Mətbəx
Mətbəx məhsullarından istifadəyə aid faydalı məlumatlar
Mövsümündə təzə aldığınız balıqları dərin dondurucuya atıb, sonradan yemək istəyə bilərsiniz. Bəs onlar əvvəli kimi təzə və dadlı olacaqlarmı?. Balığın əvvəlki dadını geri qaytarmaq istəyirsinizsə, bunları edin. Balığı təmizlədikdə
Ləzzətli "Küncütlü kartof" salatını belə hazırlayın
Bu salatı asanlıqla hazırlaya bilərsiniz, həm də çox ləzzətlidir. Tərkibi:. 5 ədəd kartof . 1 dəstə soğan. ½ dəstə nanə. ½ dəstə cəfəri. 1 ədəd qırmızı bibər. 5 xörək qaşığı qovrulmuş küncüt. 1 stəkan zeytun yağı. 3 xörə
Mətbəxdə bunları bilməyiniz vacibdir
Sizə mətbəxlə bağlı praktik bilgilər təqdim edirik:. Sobanıza hopmuş yemək qoxuları üçün yemək bişirməzdən əvvəl sobanın ortasına yarısı sirkə, yarısı su ilə doldurulmuş qab qoyun. Sobanızı bir neçə dəqiqə qızdırın, sonr
Yemək bişirən və qab yuyan robot - VİDEO
Robotlar həyatımızı asanlaşdırmağa davam edir. Mərkəzi İngiltərədə olan Moey Robotics robot qollardan ibarət mətbəx üçün texnologiya hazırlayıb. Moley Robotics-in hazırladığı robot qollar yemək bişirə bilir və daha sonr
Muffin qəliblərində "Pendirli kartof" ləzzəti - VİDEO
Bu yeməyi hazırlamaq çox asandır və dadı da çox ləzzətlidir. Ət və yeməklərinizin yanında servis edəcəyiniz bu təam sefrənizə də xüsusi gözəllik qatacaq. Tərkibi:. 7 ədəd kartof. 3 xörək qaşığı pendir. 3 xörək qaşığı əridilmi
Ləzzətli "Balqabaq şorbası"nı belə hazırlayın
Bu resept 5-6 nəfərdən ibarət süfrə üçün nəzərdə tutulub. Hazırlanması 10 dəqiqə vaxt alacaq. Qazanda qaynatdıqdan sonra 12-15 dəqiqə orta dərəcəli qazda bişirin. Lazım olan ləvazimatlar:. Balqabaq – 500 qram. Un – 3 xörə
Əla fransız deserti "Krokembuş" piroqunu siz də hazırlayın
Bu dəfə sizə dünya mətbəxindən nümunələr gətirəcəyik. Belə ki, sizə fransız deserti "Krokembuş" piroqunun reseptini təqdim edirik. Piroq üçün:. Un- 150 qram. Süd – 250 ml. Kərə yağı – 100 qram. Yumurta – 4-5 ədəd
Bildirçin yumurtaları ilə qardan adam düzəltdi - VİDEO
Uşaqlarınıza yumurtanı sevdirməyin ən yaxşı üsullarından biri də yumurtadan müxtəlif fiqurlar düzəltməkdir. Həm süfrəni bəzəyəcək, həm qəlyənaltıda yeyiləcək maraqlı dizaynı ilə göz oxşayan bu səhər yeməyini siz də hazırlay
Məşhur "Browni" kekini evdə belə hazırlayın
Məşhur "Browni" kekini evdə belə hazırlayın. Qeyd edək ki, kek cəmi 37 kaloridir. Tərkibi:. ¾ paket qatıq. ¼ paket yağsız süd. ½ fincan kakao. ½ su bardağı yulaf (qerkules). 1 ədəd yumurta. 1 çay qaşığı qabartm
Bu qarlı günlərdə "Qartopu peçenyaları" bişirin
Sadəcə 20 dəqiqə ərzində bişirə biləcəyiniz ləzzətli peçenyalar qar izləmə kefinizə bərabərlik edəcək. Tərkibi:. 1 bardaq ərimiş, duzsuz kərə yağı. ¾ su bardağı pudra şəkəri. 1 çay qaşığı vanel. 1 su bardağı çəkilmiş qoz
Çörəyin boyatlamaması üçün 6 üsul
1.Dilimlənərək yeyilməlidir. Çörəyin dilimlənərək yeyilməsi boyatlamağı gecikdirən ən önəmli üsullardandır. 2.Soyuq çörək boyat çörək deyil. Hər zaman soyuq olan çörək boyat çörək olduğu anlamına gəlmir. Çörək qızdırıldığ
Hazırlanması çox asan səhər yeməyi
Səhər yeməyi üçün "Yumurtalı kartof" əla seçimdir. Lazım olan ərzaqlar:. 2 ədəd kartof. 2-3 ədəd yumurta. Qırmızı bibər, duz-istiot, duru yağ. Hazırlanma qaydası:. Kartofları soyub kub formasında doğrayın və yağd
Kiçik balıqlar necə təmizlənməlidir?
Kiçik balıqları təmizləmək çox vaxt hamı üçün işgəncə olur. Əslində balıq təmizləməyin pik nöqtələrini bilsəniz bu işdən qorxmazsınız. Bunun üçün aşağıdakı üsullardan istifadə edə bilərsiniz. - Pulsuz və kiçik balıqları təmizləyərkə
Mətbəx üçün faydalı məsləhətlər
Boyat peçenyalar. Boyat çörək və peçenyaları soba üçün müəyyən edilmiş xüsusi kağıza bükün. Bu kağızın üzərinə su səpdikdən sonra sobaya yerləşdirin. 10-15 dəqiqə sonra onların təzə olduğunu görəcəkiniz. Makaron sosu. Makaro
Toyuq bişirərkən bunları mütləq etməlisiniz
Süfrələrin ən sevimli yeməklərindən biri də toyuqdur. Toyuq bişirərkən etməli olduğunuz qaydaları təqdim edirik. Toyuq bişirərkən dərisini mütləq çıxarın. Çünki toyuq ətinin ən zərərli yeri dərisidir. Dərini yeməyi məsləhə
Bu Yeni il peçenyalarını çox sevəcəksiniz
Tərkibi:. Kərə yağı – 225 qr. Pudra şəkəri – 225 qr. Yumurta sarısı – 1 ədəd. Un – 450 qr. Vanel – yarım çay qaşığı. Şokolad – 25 qr. Kakao – 2 xörək qaşığı. Qırmızı boya – 2 damcı (rəngi özünüz də təyin edə bilərsiniz)
Faydalı mətbəx bilgiləri
Qəhvə və çay ləkələrini fincandan təmizləmək üçün belə etmək lazımdır. Bir dəsmala karbonat töküb fincanların içini ovmalısınız. Sonra bol su ilə fincanı yaxalayın, ləkələrin itdiyini görəcəksiniz. Mətbəx şkaflarını təmizləmə
Hazırlanması çox asan nəfis Ciyər Sote
Tərkibi:. 500 qram toyuq ciyəri. 4 ədəd pomidor. 3 ədəd uzunsov bibər. 2 ədəd soğan. duru yağ. duz. istiot. Hazırlanması:. Ciyərlər doğranır, yuyulur. Tavaya yağ əlavə olunur. Ciyərlər əlavə olunur. Suyu çəkilməyə başlamazda
Məşhur salatın xeyiri və ziyanı
Bu məşhur salat yeni il bayramı süfrəsinin əsas atributlardan biridir. Həkim və diyetoloqlar arasında olivye salatına olan münasibət birmənalı deyil - bəziləri onu insan orqanizmi üçün çox ziyanlı hesab edir, digərləri is
Sobanızı bir addımda təmizləmək üsulu
Yağlı mikrodalğalı sobanızı təmizləmək üçün sadəcə bir limona ehtiyacınız var. İlk növbədə yarısı sıxılmış limonun şirəsini bir boşqab su ilə (təxmini 300 ml) qarışdırın. Sonra isə hazırladığınız məhlulu sobanın içərisin
Çətin ləkələri aparmağın üsulları
Bəzən çətin ləkələri aparmaq üçün yuyucu toz kifayət etmir. olaraq sizə köhnə üsullardan istifadə edərək ən çətin ləkələri aparmağın yollarını təqdim edirik:. İlk əvvəl ləkələri çıxartmaq üçün bu vasitələrdən qəti istifad
Cəmi 7 addımda soyuducunuzu təmizləyin
1. Öncə bütün ərzaqları soyuducudan çıxarın. Ərzaqları soyuducudan çıxararaq stolun üstünə düzün və soyuducuda boş sahə yaradın. 2. Vaxtı keçmiş, kiflənmiş və artıq yeyilməsi mümkün olmayan ərzaqları soyuducudan çıxardı
Pomidor və kolbasa omleti
Bu omlet səhər yeməyinizi daha rəngarəng edəcək. Tərkibi:. Kolbasa – 200 qram. Pomidor – 200 qram. Yumurta – 4 ədəd. Süd – 200 ml. Soğan – 150 qr. Un - 1 ç Duz. İstiot. Bitki yağı. Əvvəlcə soğan, kolbasa və pomidoru xırda-xırd
Çaydanı ərpdən təmizləməyin üsulları
Keyfiyyətindən asılı olmayaraq çaydanda uzun müddət su qaynadanda ərp əmələ gəlir. Kalsium, yaxud maqnium karbonatlardan ibarət ərp həm suyun qaynamasını ləngidir, həm də ona xoşagəlməz dad verir. Ərpdən bir neçə asan üsull