Mətbəx
Kolbasa ilə pendirli börək
Ərzaqlar: . 4 ədəd hazır yuxa . 1 st süd . 1/3 st bitki yağı (İstəsəniz əlavə olaraq 1-2 x.q ərinmiş kərə yağı da tökə bilərsiniz.) . 2 yumurta (sarısı üzünə) . Küncüt . İç: . Kolbasa . Pendir . Hazırlanması:. Südü, yağ
Qiyməli gül börək
Ərzaqlar:. 2 ədəd hazır yuxa. 1/2 st süd. 1/3 st bitki yağı (İstəsəniz əlavə olaraq 1-2 x.q ərinmiş kərə yağı da tökə bilərsiniz. 1 ədəd yumurta (sarısı üzünə). Çörək otu. İç üçün:. 500 q qiymə – Bax. Qiymənin hazırlanması
Paxla şorbası
Ərzaqlar:. 1 st quru paxla. 3 ədəd baş soğan. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 5-6 ədəd alça turşusu. 1 x.q un. 1 ədəd yumurta. Keşniş. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra xırda doğrayırıq. Yağ v
Atlama, Doğramac
Ərzaqlar:. 1 l qatıq. 2 st su. 3 ədəd xiyar. 1 balaca dəstə keşniş. 1 balaca dəstə şüyüd. 1 balaca dəstə göy soğan. 1 balaca dəstə reyhan. Zövqə görə duz. Hazırlanması:. Göyərtiləri təmizləyib yuduqdan sonra xırda doğrayırıq
Ovduq
Ərzaqlar:. 1 l qatıq. 2 st su. 3 ədəd xiyar. 1 ədəd yumurta. 1 balaca dəstə keşniş. 1 balaca dəstə şüyüd. 1 balaca dəstə göy soğan. Zövqə görə duz. Hazırlanması:. Göyərtiləri təmizləyib yuduqdan sonra xırda doğrayırıq. Xiyar
Ətli doğramac
Ərzaqlar:. 1 l qatıq. 2 st su. 3 ədəd xiyar. 2 ədəd yumurta. 100 q bişmiş mal əti. 1 balaca dəstə keşniş. 1 balaca dəstə şüyüd. 1 balaca dəstə göy soğan. Zövqə görə duz. Hazırlanması:. Göyərtiləri təmizləyib yuduqdan sonr
Kələkoş
(1 nəfərlik). Ərzaqlar: . 1 st qatıq. 2/3 st su. 1 ədəd yumurta. 1ç.q un. 1 ç.q nanə. Duz. 10 q kərə yağı. Hazırlanması:. Qazana qatığı, yumurtanı və unu əlavə edib yaxşı qarışdırırıq. Suyu, nanəni və duzu əlavə edib qarışdırırıq
Yaşıl mərci şorbası
Ərzaqlar:. 1 st yaşıl mərci. 2 ədəd baş soğan. 2 ədəd kartof. 2 ədəd pomidor. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. Keşniş. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Mərcimək təmizlənib yuyulur və 5-6 saat suda qoyulur. Sonra qazana 6 st su tökü
Pomidor şorbası
Ərzaqlar:. 6 ədəd pomidor. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 1 x.q dolu un. 4 st su. 1 st süd. Duz. Istiot. Üstünə səpmək üçün pendir. Hazırlanması:. Pomidorları yuyub qabığını soyub blenderdən keçiririk. Yağı qazana töküb əridirik
Küftə bozbaş
(6-8 nəfərlik). Ərzaqlar:. 400-500 q çəkilmiş qoyun əti. 2 ədəd baş soğan. 1 st bişmiş noxud. 1/3 st yumru düyü. 5 ədəd kartof (küftələrin sayına uyğun kartof olmalıdır). 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 8-10 ədəd balaca alça turşusu
Mərcimək şorbası
Ərzaqlar:. 1st mərcimək. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 1 ç.q un. 1 x.q tomat. 2 ədəd baş soğan. Duz. Istiot. Nanə qurusu(zövqə görə kəkotu da əlavə etmək olar). Hazırlanması:. Əvvəlcə mərciməyi təmizləyib yuduqdan sonra ist
Küftə
Ərzaqlar: . 600 q çəkilmiş qoyun ya da mal əti . 4 ədəd baş soğan . 3 ədəd kartof . 1/2 stəkan yumru düyü . 2 xörək qaşığı ərinmiş kərə yağı . 2 ç.q tomat . 10 ədəd balaca alça turşusu . 1 x.q quru nanə (təzə nanə olsa balac
Düşbərə
Ərzaqlar: . (8 nəfərlik). Xəmir üçün: . 3 st un . 1 yumurta . 1/2 ç.q duz . təxminən 1 st su. Yuxaları yaymaq üçün: . 2-3 x.q un. İçlik üçün: . 250-300 q soğanla çəkilmiş qoyun əti (250-300 qr ət ilə 1 ədəd balaca baş soğanı maşında
Dovğa
Ərzaqlar: . 3 lt qatıq. 1 ədəd yumurta. 2 x.q un (dolu olmasın). 1/2 st yumru düyü. 4 dəstə göyərti (1 dəstə ispanaq, 2 dəstə keşniş,. 1 dəstədən az şüyüd, 1 dəstədən az nanə. (əgər nanə olmasa, quru nanədən də istifadə ed
Sulu xingal
Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 2 st un. 1/2 ç.q duz. 1/2 st ilıq su. 1 ədəd yumurta. Yuxaları yaymaq üçün əlavə un. Üstü üçün:. 500 q qoyun əti. 2 ədəd baş soğan. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 1 st bişmiş noxud. Bulyon. Duz. İstiot
Xəmiraşı
Ərzaqlar:. 300-400 q çəkilmiş qoyun ya da mal əti. 1 st bişmiş lobya. 1 ədəd baş soğan. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 1ç.q nanə qurusu. Duz. Istiot. Zövqə görə keşniş və şüyüd. Xəmir üçün:. 1 st un. 1 yumurta. 1/4 ç.q duz. S
Əriştə
Ərzaqlar:. 1 st bişmiş lobya. 2 ədəd baş soğan. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 1 ədəd yumurta. 1 x.q qurudulmuş nanə. Duz. Istiot. Xəmir üçün:. 1 st un. 1 yumurta. 1/4 ç.q duz. Su aparanadək (ilıq su). Yuxanı yaymağa əlavə 2-
Toyuq şorbası
Ərzaqlar:. (6-8 nəfərlik). 400-450 q dibi ilə birgə toyuq qanadı. 3 ədəd baş soğan. 1/2 st yumru düyü. 1/2 st bişmiş noxud. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 8-10 ədəd dənə alça turşusu. 1 x.q zəfəran. Balaca dəstə şüyüd. Duz. Istiot
Bozbaş
Ərzaqlar:. 1 kq sümüklü suda bişmiş qoyun əti (Mal əti də olar) . 3 orta ölçüdə kartof . 3 orta ölçüdə soğan . 1 x.q tomat . Kərə yağı . Duz . Üstünə göyərti: keşniş, şüyüd . Hazırlanması:. Soğanı xırda doğrayırıq. Soğan
Pomidor ilə almalı qarğıdalı salatı
Ərzaqlar:. 1 balaca banka konserv olunmuş qarğıdalı. 1 ədəd alma. 2 ədəd pomidor. 1 balaca kahı. Duz. 3-4 x.q zeytun yağı. Hazırlanması:. Pomidoru yuyub kub şəkildə doğrayırıq. Almanın qabığını soyub kub şəkildə doğrayırıq
Qarğıdalı ilə bibərli toyuq salatı
Ərzaqlar:. 4 ədəd şirin bibər(4 rəngdə). 300 q toyuğun döş əti. 2 ədəd kök. 1 ədəd tər xiyar. 1 ədəd tutma xiyar. 1 kiçik banka konserv olunmuş qarğıdalı. 4-5 x.q zeytun yağı. Kiçik dəstə şüyüd. Duz. Istiot. Hazırlanması:
Bibərli toyuq salatı
Ərzaqlar:. 2 ədəd kök. 4 ədəd şirin bibər(4 rəngdə). 1 ədəd tər xiyar. 1 ədəd tutma xiyar. 300 q toyuğun döş əti. Kiçik dəstə şüyüd. 4-5 x.q mayonez. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Toyuğun döş ətini duzlu suda bişiririk. Soyuduqda
Kələm ilə kök salatı
Ərzaqlar:. 200-300 q kələm. 2 ədəd kök. 1 dəstə cəfəri. 3-4 x.q zeytun yağı. Duz. Hazırlanması:. Kələmi yuduqdan sonra nazık doğrayırıq. Kökü təmizləyib yuyub sürtgəcin böyük gözündən keçiririk. Cəfərini təmizləyib yuyu
Döyməc
Ərzaqlar:. Alça. Nanə. duz. Hazırlanması:. Döyməc hazırlamaq üçün dəyməmiş bərk şirin alça götürülür. Alçaları saplağını təmizləyib yuyuruq. Alçaları bir-bir əzirik. Nanəni təmizləyib yuduqdan sonra xırda doğrayırıq döyülmü