Mətbəx

.

Kolbasa ilə pendirli börək

Ərzaqlar: . 4 ədəd hazır yuxa . 1 st süd . 1/3 st bitki yağı (İstəsəniz əlavə olaraq 1-2 x.q ərinmiş kərə yağı da tökə bilərsiniz.) . 2 yumurta (sarısı üzünə) . Küncüt . İç: . Kolbasa . Pendir . Hazırlanması:. Südü, yağ

.

Qiyməli gül börək

Ərzaqlar:. 2 ədəd hazır yuxa. 1/2 st süd. 1/3 st bitki yağı (İstəsəniz əlavə olaraq 1-2 x.q ərinmiş kərə yağı da tökə bilərsiniz. 1 ədəd yumurta (sarısı üzünə). Çörək otu. İç üçün:. 500 q qiymə – Bax. Qiymənin hazırlanması

.

Paxla şorbası

Ərzaqlar:. 1 st quru paxla. 3 ədəd baş soğan. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 5-6 ədəd alça turşusu. 1 x.q un. 1 ədəd yumurta. Keşniş. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra xırda doğrayırıq. Yağ v

.

Atlama, Doğramac

Ərzaqlar:. 1 l qatıq. 2 st su. 3 ədəd xiyar. 1 balaca dəstə keşniş. 1 balaca dəstə şüyüd. 1 balaca dəstə göy soğan. 1 balaca dəstə reyhan. Zövqə görə duz. Hazırlanması:. Göyərtiləri təmizləyib yuduqdan sonra xırda doğrayırıq

.

Ovduq

Ərzaqlar:. 1 l qatıq. 2 st su. 3 ədəd xiyar. 1 ədəd yumurta. 1 balaca dəstə keşniş. 1 balaca dəstə şüyüd. 1 balaca dəstə göy soğan. Zövqə görə duz. Hazırlanması:. Göyərtiləri təmizləyib yuduqdan sonra xırda doğrayırıq. Xiyar

.

Ətli doğramac

Ərzaqlar:. 1 l qatıq. 2 st su. 3 ədəd xiyar. 2 ədəd yumurta. 100 q bişmiş mal əti. 1 balaca dəstə keşniş. 1 balaca dəstə şüyüd. 1 balaca dəstə göy soğan. Zövqə görə duz. Hazırlanması:. Göyərtiləri təmizləyib yuduqdan sonr

.

Kələkoş

(1 nəfərlik). Ərzaqlar: . 1 st qatıq. 2/3 st su. 1 ədəd yumurta. 1ç.q un. 1 ç.q nanə. Duz. 10 q kərə yağı. Hazırlanması:. Qazana qatığı, yumurtanı və unu əlavə edib yaxşı qarışdırırıq. Suyu, nanəni və duzu əlavə edib qarışdırırıq

.

Yaşıl mərci şorbası

Ərzaqlar:. 1 st yaşıl mərci. 2 ədəd baş soğan. 2 ədəd kartof. 2 ədəd pomidor. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. Keşniş. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Mərcimək təmizlənib yuyulur və 5-6 saat suda qoyulur. Sonra qazana 6 st su tökü

.

Pomidor şorbası

Ərzaqlar:. 6 ədəd pomidor. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 1 x.q dolu un. 4 st su. 1 st süd. Duz. Istiot. Üstünə səpmək üçün pendir. Hazırlanması:. Pomidorları yuyub qabığını soyub blenderdən keçiririk. Yağı qazana töküb əridirik

.

Küftə bozbaş

(6-8 nəfərlik). Ərzaqlar:. 400-500 q çəkilmiş qoyun əti. 2 ədəd baş soğan. 1 st bişmiş noxud. 1/3 st yumru düyü. 5 ədəd kartof (küftələrin sayına uyğun kartof olmalıdır). 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 8-10 ədəd balaca alça turşusu

.

Mərcimək şorbası

Ərzaqlar:. 1st mərcimək. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 1 ç.q un. 1 x.q tomat. 2 ədəd baş soğan. Duz. Istiot. Nanə qurusu(zövqə görə kəkotu da əlavə etmək olar). Hazırlanması:. Əvvəlcə mərciməyi təmizləyib yuduqdan sonra ist

.

Küftə

Ərzaqlar: . 600 q çəkilmiş qoyun ya da mal əti . 4 ədəd baş soğan . 3 ədəd kartof . 1/2 stəkan yumru düyü . 2 xörək qaşığı ərinmiş kərə yağı . 2 ç.q tomat . 10 ədəd balaca alça turşusu . 1 x.q quru nanə (təzə nanə olsa balac

.

Düşbərə

Ərzaqlar:  . (8 nəfərlik). Xəmir üçün: . 3 st un . 1 yumurta . 1/2 ç.q duz . təxminən 1 st su. Yuxaları yaymaq üçün: . 2-3 x.q un. İçlik üçün: . 250-300 q soğanla çəkilmiş qoyun əti (250-300 qr ət ilə 1 ədəd balaca baş soğanı maşında

.

Dovğa

Ərzaqlar: . 3 lt qatıq. 1 ədəd yumurta. 2 x.q un (dolu olmasın). 1/2 st yumru düyü. 4 dəstə göyərti (1 dəstə ispanaq, 2 dəstə keşniş,. 1 dəstədən az şüyüd, 1 dəstədən az nanə. (əgər nanə olmasa, quru nanədən də istifadə ed

.

Sulu xingal

Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 2 st un. 1/2 ç.q duz. 1/2 st ilıq su. 1 ədəd yumurta. Yuxaları yaymaq üçün əlavə un. Üstü üçün:. 500 q qoyun əti. 2 ədəd baş soğan. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 1 st bişmiş noxud. Bulyon. Duz. İstiot

.

Xəmiraşı

Ərzaqlar:. 300-400 q çəkilmiş qoyun ya da mal əti. 1 st bişmiş lobya. 1 ədəd baş soğan. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 1ç.q nanə qurusu. Duz. Istiot. Zövqə görə keşniş və şüyüd. Xəmir üçün:. 1 st un. 1 yumurta. 1/4 ç.q duz. S

.

Əriştə

Ərzaqlar:. 1 st bişmiş lobya. 2 ədəd baş soğan. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 1 ədəd yumurta. 1 x.q qurudulmuş nanə. Duz. Istiot. Xəmir üçün:. 1 st un. 1 yumurta. 1/4 ç.q duz. Su aparanadək (ilıq su). Yuxanı yaymağa əlavə 2-

.

Toyuq şorbası

Ərzaqlar:. (6-8 nəfərlik). 400-450 q dibi ilə birgə toyuq qanadı. 3 ədəd baş soğan. 1/2 st yumru düyü. 1/2 st bişmiş noxud. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 8-10 ədəd dənə alça turşusu. 1 x.q zəfəran. Balaca dəstə şüyüd. Duz. Istiot

.

Bozbaş

Ərzaqlar:. 1 kq sümüklü suda bişmiş qoyun əti (Mal əti də olar) . 3 orta ölçüdə kartof . 3 orta ölçüdə soğan . 1 x.q tomat . Kərə yağı . Duz . Üstünə göyərti: keşniş, şüyüd . Hazırlanması:. Soğanı xırda doğrayırıq. Soğan

.

Pomidor ilə almalı qarğıdalı salatı

Ərzaqlar:. 1 balaca banka konserv olunmuş qarğıdalı. 1 ədəd alma. 2 ədəd pomidor. 1 balaca kahı. Duz. 3-4 x.q zeytun yağı. Hazırlanması:. Pomidoru yuyub kub şəkildə doğrayırıq. Almanın qabığını soyub kub şəkildə doğrayırıq

.

Qarğıdalı ilə bibərli toyuq salatı

Ərzaqlar:. 4  ədəd şirin bibər(4 rəngdə). 300 q toyuğun döş əti. 2 ədəd kök. 1 ədəd tər xiyar. 1 ədəd tutma xiyar. 1 kiçik banka konserv olunmuş qarğıdalı. 4-5 x.q zeytun yağı. Kiçik dəstə şüyüd. Duz. Istiot. Hazırlanması:

.

Bibərli toyuq salatı

Ərzaqlar:. 2 ədəd kök. 4  ədəd şirin bibər(4 rəngdə). 1 ədəd tər xiyar. 1 ədəd tutma xiyar. 300 q toyuğun döş əti. Kiçik dəstə şüyüd. 4-5 x.q mayonez. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Toyuğun döş ətini duzlu suda bişiririk. Soyuduqda

.

Kələm ilə kök salatı

Ərzaqlar:. 200-300 q kələm. 2 ədəd kök. 1 dəstə cəfəri. 3-4 x.q zeytun yağı. Duz. Hazırlanması:. Kələmi yuduqdan sonra nazık doğrayırıq. Kökü təmizləyib yuyub sürtgəcin böyük gözündən keçiririk. Cəfərini təmizləyib yuyu

.

Döyməc

Ərzaqlar:. Alça. Nanə. duz. Hazırlanması:. Döyməc hazırlamaq üçün dəyməmiş bərk şirin alça götürülür. Alçaları saplağını təmizləyib yuyuruq. Alçaları bir-bir əzirik. Nanəni təmizləyib yuduqdan sonra xırda doğrayırıq döyülmü

turlar.az

sonxeber.az gozel gorunmek kosmetik vasiteler qadin sayti heyvanlar üzü nəmləndirən maska encir murebbesi kosmetoloq novruz bayramina aid hakistalar azerb clpaq qadinlari cinsi heyati nizami gencevi