun əti. 4 ədəd badımcan. 1 ədəd pomidor. 3 ədəd baş soğan. 1 balaca dəstə keşniş. 1 balaca dəstə şüyüd. 3 x.q əridilmiş kərə yağı. Zəfəran (sarıkök). Duz. Istiot. Qazmaq üçün:. 1 ədə
Ətli tərəvəzli kotletlər
Ərzaqlar:. 1 kq çəkilmiş qoyun əti. 5-6 ədəd badımcan. 3-4 ədəd pomidor. 3 ədəd soğan. 2 ədəd şirin bibər. 100-150q kaşar pendir. Duz. istiot. bitki yağı. Kotletlərin üzərinə çəkmək üçün:. 2-3 x.q mayonez ya da xama. Hazırlanması:
Südlü aş
(Azərbaycanın sütlü aş növlərindən biri). Ərzaqlar:. 1,5 l süd. 3 st düyü. 3 x.q əridilmiş kərə yağı. 100-150 q xurma. 100-150 q kişmiş. 2 -3 x.q şəkər tozu. Zəfəran ya da sarıkök. Təxminən dolu 1 ç.q duz. Qazmaq üçün:.
Çəkilmiş qoyun əti ilə həftəbecər
Ərzaqlar:. 500 q çəkilmiş qoyun əti. 5 ədəd badımcan. 200-300 q paxla. 4 ədəd pomidor. 1-2 ədəd şirin bibər. 4 ədəd baş soğan. 2 diş sarımsaq. 2-3 x.q əridilmiş kərə yağı. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Paxlanı təmizləyib yuyu
Kələpur
Ərzaqlar:. 2 kq sümüklü qoyun əti. 3-4 ədəd baş soğan. 4 ədəd pomidor. 2 ədəd şirin bibər. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. Duz. istiot. şüyüd. 1 ədəd limon. Hazırlanması:. Qoyun ətinin 30-40 q sümüklü tikələrini yuyub üstünə s
Yaşıl lobya (paxla) çığırtması
Ərzaqlar:. 500 q yaşıl lobya (paxla). 2 ədəd baş soğan. 2 ədəd yumurta. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Lobyanı təmizləyib yuduqdan sonra üstünə su töküb qazın üstündə bişiririk. Soğanın qabığını soyu
İçi doldurulmuş toyuq plov
Ərzaqlar:. 1 ədəd 1,5 kq –lıq toyuq. 4 st uzun düyü. 3 x.q əridilmiş kərə yağı. 3 ədəd baş soğan. 300q şabalıd. 1/2 st kişmiş. 8-10 ədəd qaysı. 1 x.q nar turşusu (ya da təzə nar suyu). 1 ç.q zəfəran. Ç.q uçunda cirə. Duz
Balıq ləvəngisi
Ərzaqlar:. 1 ədəd balıq. 5 ədəd balaca baş soğan. 1,5 st qoz ləpəsi. 3-x.q alça turşusu. Duz. Istiot. Bitki yağı. Hazırlanması:. Soğanın qabığını soyub ət maşınından keçiririk. Tənzifdə sıxıb acı suyunu çıxarırıq. Qoz ləpəsin
Boz qovurma
Ərzaqlar:. 500 q qoyun əti. 3 ədəd baş soğan. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 1/2 ç.q zəfəran. Keşniş, şüyüd. Duz. Hazırlanması:. Zəfəranın üstünə qaynar su töküb dəm almağa qoyuruq. Qoyun ətini balaca ölçüdə doğrayırıq. Əti duzlayırıq
Toyuğun doş ətindən sobada kəbab
Ərzaqlar:. 400-500 q toyuğun döş əti. 3-4 x.q ketçup. 3 -4 x.q mayonez. 1 balaca baş soğan. 2 diş sarımsaq. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Toyuğun döş ətini yuyub xırda doğrayırıq. Soğanın və sarımsağın qabığını soyub yuduqda
Çoban aşı
Ərzaqlar:. 500 q qoyun əti. 3 st uzun düyü. 3 ədəd baş soğan. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. Duz. Hazırlanması:. Düyünü 4-5 dəfə yuyub ilıq suda qoyuruq. Sümüksüz qoyun ətini tikələrə bölüb yuyub suda bişməyə qoyuruq. Qaynaya
Toyuq buğlaması
Ərzaqlar:. 1 kq toyuq əti. 6-7 ədəd orta ölçülü kartof. 2 ədəd şirin bibər. 4-5 ədəd pomidor. 2-3 baş soğan. 2-3 diş sarımsaq. 1 ədəd limon. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. Balaca dəstə cəfəri (ya da keşniş, şüyüd). Duz. Istiot